JohnnyMoped Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Witam, mam kolarzówkę marki Motobecane czyli chyba MBK i kaseta tylna jest dziwnie mocowana, mianowicie po prostu wkłada się ją w w wałek z nafrezowanymi skośnie rowkami, żeby ją wyjąć wystarczy dać koło kasetą do dołu i sama wyleci. Czy ktoś spotkał się z takim rozwiązaniem i czy jest kłopot w dostaniu takowej kasety? Pytam się na przyszłość, ta moja jeszcze żyje. Tylna ośka jest f-my MAILLARD. Dodam później zdjęcia pozdrawiam!!
JaniszMTB Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 No właśnie zdjęcia by się przydały. Być może jest to tak jak driver w bmx'ach mocowane, czyli nakładane i dokręcane ośką.
radomir82 Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Helicomatic: skamielina - sprzęt nie do dostania, chyba że jakieś używki.
JaniszMTB Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Dobra to przerasta mnie ;D Pierwszy raz coś takiego widzę. A klucz do lockringa można by zaadoptować do otwierania piwa :S
radomir82 Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Bo to jest klucz - otwieracz w jednym Ponoć tak często szprychy pękały w kołach z tymi piastami, że bez browara na osłodę nie podchodź
JohnnyMoped Napisano 22 Lipca 2011 Autor Napisano 22 Lipca 2011 Tak, to dokładnie ten patent ze zdjęcia. Na razie wszystko trzyma się kupy, pytałem na zaś. Ja na tym rowerze wg. licznika cateye enduro 2 zrobiłem coś koło 1,5 kkm i szprychy na razie są na swoim miejscu. Czyli jak coś pójdzie to wstawię jakąś bardziej dzisiejszą konstrukcję. Dzięki i pozdrawiam!
JaniszMTB Napisano 24 Lipca 2011 Napisano 24 Lipca 2011 Jak by wszyscy myśleli jak projektanci tego klucza świat był by lepszy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.