Skocz do zawartości

[Przerzutka] Prowadnik

lostek815

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kiedy zjeżdżam np. z krawężnika to prowadnik tylnej przerzutki mocno podskakuje do góry. Przykładowo moja dziewczyna w rowerze tak nie ma i kiedy zjeżdża to nawet nic nie słychać, a u mnie choćby łańcuch spadał. Jak to "usztywnić"?

Napisano

Niestety przyjacielu wiem o co chodzi. Nie ma to jak stare poczciwe komponenty Shimano. Dzisiaj zwłaszcza w tych podstawowych modelach a twoja Alivio do nich należy to już nie to samo co dawniej. Jeśli chciałbyś się pozbyć tego podskakiwania to masz dwa wyjścia albo Shimanowska technologia Shadow albo coś od SRAMA bo podobno łańcuch na nich tak nie lata. Osobiście mam XT Shadow i jest wszystko w porządku.

Napisano

w drugim rowerze XT 750 nie obija tak się, no może na najmniejszej koronce ale przy ostrej jeździe

Sram albo shadow, ja stawiam na shimano :icon_mrgreen:

Napisano

w drugim rowerze XT 750 nie obija tak się, no może na najmniejszej koronce ale przy ostrej jeździe

Sram albo shadow, ja stawiam na shimano :icon_mrgreen:

Ja stawiam na Srama,mam w moim rowerze,tylko 3.0. U syna jest Acera i lata jak głupia,szczególnie na leśnych wertepach. Do autora tematu,albo się przyzwyczajisz do tego,albo czeka Cię duży wydatek. Stara Shimano TY 18 tak nie lata,jak ta Acera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...