Skocz do zawartości
  • 0

[Kupno] Dywagacje nad rowerem- co lepsze

Gość Goblin_Janusz

Pytanie

Gość Goblin_Janusz
Napisano

Witam,

na razie na spokojnie zastanawiam się nad kupnem roweru, oglądam sobie oferty, ale tego jest tak dużo, że można zgłupieć przez co nasuwa mi się kilka pytań:

1. Czy mogę gdzieś znaleźć artykuły na temat sprzętu rowerowego ( przerzutki hamulce... ) dzięki czemu miałbym rozeznanie w temacie dzięki któremu mógłbym stwierdzić: " to... jest lepsze od tego..."

2. Przeczytałem na forum, że koło 29" jest dla osób dużych. Czy dla moich 181cm i 67kg rower z takimi kołami byłby odpowiedni pod względem ergonomii ( co innego usiąść w sklepie, a co innego jeździć ).

3. Czy możliwa jest do określenia sfera cenowa na rower, który ma służyć do sportu, a nie do wyczynu? ( np. powyżej tej kwoty.... zaczyna się już dbałość o detale, lekkość ). Zakładamy, że ma to być rower górski z przeznaczeniem głównie na trasy piaszczyste, szutrowe; wygodny i bezpieczny.

4. Czy marka ma w ogóle znaczenie skoro i tak instalowane są części tych samych producentów?

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...