Skocz do zawartości

[kaseta] dziwne mocowanie

JohnnyMoped

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam kolarzówkę marki Motobecane czyli chyba MBK i kaseta tylna jest dziwnie mocowana, mianowicie po prostu wkłada się ją w w wałek z nafrezowanymi skośnie rowkami, żeby ją wyjąć wystarczy dać koło kasetą do dołu i sama wyleci. Czy ktoś spotkał się z takim rozwiązaniem i czy jest kłopot w dostaniu takowej kasety? Pytam się na przyszłość, ta moja jeszcze żyje. Tylna ośka jest f-my MAILLARD. Dodam później zdjęcia pozdrawiam!!

Napisano

No właśnie zdjęcia by się przydały. Być może jest to tak jak driver w bmx'ach mocowane, czyli nakładane i dokręcane ośką.

Napisano

Dobra to przerasta mnie ;D Pierwszy raz coś takiego widzę. A klucz do lockringa można by zaadoptować do otwierania piwa :S :D

Napisano

Tak, to dokładnie ten patent ze zdjęcia. Na razie wszystko trzyma się kupy, pytałem na zaś. Ja na tym rowerze wg. licznika cateye enduro 2 zrobiłem coś koło 1,5 kkm i szprychy na razie są na swoim miejscu. Czyli jak coś pójdzie to wstawię jakąś bardziej dzisiejszą konstrukcję. Dzięki i pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...