lostek815 Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 Kiedy zjeżdżam np. z krawężnika to prowadnik tylnej przerzutki mocno podskakuje do góry. Przykładowo moja dziewczyna w rowerze tak nie ma i kiedy zjeżdża to nawet nic nie słychać, a u mnie choćby łańcuch spadał. Jak to "usztywnić"?
nemo2009 Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 Tanie przerzutki Shimano niestety podskakują,taka ich uroda. Napisz jaki ty masz model i dziewczyna. Z reguły mniej się wahlują przerzutki Srama.
lostek815 Napisano 23 Lipca 2011 Autor Napisano 23 Lipca 2011 Mój rower i specyfikacja. A dziewczyna ma stary 9-letni rower też Shimano.
beskid Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 Niestety przyjacielu wiem o co chodzi. Nie ma to jak stare poczciwe komponenty Shimano. Dzisiaj zwłaszcza w tych podstawowych modelach a twoja Alivio do nich należy to już nie to samo co dawniej. Jeśli chciałbyś się pozbyć tego podskakiwania to masz dwa wyjścia albo Shimanowska technologia Shadow albo coś od SRAMA bo podobno łańcuch na nich tak nie lata. Osobiście mam XT Shadow i jest wszystko w porządku.
abstinent Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 w drugim rowerze XT 750 nie obija tak się, no może na najmniejszej koronce ale przy ostrej jeździe Sram albo shadow, ja stawiam na shimano
nemo2009 Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 w drugim rowerze XT 750 nie obija tak się, no może na najmniejszej koronce ale przy ostrej jeździe Sram albo shadow, ja stawiam na shimano Ja stawiam na Srama,mam w moim rowerze,tylko 3.0. U syna jest Acera i lata jak głupia,szczególnie na leśnych wertepach. Do autora tematu,albo się przyzwyczajisz do tego,albo czeka Cię duży wydatek. Stara Shimano TY 18 tak nie lata,jak ta Acera.
lostek815 Napisano 23 Lipca 2011 Autor Napisano 23 Lipca 2011 Raczej się przyzwyczaję Myślałem, że po prostu da się coś dokręcić czy coś, ale jak nie to nie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.