Skocz do zawartości

[do 1600zł] MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, bardzo proszę o pomoc.

Chce kupić rower do ok. 1600zł, zależy mi bardziej na tym aby rower miał dobrą ramę, a osprzęt z czasem będzie wymieniany na lepszy więc może być trochę gorszy.Chciała bym żeby rower był bardziej agresywny, sportowy. Hamulce: V-ki i w zasadzie tyle moich wymagań. Mam 178 cm wzrostu(przy doborze rozmiaru, bo na tym też się nie znam).

Napisano

Nie jestem przekonana do Unibike'a. Dodam w kwestii "sportowości" ramy, że nie chcę aż tak sportowej jak w scott scale'u, bo mogę sobie na nim nie poradzić.

To powinien być rower off road na spokojne tereny z miejscowym zacięciem :). Jak ktoś nie rozumie, chętnie uściślę.

Napisano

Ja polecam ci rower Unibike Evolution. Rower jest złożony na tegorocznym Shimano Alivio. Rower w sam raz do twoich oczekiwań. Kosztuje 1799zł, ale myślę że warto dołożyć te 100 zł i kupić tego Evolutiona. Polecam i Pozdro

maniak za każdym razem kiedy tutaj wchodzę i widzę że ktoś potrzebuje pomocy w doborze roweru to Ty zawsze piszesz o unibike evolution i o tym że warto 100zł dopłacić... stary nie ma innych rowerów z podobnym osprzętem za tą cenę?? czy to tylko nabijanie sobie postów?

Napisano

Niestety nie :)

Rowery są ale na tym forum są niektórzy ludzie którzy zawsze piszą to samo żeby posty nabić tyle...

Nawet nie mają pojęcia, a piszą.

Napisano

Bardzo mi miło, że udało się w moim wątku zauważyć tak znaczący problem, jak nabijanie postów na forum ;).

Mimo wszystko byłabym wdzięczna za powrót do tematu. Co sądzicie o ramach Giant Revel , Cube Aim albo Krossa Hexagon lub A2 Level. Mile widziane inne propozycje.

Napisano

Ja ze swojej strony mogę tylko tyle powiedzieć że jeżeli chcesz rower w miarę dobry to w tej cenie nie bierz pod uwagę rowerów takich marek jak: GIANT, CANNONDALE, KELLYS, SCOTT itp.

Dlatego bo te marki są owszem bardzo dobre, ale w tej cenie płacisz za naklejkę tak zwaną a nie za dobry osprzęt w rowerku.

Jeżeli chcesz rower pod rozbudowę to polecam się rozglądnąć za rowerumi TREK ponieważ mają bardzo dobre i wszędzie chwalone ramy wlaśnie pod rozbudowę.

Chodź ten UNIBIKE EVOLUTION również złożony jest na bardzo dobrym osprzęcie i nie nagannej ramie.

pozdrawiam

Napisano

Musiałby coś poszukać używanego na allegro...

Ale chyba mi nie powiesz radamenes że ta merida co podałeś ma ramę do agresywnego XC ???

Bo padne chyba...

Napisano

rama to kwestia własnych upodobań, jeżeli poszukujesz roweru do rozbudowy chodzisz po sklepach i szukasz i kupujesz pod ramę, jak chcesz rower na którym chcesz spokojnie przejeździć 2 sezony a potem zastanawiać się nad rozbudową bierz evolutiona

Napisano

Ja polecam Ci rowerek z decthlonu Rockrider 5,3. zrobiłem na nim 4200km i bez problemów dalej jeżdże. Mieści się w Twojej kwocie, i uważam, że wart jest uwagi.

Napisano

Mi chodzi właśnie o dobrą ramę, a osprzęt trochę gorszy. W przyszłości łatwiej wymienić osprzęt. =)

Napisano

Rockrider 5,3 ma dobrą ramę i nienajgorszy osprzęt. Nie mam na nim problemy z podjeżdżaniem ani ze zjazdami. Rama jest solidnie wykonana i ma geometrię która mi odpowiada. Ale jam masz niechęć do decathlonu, to w podanej kwocie można zakupić jeszcze Kellys Scarpe. Tam rama też jest dobra. W podanej kwocie masz spory wybór sprzętu...

• 3 tygodnie później...
Napisano

W końcu wybrałam i zakupiłam rowerek. Wybrałam kellysa Quartz

Mój odnośnik

rowerek świetny super się zachowuje w MTB. W sumie zapłaciłam 1650 ze zniżką :) i jestem bardzo zadowolona, polecam ten rowerek.

Dziękuję za pomoc!

Pozdrawiam.

Napisano

Unibike Evuolution, Author Kinetic, Kross a2/a4 level,a jako ze jestes kobieta, to polecam szczegolnie Kross a2 Lady, dosyc tani, jeszcze zostanie Ci kasy, a osprzetowo rower jest zacny i Cie nie zawiedzie.Oto on: http://allegro.pl/kross-level-a2-lady-na-pelnym-alivio-gratis-i1771861212.html jak widac ma osprzet alivio, amortyzator xcr, no i jego cena jest naprawdę niska, wiec warto, bo za Treka, ktorego CI tak proponuja bo ma swietna rame(tak jakby inne sie lamaly zaraz po przejazdzce), tym bardziej watpie czy chcesz rame pod rozbudowe, dlatego polecam Ci gotowce, ktore niczym innym jak naklejka na ramie nie odstaja od bardziej znanych firm.

Co do nabijania postow, to maciek masz 2 posty i pouczasz innych o nabijanie sam to robiac, dal swoja propozycje, evolution jest dobra opcja i nie trzeba dokladac 100zlt jak ma sie gadane- dasz rade sie potargowac. Sam go polecam, Ty nie dales swoich propozycji, wiec nie odpowiadasz na temat- nabijasz/spamujesz :whistling:

Polecacie Treka, to podajcie konkretny model, ktory jest taki swietny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...