Skocz do zawartości

[rama] schwinn rocket 88 - pęknięta rama

czarnyyy93

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć :)

Dawno kupowałeś ten rower ??

Trzeba wykluczyć, czy to sprzedawca cie nie poinformował o wadzie lub czy wynika ona to z twojej eksploatacji.

Napisano

Cześć :)

Dawno kupowałeś ten rower ??

Trzeba wykluczyć, czy to sprzedawca cie nie poinformował o wadzie lub czy wynika ona to z twojej eksploatacji.

Jakieś 2 miesiące temu. Z tego co wiem to rama była już po okresie gwarancji. Wada wynika prawdopodobnie z mojej eksploatacji.

Napisano

A gdzie dokładnie na tej ramie jest to co pokazałeś ?

Dobra już znalazłem :) Myślę że pęknięcia w tym miejscu spokojnie można pospawać. Tam jest więcej materiału niż gdzie indziej. Tylko trzeba znaleźć dobrego spawacza.

Napisano

Jak już napisałem powinno dać się ładnie pospawać (zalać) to pęknięcie. Tylko nie jestem pewny czy przypadkiem nie kupiłeś już tak pękniętej ramy. To miejsce było malowane. Widać lakier w szparze na brudzie i na przednich zębatkach... chyba że to Ty malowałeś ?

Napisano

Jak już napisałem powinno dać się ładnie pospawać (zalać) to pęknięcie. Tylko nie jestem pewny czy przypadkiem nie kupiłeś już tak pękniętej ramy. To miejsce było malowane. Widać lakier w szparze na brudzie i na przednich zębatkach... chyba że to Ty malowałeś ?

Rama nigdy nie była malowana. W poniedziałek oddaje ramę do spawania. Zobaczymy co z tego będzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...