dariusz30 Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Mam dojście do tych urzadzeń ale zastanawiam się czy rzeczywiście się sprawdzą, może ktoś używał? http://www.yale.co.uk/en/yale/couk/ProductsDB/?groupId=936&productId=14170 i http://www.yale.co.uk/en/yale/couk/ProductsDB/?groupId=936&productId=14172
rowerzysta01 Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Plusem jest to, że w przypadku próby przecięcia alarm wyje i odstrasza złodzieja, z drugiej strony podejrzewam że nawet ruszenie urządzenia spowoduje włączenie sygnału dźwiękowego
dariusz30 Napisano 23 Lipca 2011 Autor Napisano 23 Lipca 2011 Plusem jest to, że w przypadku próby przecięcia alarm wyje i odstrasza złodzieja, z drugiej strony podejrzewam że nawet ruszenie urządzenia spowoduje włączenie sygnału dźwiękowego no właśnie nie, jest to opcja którą można uruchomić , ale niekoniecznie. Poza tym chyba sama firma godna zaufania
rowerzysta01 Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 opcja którą można uruchomić Sadzę że będziesz korzystał z alarmu. Z opisu wynika, że alarm uruchamia się tylko podczas próby przecięcia lub majstrowania w zamku, ale lepiej dopytaj się skoro masz dostęp. W sumie to dobre rozwiązanie, bo nawet przy cieciu "linki pancernej" trochę się trzeba wysilić a alarm może spłoszyć złodzieja. Oczywiście nic nie zastąpi u-locka ale ta tak przy okazji
dariusz30 Napisano 23 Lipca 2011 Autor Napisano 23 Lipca 2011 no właśnie jak to jest z tymi u-lockami, bo jak oglądam filmy na youtube to ludzie otwierają to długopisami lub jest tego dużo, więc pomyślałem sobie o zamknięciu z alarmem gdzie mogą ustawić opcję ruchu. mogę to dostać za ok 130 zł. moze jeszcze ktoś będzie zainteresowany
rowerzysta01 Napisano 24 Lipca 2011 Napisano 24 Lipca 2011 Abus, kryptonite, trelock, już nie produkuje zapięć z tego typu zamkami; podobno problem został rozwiązany, ale mimo wszystko nie zaleca stosowania zamknięć z tego typu kluczami, z ciekawostki mogę dodać że firma MASTERLOCK stosuje tego typu klucz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.