Mark97 Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Cześć! Szukam licznika, który będzie posiadał możliwość przymocowania go do mostka, gdyż na kierownicy robi mi się już ciasto. Aktualnie mam jakiś licznik no-name, co prawda korzystam z niego od paru lat, ale przyszedł czas na wymianę gdyż zaczyna mnie okłamywać z godziną, prędkością itd. Rozglądałem się za licznikami w firmy Sigma i raczej jak już coś kupie to z tej firmy, oglądałem model 509 jednak martwi mnie brak prędkości maksymalnej i prędkości średniej. Nie mam za dużo przeznaczonej gotówki na taki zakup, gdyż kieszeń gimnazjalisty nie jest duża, ograniczam cenę do maksymalnie 60 zł + KW. Pozdrawiam Mark97
karbeti Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Był już taki temat. Osobiście proponuję Sigma 906. Poniżej w takich pieniążkach w jakich szukasz: http://cokupic.pl/produkt/Sigma-Licznik-Bc-906 Posiada prędkość średnią jak i maksymalną. Mozna mocować go zarówno na kierownicy jak i na mostku.
Mark97 Napisano 22 Lipca 2011 Autor Napisano 22 Lipca 2011 Oczywiście, że był taki temat jednak wielu użytkowników wysyła linki do allegro, a niestety większość przeniesiona jest do archiwum.
karbeti Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 To solidny licznik, powinieneś być z niego zadowolony. Poniżej link jak go zamontować na mostku. Filmik dotyczy Sigmy 1609 ale montuje się identycznie. http://www.youtube.com/watch?v=XqvaKZdkRLY
michalmad Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 w wiekszosc licznikow np sigmy sa ruchome mocowania wystarczy odkrecic z tyłu trzymadełka srubki, obrocic, i dokrecic
tobo Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Skoro na kierownicy robi ci się CIASTO to czas nabyć jakąś foremkę, nie licznik z mocowaniem na mostku Taką samą opcje oferują liczniki bontragera/treka. Na kierownicy mocowanie podstawki obejmą na mostku podstawka mocowana jest zipami.
Mark97 Napisano 22 Lipca 2011 Autor Napisano 22 Lipca 2011 Literówka Jednak wybrałem model 509 stwierdziłem, że wystarczy mi to co mam w starym liczniku, zamawiam w poniedziałek. Do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.