Skocz do zawartości

[plecak] jaki plecak polecacie

Tasiorasior

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

chcialbym kupic plecak rowerowy nie za duży ale tez nie całkiem mały chciałbym aby bez problemu weszło mi tam parę pierdół i bukłak wiem ze od razu podacie jakieś 6l plecaki ale ja bym wolał taki trochę większy np 10/12 l bo możne jeszcze go wezmę gdzieś w gory albo cos takiego wiem ze możecie napisać żebym poszukał na allegro ale nic mi z tego nie odpowiada kolorystycznie czarny albo czerwony bo tego koloru mam strój i rower kurcze wiem ze ten team temat jakoś dziwnie wyszedł dlatego jeśli będzie taka konieczność moderator moze go wywalic :) z góry dziękuje za propozycje i opinie a i jeszcze cena no tak jakos do 100 i jeszcze moze z uchwytem na kask :)

• Mod Team

Przede wszystkim zacznę od tego, że nie ma plecaka idealnego ;) Co się naszukałem w ostatnim czasie to szkoda gadać. Jeśli nie chcesz wydawać kilku setek to zapomnij o znalezieniu plecaka, który spełni wszystkie wymagania. Sam szukałem plecaka, w który zmieszczę bukłak do 2l, przeciętny kompaktowy aparat, nogawki, rękawki, wiatrówkę, banana, dętkę, pompkę. Jak widzisz nie mógł być bardzo mały. Dalej chciałem jakiś rozsądny system wentylacji pleców, pas piersiowy oraz biodrowy biodrowy, mile widziany był też pokrowiec przeciwdeszczowy. No i dobrze by było jakby miał dodatkowe małe kieszonki/organizery, kieszeń na telefon, paski do mocowania kasku czy odzieży. Oczywiście im taniej, tym lepiej. Znalazłem plecak, który w znacznej mierze mi odpowiadał - Campus Nitro 15. Pojemność 15l, wbrew pozorom nie jest jakiś duży, miejsce na bukłak, dodatkowa kieszeń na zamek, pas biodrowy i piersiowy (a na nim awaryjny gwizdek), pokrowiec przeciwdeszczowy ukryty na spodzie plecaka w kieszonce zapinanej na zamek, na plecach sztywna siatka uniemożliwiająca bezpośrednie doleganie plecaka i zapewniająca wentylację. Brakuje większej ilości drobnych kieszonek i mocowania (choćby sznurków) na kask/odzież. Cena 99zł myślę, że jak najbardziej akceptowalna. Więcej się nie wymądrzam, bo dopiero dziś go kupiłem, zobaczymy jak sprawdzi się w praktyce.Tak wygląda:

http://allegro.pl/pl40-plecak-turystyczny-campus-nitro-15-kurier-0zl-i1727175960.html

Odi napisz jak sie sprawuje tak się rozglądam za kupnem od 2 tygodni wiec nic si nie stanie jak poczekam jeszcze kilka dni ale coś mi się nie za bardzo podoba ten plecak wydaje się być strasznie duży i się tez zastanawiam jak to będzie z plecami bo te plecaki rowerowe maja te ramiączka z siatki i tez wydaje sie jakby tamte bardziej przepuszczały powietrze od tego ale itak dzieki za checia :)

Tez szukalem idealnego plecaka i znalazlem deutera race exp air. Kieszen na buklak,ramiona z siatki-na rower rewelacyjna sprawa,rewelacyjny system nosny,do stroju by ci pasowal szaro-czerwono-pomaranczowy,mocowanie na kask,12l powiekszany do 14 suwakiem,materialy ok. Ale nie do stowki.

No i na 100% wiem ze w gory go nie wezme,ale w gory mam inny,w ktorym inne rzeczy sa wazne,a jak cos jest do wszystkiego,to wiadomo jak to sie konczy.

Nie za duzo wymagasz? Badzmy realistami

maclaska kurcze dzięki plecak mi się podoba wszystko w nim fajne da czasy az nie zobaczylem ceny :) jeszcze tak jakos do 150 zl dam rade wyciułac ale 270 po za moim zasiegiem w wymagania nie sa duze dalem taki przyklad ze w gory ale to nie jest zupelnie koniecznosc poprostu nie chcialem aby podawali jakies 4l plecaki :)

Fakt, duzo, ale uwazam ze materialy, patenty i liczne ulatwiacze zycia w nim zastosowane sa tyle warte,przynajmniej dla mnie.

Podany wczesniej campus nitro wyglada na udana podrobke deutera. W rekach go nie mialem,nie wiem jak materialy. Znajac campusa pewnie bez rewelacji ale i bez tragedii.

Tutaj zgadzam się z powyższą opinią. Do takiego plecaka będzie pasował niemal każdy bukłak. Ale z doświadczenia polecam nie większy niż 1,5L. Tak aby zrobić jeszcze miejsce na inne rzeczy. Szkoda ze ta cena tak bardzo ogranicza Cię w kwestii wyboru plecaka...

wybaczcie ze się nie wtrącałem przez ostatnie dni do tematu bo bylem na wyciecze 3 dniowe (oczywiście na rowerku)no sory ale kasy nie posiadam a siadło by jeszcze kilka rzeczy wymienić w rowerze :) tzn wymienić rower nowy ale nie za bardzo mi siada kierownica strasznie gięta i chce kupić prosta a to kolejny wydatek :) a co do plecaka to nic nie mam finansów to chyba kupie zwykłego autora 9l :) ale dzieki za propozycje nawet te za 300 zl :) pozdro

No z tych wszystkich to wydaje się chyba najlepszy, jeżeli rozmiar Ci pasuje. Przede wszystkim za tą cenę myślę, że dobrze patrzeć na wykonanie pleców, żeby był przewiewny, bo jeden plecaki, który ma darmową saunę w pakiecie już mam i nie jest to przyjemne, szczególnie w czasie jazdy, dlatego teraz przeważnie jeżdżę bez :D Ten campus ma chyba najlepiej wykonane plecy z wszystkich, które tu były podane.

Mam właśnie ten plecak i generalnie jestem zadowolony jak za tą cenę - podoba mi się z wyglądu (mam niebieską wersję), wygodnie leży na plecach i jest całkiem funkcjonalny - ma dwie większe przegrody i jedną małą z kilkoma kieszonkami, gdzie wkładam telefon i drobniejsze rzeczy. Przydatny jest też uchwyt na klucze. Fajną sprawą jest pokrowiec przeciwdeszczowy schowany w dodatkowej kieszonce w dnie plecaka - dotychczas przydał mi się tylko raz, ale spełnił swoje zadanie w stu procentach. Szybko i łatwo nakłada się go na plecak za sprawą gumowego ściągacza zastosowanego na obwodzie. Natomiast jeśli chodzi o wentylację to ten system po prostu nie działa - plecy mam niemal tak samo mokre jak po jeździe z moim poprzednim plecakiem, który nie miał żadnego systemu. Jakość wykonania jest raczej w porządku, ale to dokładniej będę mógł ocenić dopiero za jakiś czas - jak na razie po dwóch miesiącach użytkowania wciąż wygląda jak nowy.

• Mod Team

Ogólnie to też trochę rozglądam się za plecakiem i w mniej więcej takiej cenie jak ty :) Z tego co znalazłem to najlepsze chyba te:

http://allegro.pl/pl...1727946138.html

http://allegro.pl/pl...1742934107.html

http://allegro.pl/pl...1742486964.html

http://allegro.pl/pl...1731474425.html

Wyboru wielkiego nie ma, ale coś znaleźć się da :):):)

Pominę kwestę sporej rozbieżności wielkości bo to kwestia potrzeb. Ale z pewnością każdy z nich będzie świetnie grzał plecy, co nie będzie przyjemne. Systemy z tymi śmiesznymi poduszkami w ogóle się nie sprawdzają. O Campusie Nitro na razie się nie wypowiadam bo jechałem z nim tylko raz 40km, póki co nie mam uwag.

• 2 tygodnie później...

A ja się przymierzam do zmiany i zrobiłam mały research.

Jak na razie najlepszy (także relacja jakości do cech) - jest ten - http://www.travel.cristobal.pl/product-pol-4589-Plecak-rowerowy-Fjord-Nansen-Forde-18.html - tylko jest powyżej stówki...

Przypatruję się też temu http://shop.packyourbags.com/acatalog/Haglofs_Corker_Daypack.html#acorker - ale w Polsce ma jakąś oszalałą cenę! I nie ma pokrowca przeciwdeszczowego.

I nie wiem sama. Szkoda, że nie ma gdzieś takiego wielkiego wielkiego sklepu, żeby wszystkie plecaki dobrych firm turystycznych mieszkały tam razem i można było przymierzać i przymierzać i dobrać coś.

:wallbash:

Bisette

Z czystym sumieniem polecam Campus Peru 35 litr. Niby duży, ale...

1. Ma usztywniane plecy - dobrze się nosi

2. Ma dobre pasy , do tego pas piersiowy i biodrowy

Noszę / wożę w nim wodę, jakąś odzież, dokumenty, lustrzankę, do troków bocznych czasem statyw, a w środku miejsca zostaje sporo - nie czuje się go na plecach :-)

A jak z dziećmi śmigam, to jeszcze dziecięce akcesoria pierwszej potrzeby ( chusteczki nawilżane, pieluszka, soczek ;-)

W taki plecak i na dwugodzinną przejażdżkę i na trzydniowy wypad można się spokojnie upakować :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...