Skocz do zawartości

[Kręgosłup]A rogi

roweras

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiem jak z kręgosłupem ale na pewno trochę odciąża nadgarstki i według mniej jest po prostu wygodniej na asfaltowych podjazdach bo można się trochę bardziej (położyć) na kierownicy

Napisano

Słyszałem,że trzymanie się w czasie jazdy za rogi dobrze robi na kręgosłup.Czy to prawda? :)

Mozesz podac zrodlo tej informacji? Czy kolega na osiedlu po prostu ci tak powiedzial?

Napisano

Moja uliczka to parę domów,żadne osiedle qrde! :verymad::wallbash: A pytanie,czy kross hanter dynamic jest dobry,czy nie,bo taki rower posiadam :)

Napisano

Więc jeśli ten rower to jest to co myślę to jest to bardzo słaby "sprzęt". Jakiej się spodziewałeś odpowiedzi :blink:

A co do rogów to żle słyszałeś bo rogi powinno się stosować w zasadzie tylko do jazdy w ciężkim górskim terenie w przeciwnym razie nie spełniają swojej funkcji.

Napisano

Nic mi nie wiadomo na temat wplywu rogow na kregoslup. Nie polecam natomiast trzymac sie rogow na stromych podjazdach, bo w razie zatrzymania sie, rower zjedzie na dol (palce powinny byc na hamulcach).

Napisano

Więc jeśli ten rower to jest to co myślę to jest to bardzo słaby "sprzęt". Jakiej się spodziewałeś odpowiedzi :blink:

A co do rogów to żle słyszałeś bo rogi powinno się stosować w zasadzie tylko do jazdy w ciężkim górskim terenie w przeciwnym razie nie spełniają swojej funkcji.

Hmm... rogi są fajne na podjazdach, przy rozpędzaniu, do zmiany pozycji dłoni na długich trasach. Czyli nie tylko góry :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jak się pedałuje kilka/kilkanaście dni z rzędu to moim skromnym zdaniem rogi przydają się dla urozmaicenia sobie uchwytu. Możliwe, że to tylko kwestia gustu ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...