miq7 Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 witam.koło tylne po odebraniu z serwisu po obsłudze piasty - czyszczenie i wymiana smaru na ułożyskowaniu ośki- co pewien czas i dystans podczas rozpędzania generuje coś w rodzaju trzasku pojedynczego - podobny do głosu pekającej szprychy lub nie trafienia łańcucha na ząb koronki.czasem cicho czasem głośno , ale drażni. czy to minie samo,czy można z tym jeżdzić , czy lepiej rozebrać i próbować usunąć usterkę. łańcuch ok,przerzutka ok, delikatny luz na ośce ustawiony. usterka tylko występuje przy napędzaniu roweru. z góry dzięki.
marky5 Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Niestety to przypadłość niektórych piast Shimano nawet XT i XTR,a konkretniej zapadek w bębenku.Tak jakby jedna znich z opóżnieniem zazębiała się i ześlizgując uderzała w zęby bębenka.Też tak miałem,nie było to częste,ale jednak.Po pewnym czasie problem ustąpił.Da się z tym żyć,ale podczas jazdy irytuje.Być może jest to wina lepiących się zapadek od smarów.
miq7 Napisano 23 Lipca 2011 Autor Napisano 23 Lipca 2011 Marky dzięki za odpowiedż,dla mnie to ważne że można z tym jeżdzić.też mam marlina,2008,jestem pod wrażeniem geometrii ramy,na razie widzę jak zużywają się piasty i przednia przerzutka DEORE dolnociąg a serwis gwarancyjny ma to wszystko w du... Wymiana osprzętu na lepszy nieodzowna, szcacun za pracę nad swoim Garym, pozdrawiam.
Mod Team sznib Napisano 23 Lipca 2011 Mod Team Napisano 23 Lipca 2011 Dużo ma przejechane ta 475ka? Miałem taką, chodziła ok, ale z czasem zaczęło występować zjawisko strzelania. Zrobiłem serwis, trochę ustąpiło, ale nie całkowicie. Do końca nie wiem co było przyczyna strzelania, kilka kulek było lekko skorodowanych, wymienione zostały na nowe, na bieżniach i konusach żadnych widocznych wżerów nie było. Walczyłem z tym jakiś czas, skończyło sie wymianą piasty. Teraz mam Dartmoora na maszynach z tyłu i Novateca z przodu i spokój całkowity, jak chodzi o piasty.
miq7 Napisano 23 Lipca 2011 Autor Napisano 23 Lipca 2011 przejechałem może 1,5-2 tys od nowości,wiekszośc po lesie,trochę piasku.w starym treku 870 miałem paraxy i przez trzynaście lat nie wiedziałem jakie klucze do piasty.. garego mam rok i można już doktorat piasać o osprzęcie typu piasty i przerzutka przód deore dolnociąg. udanego weekendu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.