boney Napisano 23 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Witam serdecznie... planuje wyjazd z polski do austri w alpy - docelowo przełęcz hochtor podobno najwyzsza dostepna przelecz asfaltowa w austri - w 2 polowie sierpnia. Miałęm kilku chętnych, ale wiadomo jak to jest tzw słomiany zapał choc nie wykluczam ze którys jeszcze by pojechał. Widze to tak. START jak najblizej polskiej granicy i docelowo Hochtor (grosglocknerstrasse) i zaraz obok lodowiec pasterze. Trasę dokladnie mozna uzgodnic jak kto chce, mysle ze najoptymalniej to jechac czechami, pozniej przez wiedeń z ktorego sciezka rowerową wzdluz dunaja (najdluzsza w europie! ) az do okolic linz. Z tamtąd juz odbijanie do wlasciwego celu HOCHTORU! ( ) Dalej mozna jecahc albo juz w strone polski albo tez do wenecji bo nigdy nie bylem a warto zobaczyc bo to juz niedaleko. Marzy mi sie jeszcze passo del stelvio ale ogolnie to nie wiem jak by to wypadło z samopoczuciem i kondycją (ogolnie to juz malo prawdopodobne). Powrót rowerem, pociągiem obojętnie skąd. To tylko propozycje. Teraz teoche omnie: nie interesuje mnie zwiedzanie kosciołów muzeów etc. Tylko widoki, jakies strumyki ciekawe wodospady i gorki. Nie uważam sie za bardzo dobrego kolaza - w tym sezonie mam 1500km - jezdze kiedy mi pozwala czas. Srednia wyjazdu mysle ze optymalnie by byla koło 100km dziennie (zalezy: gory to mniej, płaskie tereny to mozna pedałowac:) ) zaś prędkośc moja jak jezdze po wyzynie slaskiej to srednio 21km/h takze optymalnie 20km/h po plaskim z sakwami to tez nie jest chyba zbyt wielki wyczyn. Wiadomo ze alpy to nie przelewki (hochtor ponad 20km podjazdu) ale jestem jak zawsze dobrej mysli. Noclegi: namiot i szczere pole (jak najmniej chce wydać pieniedzy) czy tez u gospodarza. Wymagania do wspoltowarzysza/y: -wiek zblizony do mojego (22 lata) z powiedzmy marginesem +/- 5lat. -duze pokłady chęci, poczucia humoru i pozytywnego myślenia ! - fajnie bylo by jak byś znał język niemiecki ktorego ja osobiscie nie potrafie (tylko angielski), ale jesli ne znasz to trudno, zawsze mozna na migi ;D Mysle ze nie jestem zbyt wymagający, termin powiedzmy od 14 sierpnia do - ja mam wakacje do konca wrzesnia wiec mi to jedno, dostosuję sie, ale mysle ze trzeba by liczyc 2 tygodnie). Moje doswqiadczenie to maksymalnie wyjazdy 2 dniowe, nigdy nie bylem na takiej wyprawie, ale przeciez kiedys trzeba to zmienic... licza sie checi nie doswiadczenie Prosze pisac na gg: 3770341 lub tutaj. jak cos sobie przypomne dopisze... pozdrawiam ! edit: przepraszam za błedy ort, ale z polskim zawsze mialem pod gorke, dlatego poszedlem chyba na polibude:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swinkanie Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 I jak znalazłeś kogoś?;-) Masz już jakieś dokładne daty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boney Napisano 28 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 nikogo ale jade juz gdzie indziej... moze w przyszłym roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swinkanie Napisano 30 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Chyba trochę kiepska pogoda na Hochtor teraz, choć tam zawsze może zaskoczyć Cię zła pogoda. Jeszcze nie byłem na tej przełęczy, jak będę się wybierał to dam znać ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emotive Napisano 30 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 My sie własnie wybieramy jutro wieczorem na tydzien Szlakiem przez Taury, w środę chcemy zaliczyć podjazd na Hochtor, czy sie uda nie wiem, w kazdym bądź razie tanio skóry nie sprzedamy, i bedziemy walczyć do ostatnich sił, tak więc trzymajcie za nas kciuki hehe Co do pogody to w nadchodzącym tygodniu pogoda ma sie poprawić bynajmniej do czwartku w okolicach Salzburga ma być słonecznie, wiec z pogodą myślę że nie będzię zbytnio takiej dramaturgii, oby! Pozdrawiam serdecznie emotive Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boney Napisano 30 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 @swinkanie, napisz na gg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swinkanie Napisano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 nie mam dostępu do gg, jestem w trasie (teraz Głogów) ;] powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boney Napisano 6 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 jak cos jest nadal akutalne... 3 osoby sie wybierają puki co gdzies okolo za 7dni osobiscie wolal bym wczesniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.