MarcinN Napisano 25 Stycznia 2006 Napisano 25 Stycznia 2006 cdan mam dokładnie tak samo i jest idealnie, to chyba najlepsze ustawienie giętej kiery, bo wtedy ramie jest w bardzo naturalnej pozycji. Pozdrawiam.
szakq Napisano 26 Stycznia 2006 Napisano 26 Stycznia 2006 ja tez tak mialem kiere jednak dla mnie okazalo sie najlepsze ustawinie takie ze kiera jest gieta idealnie do gory,czyli chwyty sa maksymalnie podniesione no i z racji giecia tez do tylu lekko cofniete na koncach
Paviarotti Napisano 2 Lutego 2006 Napisano 2 Lutego 2006 Ja mam prostą z rogami Kalloya do XC (wąska strasznie - mam za duże bary i jak bede zmieniał niedługo to wezme sobie przynajmniej jakaś prostą 580 albo 600 - o ile takie są bo do XC szerszych sie nie kupuje raczej) a do rowerku dirtstreet bede miał niedługo 680 mm ofkoz łamaną. Dla mnie jest taka reguła: XC = prosta kiera z rogami dość wąska (<600) Enduro = szersza, łamana ale nie za szeroka. FR, DH i inne "ostre" = łamana, szeroka i mocna :]
szakq Napisano 2 Lutego 2006 Napisano 2 Lutego 2006 ja bym dodal do tego jeszcze globokosc giecia bo w gietych do xc czy anduro giecie jest plyciutkie a w fr dh dj itp sa glebiej giete a do xc sam mialem w lapkach 600mm prosta wiec sa. sa take komponenty bontragera z seri big earl w tym prosta kiera do fr o szerokosci chyba 680 czy jakos tak i na 31.8mm srednicy obejmy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.