Skocz do zawartości

[Rower] MTB do 1450zł

direx997

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Potrzebuje rower, aby dojeżdzać do pracy. Największymi przeszkodami jakie napotykam są wysokie krawężniki.

Na rower planuje przeznaczyć maksymalnie 1450zł. Chcę kupić rower w jednym z salonów rowerowych z mojego miasta.

Oferowane marki to: AUTHOR, GIANT, KROSS, MERIDA, ORBEA.

Powinienem mieć ramę 18", ale najlepiej czułem się na ramie 20" Gianta Revala 5.

Optymalnym wyborem jest rama 19".

Propozycje sprzedawaców padły na:

Authora Impulse 2011

Aurtora Solution 2010

Gianta Ravel 5

Krossa Hexagena V6

Podkreślam, że rower ma służyć jedynie do jazdy po chodnikach i ulicach.

Chciałbym, żeby służył mi jak najdłużej, bez większych inwestycji.

Nie zależy mi na jakichś super bajerach.

Chcę się cieszyć komfortem jazdy, wygodnego siedzenia na pupie też :P

Proszę jakieś sugestie.

Pozdrawiam,

Darek

Napisano

To jak zamierzasz używać roweru do takiej jazdy to:

1. Kup rower krosowy.

2. Jak kupisz MTB to inwestuj w opony o niższym oporze toczenia.

Rozmiar ciężko Ci zaproponować. Nawet niby w jednym rozmiarze różnie to będzie, kwestia opon, amorów itp co powoduje różnicę. Musisz sam się dosiąść do ramy i przetestować.

A może Level a Krossa? Tu jest w fajnej cenie i do Twojego typu jazdy będzie ok.

http://allegro.pl/rower-mtb-kross-level-a2-disc-raty-okazja-i1718286805.html

Napisano

Właśnie się nad nim zastanawiam.

Widzę rower ma wzięcie. średnio 1 rower na dzień im schodzi.

Jak wygląda kwestia złożenia go?

Co będę do tego potrzebować?

Napisano

Złożenia?

Klucze + imbusy + śrubokręty. Przykręcasz pedała, kierownicę i regulujesz. Jakaś godzinka max dwie zejdzie dla osób mało wprawionych. Możesz się też pokusić o zawiezienie do serwisu i kilka dych na smarowanie i regulowanie przeznaczyć, jak nie potrafisz sam. A cena tu jest super wiec i tak wyjdzie tanio.

I jazda ;)

Napisano

pozwoliłem sobie napisać osobie sprzedającej prośbę o wyregulowanie i sprawdzenie poprawności działania poszczególnych komponentów roweru, ale nie mam pewności czy to zrobią :P

Mam nadzieję, że będę zadowolony z tego zakupu.

Dzisiaj próbowali mi wcisnąć Gianta Ravel 5 za 1300zl, gdzie na allegro jest za 999.

Z tym, że dorzuciliby 3 akcesoria do roweru, znając życie najtańszy szajs.

który osprzęt lepszy?

rocznik 2009

http://allegro.pl/rower-kross-level-a2-17-alivo-kurier-gratis-i1725822276.html

rocznik 2010

http://allegro.pl/rower-mtb-kross-level-a2-disc-raty-okazja-i1718286805.html

proszę o szybką radę, ponieważ złożyłem już zamówienie na rower z rocznika 2010, ale jeszcze jest czas, żeby zmienić decyzję.

Napisano

Witam

Nie bierz czasem tego co piszesz że jest z 2010 roku bo to nie prawda!!!

To nie jest rower z 2010 roku- to jest rower złożony na ramie KROSS A2 2010, ale tam jest tylko rama taka.

Reszta to jest bardzo słaby osprzęt, tam jest tylko rama oryginalna z 2010 roku rower jest całkiem inny niż oryginalny KROSS A2 2010!!!

Zdecydowanie bierz tego KROSS A2 2009 FULL ALIVIO.

http://allegro.pl/rower-kross-level-a2-17-alivo-kurier-gratis-i1725822276.html

Rowerek dużo lepszy i co najważniejsze oryginalnie robiony- nie jakieś szajsowaty składak!!!

Napisano

szkoda ze ten model z 2009 na alivio nie jest w moim rozmiarze.

myślę, że dla początkującego cyklisty ten składak wystarczy.

póki, co przywiązuję wagę do wyglądu, lecz kiedyś na pewno to się zmieni.

dziękuję za podpowiedzi

pozdrawiam,

Darek

Napisano

Jeśli mówiąc składak masz na myśli tego z 2010 na ramie a2 to źle zrobisz jak go kupisz. Juz po samym amorze widać co tam siedzi.

Napisano

Im dłużej czytam wypowiedzi ludzi na tym forum, tym bardziej głupieje.

Wczoraj czytamełem, że widelec w modelu z 2009 jest gorszej jakości niż ten w modelu 2010.

Gdyby ten rower był taki zły to nikt by go nie kupował, a tu jest wręcz przeciwnie. Ma największe wzięcie spośród rowerów MTB na allegro.

Ja jeżdżę na gracie z marketu za 200zł, więc dla mnie i tak ten model będzie o niebo lepszy od tego, na którym teraz jeżdżę.

Nie chciałbym wam ubliżać, ale kolega ze sklepu rowerowego miał rację, że mam nie sugerować się tym, co piszą ludzie na forum.

Jak to określił: "siedzą przed komputerem zamiast jeździć na rowerze".

To by było na tyle.

Temat do zamknięcia

Napisano

To ładnie podziękowałeś za pomoc. A co do tego że schodzą najszybciej to jest taki kawał. Jedzmy gówno, miliony much nie mogą się mylić :D

Napisano

Im dłużej czytam wypowiedzi ludzi na tym forum, tym bardziej głupieje.

Wczoraj czytamełem, że widelec w modelu z 2009 jest gorszej jakości niż ten w modelu 2010.

Nie chciałbym wam ubliżać, ale kolega ze sklepu rowerowego miał rację, że mam nie sugerować się tym, co piszą ludzie na forum.

Jak to określił: "siedzą przed komputerem zamiast jeździć na rowerze".

A czego się spodziewałeś?? Każdy ma własną opinię a często niektóre bywają idiotyczne ale to nie powód aby zabierać zabawki i iść do domu.

Jak kolega jest taki fachowiec to jego opinia powinna Ci wystarczyć. Ile osób stać na dobry sprzęt za powiedzmy kilka tys?? Niewiele więc w tym przedziale cenowym siłą rzeczy tego typu sprzęt schodzi. Do dojazdu do pracy i lekki wypad za miasto wystarczający.

Napisano

Jak patrzysz na roczniki a nie na modele to daleko nie zajedziesz. Piszą tobie wszyscy że ten Kross to nie jest katalogowy model tylko ktoś pewnie w garażu sobie go poskładał aby zarobić. Pytanie kto się pod tym podpisze i kto daje gwarancje. Skoryguj jeszcze raz swoją wiedzę jaką tu posiadłeś i nie oceniaj innych, gotowej odpowiedzi nikt Ci nie da. To twoja decyzja i twoje utopione bądź nie pieniądze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...