Skocz do zawartości

[rower] Unibike Evolution 2011- czy warto?

michalszk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam w planie zakup roweru w cenie do 1800zł. Ma To być rower uniwersalny, który nadaje się zarówno na utwardzone asfaltowe drogi jak i do poruszania się w niezbyt wymagającym terenie(leśne ścieżki, szuter, drogi gruntowe, czasem wypad w niższe górki). W oko wpadł mi Unibike Evolution 2011, jak dla mnie ma trochę za szeroką oponę 2.1, wymiana opony to nie problem. Założyłbym oponę o szerokości 1.95 i myślę, że byłoby ok. Ale wracając do tematu. Co sądzicie o tej maszynie? Rozglądałem się po kilku sklepach i jak to przeważnie bywa każdy chwali to co ma. W jednym sklepie zachwalali Unibika, w drugim mi go odradzano, tłumacząc to tym, że ma słabą, mało sztywną ramę, a zamiast niego proponowali mi Krossa level a2 2011.Jak na razie jestem za kupnem Unibika, ale chciałbym poznać Wasze opinie na jego temat i czy rzeczywiście z tą ramą jest coś nie tak, bo jeśli chodzi o osprzęt to wydaję mi się całkiem całkiem i w tej kategorii cenowej nie znalazłem podobnego.

Z góry dzięki za pomoc, Pozdrawiam!!

Napisano

Jeśli chodzi o moje zdanie to polecam w 100 %. Rower złożony (prawie) w pełni na osprzęcie Alivio. Nie wiem czy się opłaca wymieniać opony. W ilu mniej więcej procentach jeździsz w lesie, a ile na asfalcie. Ponieważ jeżeli zdecydowaną większość na asfalcie to może zastanów się nad rowerem CROSS a nie MTB. (Posiadam model wyżej od Evolution, lecz miałem kupić Evolutiona i to był mój faworyt w tej cenie).

Pozdro

Napisano

Jeśli chodzi o moje zdanie to polecam w 100 %. Rower złożony (prawie) w pełni na osprzęcie Alivio. Nie wiem czy się opłaca wymieniać opony. W ilu mniej więcej procentach jeździsz w lesie, a ile na asfalcie. Ponieważ jeżeli zdecydowaną większość na asfalcie to może zastanów się nad rowerem CROSS a nie MTB. (Posiadam model wyżej od Evolution, lecz miałem kupić Evolutiona i to był mój faworyt w tej cenie).

Pozdro

Lubię jeździć zarówno asfaltowymi drogami jak i leśnymi ścieżkami,tak pół na pół, zależy od nastroju;), myślę, że oponka 1.95 dużo lepiej spisze się na asfalcie a i w niewymagającym terenie poradzi sobie całkiem dobrze. A możesz coś powiedzieć na temat ramy, bo zaniepokoiły mnie słowa sprzedawcy, że jest słaba.

Napisano

Od 3 tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem unibike evolution 2011 kupiłem po rabacie za 1600zł. Bardzo dobry rowerek łatwość prowadzenia, 27 biegów i ten matowy lakier od 2 lat szukałem odpiedniego roweru i zdecydowałem się na niego.

Napisano

Sprzedawca będzie zachwalał to co ma w ofercie. Dobry sprzedawca nie będzie zachwalał swojego produktu mówiąc źle o innym. Chyba że sam takowy zły produkt konkurencji posiada i może naocznie cię przekonać do tego że ma rację :) Tylko jeśli posiada "zły" produkt konkurencji i go używa to pytanie czemu to robi mając "swój" towar.

Napisano

Dzięki za odpowiedzi. Chodziło mi głównie o ramę jaka jest w tym rowerze, ale skoro piszecie, że jest w porządku to chyba zdecyduję się na kupno tego roweru.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...