hakaman Napisano 21 Lipca 2011 Napisano 21 Lipca 2011 co lepsze do jazdy wlesie giant yokon fx1 czy kellys wandal moze mi cos zaproponujecie innego do 4500zl musi to byc full mam 174cm wzrostu i waze 68 kg
WojtasGCE Napisano 21 Lipca 2011 Napisano 21 Lipca 2011 No skoro musi być full... http://www.decathlon.com.pl/PL/rockrider-9-1-2011-173280104/
Peterp079 Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 A ja ze swojej strony pochwalę to co mam - Giant Trance X5. W Czechach kupisz nawet taniej niż za 4500zł. Ewentualnie Cube XMS. Tez fajny rowerek. Mnie przynajmniej te 2 modele najbardziej spasowały z tych co probowalem.
Rulez Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Ja również polecam przymierzyć się do Rockridera 9.1 w Decathlonie, bardzo dobry rower jak za 3999, na pewno ciekawszy niż Yukon czy Kellys . Tutaj test modelu z 2008 - gorzej wyposażony niż model 2011 - a i tak chwalony : http://bikeboard.pl/index.php?d=sprzet&g=13&art=3081
hakaman Napisano 2 Sierpnia 2011 Autor Napisano 2 Sierpnia 2011 ale powiedzcie mi cos o wandalu bo rockraider jezdzilem i nie za dobry a na kellysie nie moze ktos ma kellyssa to niech sie onim wypowie ja chciałbym wybrac z tych 2 i prosze o rade
Rulez Napisano 3 Sierpnia 2011 Napisano 3 Sierpnia 2011 No jeżeli Rockrider nie za dobry, to Kellys Wandla to dopiero słabizna, ciężki sprężynowy amortyzator, osprzęt alivio , 24 biegi ... nie wiem co by miało za nim przemawiać, jakaś genialna geometria czy kolor ?
kosa23 Napisano 3 Sierpnia 2011 Napisano 3 Sierpnia 2011 VIPER NITRO XT/DEORE 2011- RS RECON/ Shimano Vipery drogie nie są, ale nie wiem jak u nich wygląda obsługa klienta.
hakaman Napisano 4 Sierpnia 2011 Autor Napisano 4 Sierpnia 2011 emeryt tys sobie czegos nie pomilił z tylu wandal ma slx i ma 27 biegow wejdz sobie na strone kellysa poczytaj a co z youkonem viper spoko troche za drogi mi chodzi o rowery do 4500max bez targowania a wndalla gosciu sprzeda mi 4400zl bez targowannia sory rulez ty nie emeryt zxlesobie popatrzylem mi waga nie przeszkadz anapiszcie cos o ramie bo wiadomo dozbieram cos to cos wymienie
Rulez Napisano 4 Sierpnia 2011 Napisano 4 Sierpnia 2011 No i co z tego, że ma z tyłu SLX, to znaczy, że jeden SLX z gówna zrobi złoto ?, cała reszta to duuużo niższy poziom niż Rockrider, chcesz modernizować, to Twoja sprawa, kup sobie co chcesz i nie pytaj innych o zdanie.
pablokiller1 Napisano 5 Sierpnia 2011 Napisano 5 Sierpnia 2011 Looknij sobie też na tą Meridę http://www.rowerymerida.pl/produkt10/one-twenty-300-d-rower-merida.html
germanmpower Napisano 5 Sierpnia 2011 Napisano 5 Sierpnia 2011 ten decathlon rockrider wyglada okropnie.niewiele rożni sie od ram ktore sprzedaja w DE w wielu baumarktach(czyt.biedronka)ja bym rzucał w strone TREK´a...cena troche wyzsza ale nieporównywalnie piekne fullys
Rulez Napisano 6 Sierpnia 2011 Napisano 6 Sierpnia 2011 Co wiedziałeś to napisałeś, jak widać wiedza bardzo skromna
germanmpower Napisano 6 Sierpnia 2011 Napisano 6 Sierpnia 2011 wiedze to ma kazdy taka na jaka zasluguje.wystarczy przyjrzec sie ramie aby stwierdzic ze forma jest juz stara jak swiat .wiele osob z forum kieruje sie stylistyka technologiczna ram a co za tym idzie zeby mialo to rece i nogi ,napisalem swoje zdanie.nie musisz sie z tym liczyc jesli ci sie nie podoba( a mowiac prosciej o ramie jesli nie wierzysz to zapraszam do naszych baumarktow ) zreszta nie zagladalem tutaj aby sie spierac.kupi to na co ma ochote.mi akurat ramy przez was przedstawione sie nie podobaja i kazdy ma swoje prawo do zdania.
Rulez Napisano 6 Sierpnia 2011 Napisano 6 Sierpnia 2011 Tak tak, najlepiej jak się ładnie świeci, cała reszta to pryszcz
djdan Napisano 6 Sierpnia 2011 Napisano 6 Sierpnia 2011 germanmpower, przecież najtańszy full TREK'a (Fuel EX 5) kosztuje 5790zł, czyli prawie 1300zł więcej niż autor ma na rower. A takie coś? KLIK! Wiem, wiem- przekracza budżet, ale moim zdaniem warto dołożyć, bo w przyszłości do wymiany byłby sam amor (na jakiegoś FOX'a albo RS'a)- korba z suportem Hollowtech II, przerzutka tył XT, hamulce Juicy 3, itp, itd.
WojtasGCE Napisano 6 Sierpnia 2011 Napisano 6 Sierpnia 2011 @up: korba to nie Hollowtech II, bo nie ma zintegrowanej osi suportu. To jest Hollowtech (bez II), czyli puste w środku ramiona. Nie zmienia to jednak faktu, że to niezła korba Inna sprawa, że cała reszta osprzętu, to Deore, więc nie ma się co onanizować nad tylną przerzutką XT. Rowerek ciekawy, ale powinien kosztować min. 700 zł mniej. germanmpower, wytłumacz mi proszę, bo nie wiem, co to jest ta stylistyka technologiczna, którą rzekomo kieruje się wielu bywalców forum. No i czemu niby forma Rockridera jest stara jak świat? Że niby składa się z ramy, dwóch kół i kilku innych rzeczy?
Rulez Napisano 6 Sierpnia 2011 Napisano 6 Sierpnia 2011 Ponieważ w germanii jedyny słuszny rower wygląda tak (właściwa "stylistyka technologiczna") jawohl : http://technow.pl/rower-volkswagena-bike
Rulez Napisano 8 Sierpnia 2011 Napisano 8 Sierpnia 2011 Rama Specialized Stumpjumper FSR Pro 2010 : http://www.rowerowysklep.pl/czesci-ramy-ramy-mtb-rama-specialized-sj-fsr-pro-brown-10-o_l_216_3035.html Do tego napęd - Sram X0 + XTR, koła DT Tricon 1550, amor Manitou Minute IT 140 mm .
germanmpower Napisano 9 Sierpnia 2011 Napisano 9 Sierpnia 2011 Ponieważ w germanii jedyny słuszny rower wygląda tak (właściwa "stylistyka technologiczna") jawohl : http://technow.pl/rower-volkswagena-bike widze ze kolega sie nabija.w germanii jeżdżą juz rowerami z kosmosu z bateriami napędzanymi solarem, gpsem i co tam jeszcze wlezie.na co dzien widze rowery NASA przed moim blokiem.a tak powracajac do tematu jesli tak zachwalasz cudza marke to czemu na niej nie jezdzisz myslisz ze to forum jest od tego"komus sie cos podoba to cala rzesza innych ma przytakiwać?"napisalem swoje zdanie dziekuje dobranoc germanmpower, wytłumacz mi proszę, bo nie wiem, co to jest ta stylistyka technologiczna, którą rzekomo kieruje się wielu bywalców forum. No i czemu niby forma Rockridera jest stara jak świat? Że niby składa się z ramy, dwóch kół i kilku innych rzeczy? WojtasGCE moze zle to ujalem czas robi swoje mieszkam w DE.zyjemy w krajach rozwijajacych sie.technologia prze naprzod,budujemy ramy na kazda potrzebe.oczywiscie zeby wygladala solidnie i do tego ladnie wizualnie.do rockridera nic nie mam.jednak nigdy o niej nie slyszalem a sporo podróżuje.(co marka to miejscowosc)uczepilem sie tylko ksztaltu ramy, osprzet pozostawiam bez komentarza.a ze rozne tajwanskie firmy skopiowaly wizerunek tejże ramy wiec jest ich teraz jak na zawołanie w germanskich baumarktach....
Rulez Napisano 9 Sierpnia 2011 Napisano 9 Sierpnia 2011 widze ze kolega sie nabija.w germanii jeżdżą juz rowerami z kosmosu z bateriami napędzanymi solarem Tak tak, żeby tłuste dupy szybciej rosły a tak powracajac do tematu jesli tak zachwalasz cudza marke to czemu na niej nie jezdzisz Bo mam większy budżet, stać mnie na Braina, a do tego co chyba najważniejsze, akurat geometria Speca bardzo mi odpowiada.Jawohl
wojtekkrakow Napisano 9 Sierpnia 2011 Napisano 9 Sierpnia 2011 .do rockridera nic nie mam.jednak nigdy o niej nie slyszalem I to by było na tyle w kwestii argumentów przy ocenie ramy. Panu już dziękujemy.
germanmpower Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 Ależ nie ma za co koledzy. Napisałem tylko że geometria mi nie odpowiada. Po każdym tak jeździcie? Bez obrazy. Pozdrawiam a założycielowi tematu życzę udanego wyboru. Nie cytujemy posta który jest bezpośrednio nad odpowiedzią. Moderator
arek_wro Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 Zdaje się że nie odpowiada ci kształt ramy, a nie jej geometria. Geometria ramy to zupełnie coś innego. Najważniejszą rzeczą w przypadku ramy amortyzowanej jest system zawieszenia, a ten w rockriderze jest generalnie chwalony, i na pewno bardziej zaawansowany niż w przypadku wielu modeli uznanych marek. Nikt po tobie nie jeździ, ale jeżeli chcesz pomagać, to przydałoby się trochę elementarnej wiedzy.
Mod Team sznib Napisano 10 Sierpnia 2011 Mod Team Napisano 10 Sierpnia 2011 I używanie dużych liter by się przydało. I polskich czcionek używanie też by się przydało...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.