roweras Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Słyszałem,że trzymanie się w czasie jazdy za rogi dobrze robi na kręgosłup.Czy to prawda?
psycho Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Nie wiem jak z kręgosłupem ale na pewno trochę odciąża nadgarstki i według mniej jest po prostu wygodniej na asfaltowych podjazdach bo można się trochę bardziej (położyć) na kierownicy
ProjeC19 Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Mi też jest wygodniej za rogi a może i na kręgosłup lepiej bo pozycja trochę inna
kapsell Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 Słyszałem,że trzymanie się w czasie jazdy za rogi dobrze robi na kręgosłup.Czy to prawda? Mozesz podac zrodlo tej informacji? Czy kolega na osiedlu po prostu ci tak powiedzial?
roweras Napisano 23 Lipca 2011 Autor Napisano 23 Lipca 2011 Ja nie mieszkam w blokach,po prostu gdzieś tak w necie wyczytałem
Qamal Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 Chwalisz się czy żalisz, roweras? A jak byś nie wiedział to osiedla z domkami tez są
roweras Napisano 25 Lipca 2011 Autor Napisano 25 Lipca 2011 Moja uliczka to parę domów,żadne osiedle qrde! A pytanie,czy kross hanter dynamic jest dobry,czy nie,bo taki rower posiadam
beskid Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 Więc jeśli ten rower to jest to co myślę to jest to bardzo słaby "sprzęt". Jakiej się spodziewałeś odpowiedzi A co do rogów to żle słyszałeś bo rogi powinno się stosować w zasadzie tylko do jazdy w ciężkim górskim terenie w przeciwnym razie nie spełniają swojej funkcji.
roweras Napisano 25 Lipca 2011 Autor Napisano 25 Lipca 2011 Słaby nie jest,wręcz przeciwnie,tyle kilometrów już zrobił i tylko kapec był robiony
snellegazelle Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 Nic mi nie wiadomo na temat wplywu rogow na kregoslup. Nie polecam natomiast trzymac sie rogow na stromych podjazdach, bo w razie zatrzymania sie, rower zjedzie na dol (palce powinny byc na hamulcach).
Lumperator Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 Więc jeśli ten rower to jest to co myślę to jest to bardzo słaby "sprzęt". Jakiej się spodziewałeś odpowiedzi A co do rogów to żle słyszałeś bo rogi powinno się stosować w zasadzie tylko do jazdy w ciężkim górskim terenie w przeciwnym razie nie spełniają swojej funkcji. Hmm... rogi są fajne na podjazdach, przy rozpędzaniu, do zmiany pozycji dłoni na długich trasach. Czyli nie tylko góry
swinkanie Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 Jak się pedałuje kilka/kilkanaście dni z rzędu to moim skromnym zdaniem rogi przydają się dla urozmaicenia sobie uchwytu. Możliwe, że to tylko kwestia gustu ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.