michalszk Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 Witam. Mam w planie zakup roweru w cenie do 1800zł. Ma To być rower uniwersalny, który nadaje się zarówno na utwardzone asfaltowe drogi jak i do poruszania się w niezbyt wymagającym terenie(leśne ścieżki, szuter, drogi gruntowe, czasem wypad w niższe górki). W oko wpadł mi Unibike Evolution 2011, jak dla mnie ma trochę za szeroką oponę 2.1, wymiana opony to nie problem. Założyłbym oponę o szerokości 1.95 i myślę, że byłoby ok. Ale wracając do tematu. Co sądzicie o tej maszynie? Rozglądałem się po kilku sklepach i jak to przeważnie bywa każdy chwali to co ma. W jednym sklepie zachwalali Unibika, w drugim mi go odradzano, tłumacząc to tym, że ma słabą, mało sztywną ramę, a zamiast niego proponowali mi Krossa level a2 2011.Jak na razie jestem za kupnem Unibika, ale chciałbym poznać Wasze opinie na jego temat i czy rzeczywiście z tą ramą jest coś nie tak, bo jeśli chodzi o osprzęt to wydaję mi się całkiem całkiem i w tej kategorii cenowej nie znalazłem podobnego. Z góry dzięki za pomoc, Pozdrawiam!!
ManiakRowerowy Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 Jeśli chodzi o moje zdanie to polecam w 100 %. Rower złożony (prawie) w pełni na osprzęcie Alivio. Nie wiem czy się opłaca wymieniać opony. W ilu mniej więcej procentach jeździsz w lesie, a ile na asfalcie. Ponieważ jeżeli zdecydowaną większość na asfalcie to może zastanów się nad rowerem CROSS a nie MTB. (Posiadam model wyżej od Evolution, lecz miałem kupić Evolutiona i to był mój faworyt w tej cenie). Pozdro
radamenes Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 Chyba wszystko już o tym Uni napisano i zbiera same pozytywy. A2 z 2011 to słaba propozycja no chyba że wersja disc ale też cena inna.
michalszk Napisano 23 Lipca 2011 Autor Napisano 23 Lipca 2011 Jeśli chodzi o moje zdanie to polecam w 100 %. Rower złożony (prawie) w pełni na osprzęcie Alivio. Nie wiem czy się opłaca wymieniać opony. W ilu mniej więcej procentach jeździsz w lesie, a ile na asfalcie. Ponieważ jeżeli zdecydowaną większość na asfalcie to może zastanów się nad rowerem CROSS a nie MTB. (Posiadam model wyżej od Evolution, lecz miałem kupić Evolutiona i to był mój faworyt w tej cenie). Pozdro Lubię jeździć zarówno asfaltowymi drogami jak i leśnymi ścieżkami,tak pół na pół, zależy od nastroju;), myślę, że oponka 1.95 dużo lepiej spisze się na asfalcie a i w niewymagającym terenie poradzi sobie całkiem dobrze. A możesz coś powiedzieć na temat ramy, bo zaniepokoiły mnie słowa sprzedawcy, że jest słaba.
radamenes Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 To sprzedawca więc mu zależy na czym, co miał Ci powiedzieć? Prawda jest taka że rama Uni jest klasę wyżej od Krossa.
Krzyq Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 Taki bełkot sprzedawców. Ramy Unibików są w porządku z resztą było dużo takich tematów i wszyscy chwalą.
paweloko Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 Od 3 tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem unibike evolution 2011 kupiłem po rabacie za 1600zł. Bardzo dobry rowerek łatwość prowadzenia, 27 biegów i ten matowy lakier od 2 lat szukałem odpiedniego roweru i zdecydowałem się na niego.
tobo Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 Sprzedawca będzie zachwalał to co ma w ofercie. Dobry sprzedawca nie będzie zachwalał swojego produktu mówiąc źle o innym. Chyba że sam takowy zły produkt konkurencji posiada i może naocznie cię przekonać do tego że ma rację Tylko jeśli posiada "zły" produkt konkurencji i go używa to pytanie czemu to robi mając "swój" towar.
michalszk Napisano 24 Lipca 2011 Autor Napisano 24 Lipca 2011 Dzięki za odpowiedzi. Chodziło mi głównie o ramę jaka jest w tym rowerze, ale skoro piszecie, że jest w porządku to chyba zdecyduję się na kupno tego roweru. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.