ssuag Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Witam, wiem, że rower jest dosyć popularny, kusi mnie jego niska cena, 800zł z darmową przysyłką http://allegro.pl/kross-hexagon-v3-xtc-super-okazja-przesylka-0zl-i1726226424.html wiadomo, nie ma co spodziewać się cudów wydając takie pieniądze na rower, ale obecnie "jeżdżę" na pseudo rowerze z marketu z dwiema atrapami amortyzatorów ("jeżdżę" w cudzysłowiu, bo to zbyt duże słowo, co 2km coś się psuje, miałem 2 razy przebita opone, to znowu wolnobieg kręci się w obie strony tak, że nie da się jechać teraz znowu urwał mi się pedał) tak więc mam już dość tego czegoś i chciałbym kupić coś porządniejszego. Głównie chcę się dowiedzieć czy rower ten nadaje się pod dalszą rozbudowę, wiem, że ma słabiutki amortyzator więc chciałbym go w najbliższej przyszłości wymienić na coś porządnego, problem w tym, że nie wiem czy jest sens kupowania Hexagona V3 z myślą o dalszym jego upgradowaniu. Rower będzie używany do częstych, długich przejażdżek poza miasto, leśne drogi i czasem coś trudniejszego.
Luigi Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 Złom zostaw albo oddaj biednym dzieciom. Kupuj Hexagona.
ssuag Napisano 23 Lipca 2011 Autor Napisano 23 Lipca 2011 Okazuje się, że nigdzie nie ma hexagona v3 w moim rozmiarze (17"). Zastanawiam się więc teraz nad GT Aggressor http://allegro.pl/nowy-rower-gt-aggressor-czarno-bialy-m-men-2010-i1721439724.html , mam tylną przerzutkę Alivio, więc po zamontowaniu jej miałbym chyba nienajgorszy rower, z podobno bardzo dobrą ramą, co o tym myślicie? Chciałem początkowo kupić coś używanego ale jednak nie ma sensu, bo wszystko strasznie poniszczone.
radamenes Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 Moim zdaniem za tą kase nic lepszego markowego nie dostaniesz.
Avirel Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 http://allegro.pl/kross-rower-mtb-gorski-hexagon-v3-17-black-i1728898791.html - zadzwon do nich i spytaj sie czy jest mozliwosc spuszczenia z ceny, ja kupilem niedawno czarnego 21 za 700 z przesylka.
nemo2009 Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 Tego Krossa V3 sobie daruj(widelec marketowy). Ja bym brał GT,ma lepszy widelec i ramę,no i światowa marka.
radamenes Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 Z markowych to GT. Jest jeszcze opcja do przemyślenia już na kasecie i alivio z XCR w tej cenie: Kands Energy 1300
ssuag Napisano 23 Lipca 2011 Autor Napisano 23 Lipca 2011 Czytałem na jednym forum o tym Arkusie, pewnie chodzi ci o ten model z deore, jeden koleś był strasznie zawiedziony z jego opisu wyglądało jakby wszystkie części były z odzysku. Wezmę chyba jednak GT, wydaje mi się, że to dobra podstawa pod dalszą rozbudowę.
radamenes Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 No tak na papierze to ten Arkus wymiata. GT blado sprzętowo wypada przy nim w tej cenia.
wilczk Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 Właśnie o nim mówię. Sam bardzo się nad nim zastanawiam.
ssuag Napisano 23 Lipca 2011 Autor Napisano 23 Lipca 2011 http://www.forumrowerowe.pl/viewtopic.php?f=40&t=20433 po właśnie tej recenzji/opinii zrezygnowałem z zakupu arkusa
djkraszinio Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 Sam posiadam Arkusa Vip 6.0 od tamtego roku i nie miałem żadnych problemów jakie tam koleś wymienił, może mu się trafił jakiś gorszy egzemplarz wiadomo jak jest, ja ze swoim nie mam żadnych problemów i jeździ się naprawdę fajnie, jak za tą cenę to rower godny polecenia, dostałem dobrze wyregulowany, amor działa płynnie a po zalaniu olejem jest lepiej, przerzutka tylna działała też szybko i precyzyjnie, w dziale Mania Lekkości masz fotki jak rower wygląda P.S jedyny problemy jaki miałem to ze sztycą ponieważ mi się wygięła ale pewnie to też była moja wina bo praktycznie na samym końcu już była wyciągnięta
nemo2009 Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 Sam posiadam Arkusa Vip 6.0 od tamtego roku i nie miałem żadnych problemów jakie tam koleś wymienił, może mu się trafił jakiś gorszy egzemplarz wiadomo jak jest, ja ze swoim nie mam żadnych problemów i jeździ się naprawdę fajnie, jak za tą cenę to rower godny polecenia, dostałem dobrze wyregulowany, amor działa płynnie a po zalaniu olejem jest lepiej, przerzutka tylna działała też szybko i precyzyjnie, w dziale Mania Lekkości masz fotki jak rower wygląda P.S jedyny problemy jaki miałem to ze sztycą ponieważ mi się wygięła ale pewnie to też była moja wina bo praktycznie na samym końcu już była wyciągnięta O rower trzeba dbać, a tamten użytkownik chyba nie specjalnie o niego dbał. Do tego zabierał się za naprawy,na których się nie znał.
grizzlie86 Napisano 24 Lipca 2011 Napisano 24 Lipca 2011 Tego Krossa V3 sobie daruj(widelec marketowy). Ja bym brał GT,ma lepszy widelec i ramę,no i światowa marka. A czy ten widelec można wymienic?
radamenes Napisano 24 Lipca 2011 Napisano 24 Lipca 2011 Można jak wszystko tylko po co kupować aby wymieniać zaraz? W miarę przyzwoity amor to jakieś 350zł
mario1979 Napisano 24 Lipca 2011 Napisano 24 Lipca 2011 Ja mam też jakiegoś zooma. Jak go zamęczę to wymienię Niestety na droższy rower nie było mnie stać więc w ramach konieczności, chęci kasy itp będę go rozbudowywał w przyszłości
wilczk Napisano 24 Lipca 2011 Napisano 24 Lipca 2011 Nawet ładny ten Arkus na żywo Szkoda , że takie sprzeczne opinie. Potrzebna jeszcze jedna przynajmniej
ssuag Napisano 24 Lipca 2011 Autor Napisano 24 Lipca 2011 W opisie GT Aggressor jest napisane "RAMA: 6061, Triple Triangle, with Dirt Worthy Geometry, disc compatible with removeable hanger (24 inch wheel not removable)" czy to znaczy, że będę mógł zamontować hamulce tarczowe? I o co chodzi z tym 24 calowym niewymienialnym kołem?
wilczk Napisano 24 Lipca 2011 Napisano 24 Lipca 2011 Patrzyłeś może na rower Lazaro Evolution V3? Podobny przedział cenowy a wygląda naprawdę porządnie. Wydaje mi się, że lepiej od GT. No i z tego co widzę, to można wywnioskować, że jest to rower od producentów Kands - które są tutaj nieraz polecane. Ale to tylko luźna sugestia "zielonego" w temacie. Ja błądząc po tych wszystkich aukcjach jestem szczerze zainteresowany rowerkiem od nich - Integral na 28" kołach. Jak nie znajdę nic lepszego w używkach to chyba go łyknę.
ssuag Napisano 24 Lipca 2011 Autor Napisano 24 Lipca 2011 Heh no mi się jakoś nie widzi wydawanie prawie 1000zł na makrokesza. Wole coś markowego ale za to solidnego, co może być dobrą podstawą do rozbudowy i z tego co widzę GT będzie dla mnie najlepszym wyborem z możliwych.
wilczk Napisano 24 Lipca 2011 Napisano 24 Lipca 2011 To chyba nie jest akurat makrokesz. Już bardziej ten GT Aggressor, patrząc na jego osprzęt, wygląda jak rower z marketu.
ssuag Napisano 24 Lipca 2011 Autor Napisano 24 Lipca 2011 Przecież najważniejsza jest rama, co to za problem zmienić sobie przerzutkę i kupić lepszy amortyzator? Jaką gwarancję daje ci rama super renomowanej firmy kands? Wystarczy poczytać sobie opinie o ramach GT.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.