Skocz do zawartości

[rama] Leader Fox Cocaine 14 czy 16?

AIRtitan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Buduje rower do streetu/urbanu/dirtu/fr i niestety bedac na budzecie szukam czegos taniego. Znalazlem ta ramke za 300zl na allegro z 2 letnią gwarancja. Pytanie ktory rozmiar, 14 czy 16 cali? (mam 184cm wzrostu). Ramka pod widelec Duro D 130mm i kola 26".

A jesli 14, to Cocaine czy Dragstar?

Z gory dzieki

Napisano

Dragstar jest bardziej do ciężkiej jazdy. Jeśli naprawdę chcesz jeździć w dircie to wybrałbym cocaine 16' jak do twojego wzrostu .

Napisano

Według mnie rozmiar ramy to zależy od upodobań. Ja mam 188 cm i śmigam na 13" a zamierzam przesiąść się na BMX. Więc musiał byś trochę poskakać na 16 i 14, ale według mnie 14" do skakania to w sam raz rama, w końcu nie będziesz na nim jeździł długie trasy, tylko skakał, nie?

Napisano

Słuchaj, a nie lepiej będzie kupić Destro? Przygadasz to może wyrwiesz za jakieś 350 zł nówke, a ta rama więcej wytrzyma od draga/cocainy i do tego możesz wrzucić sobie spokojnie sztywniaczka. I ja bym stawiał na 13", bo jak pośmigasz na 13 potem na 14 a na końcu na 16, to na pewno wrócić do 13! :))

Pozdrawiam

Napisano

Jeśli o Destro chodzi to Jump ok do dirtu streetu ale pod amora max 100mm. Każdy 130mm będzie raczej za wysoki.

A Evo znowu na dirt i street za długa. Więc do tych 4 dyscyplin jednej ramki wybrać się poprostu nie da.

Napisano

Evo jest głupie, bo nie ma poziomych haków. Jak coś to polecam Destro Street, chyba że upierasz się przy 26" kołach. Jeżeli nie to polecam Street z jakimś RNS.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...