Skocz do zawartości

[zamknięcie rowerowe] YALE z alarmem

dariusz30

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Plusem jest to, że w przypadku próby przecięcia alarm wyje i odstrasza złodzieja, z drugiej strony podejrzewam że nawet ruszenie urządzenia spowoduje włączenie sygnału dźwiękowego :whistling:

no właśnie nie, jest to opcja którą można uruchomić , ale niekoniecznie. Poza tym chyba sama firma godna zaufania

Napisano
opcja którą można uruchomić

Sadzę że będziesz korzystał z alarmu.

Z opisu wynika, że alarm uruchamia się tylko podczas próby przecięcia lub majstrowania w zamku, ale lepiej dopytaj się skoro masz dostęp.

W sumie to dobre rozwiązanie, bo nawet przy cieciu "linki pancernej" trochę się trzeba wysilić a alarm może spłoszyć złodzieja. Oczywiście nic nie zastąpi u-locka ale ta tak przy okazji :icon_wink:

Napisano

no właśnie jak to jest z tymi u-lockami, bo jak oglądam filmy na youtube to ludzie otwierają to długopisami

lub

jest tego dużo, więc pomyślałem sobie o zamknięciu z alarmem gdzie mogą ustawić opcję ruchu. mogę to dostać za ok 130 zł. moze jeszcze ktoś będzie zainteresowany

Napisano

Abus, kryptonite, trelock, już nie produkuje zapięć z tego typu zamkami; podobno problem został rozwiązany, ale mimo wszystko nie zaleca stosowania zamknięć z tego typu kluczami, z ciekawostki mogę dodać że firma MASTERLOCK stosuje tego typu klucz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...