Skocz do zawartości

[opona] - opona do 100zł

filippo13

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

w sumie nie muszę miec bardzo terenowej opony bo jezdze codzien przewaznie po lesnych polnych drogach nawet sporo po asfalcie .

ale jak wyjade na błoto to musi ta opona miec jakąs przyczepnosc.

Napisano

piszesz że jeździsz dużo po asfalcie a potem że zdarza Ci się też po błocie, i opona ma dawać rade tu i tu, to tak jakbyś potrzebował miejski rower oraz rower do DH / FR... zastanów się, albo opona będzie W MIARE przyczepna w błocie i będzie się oczyszczać, ale będzie szybko niknąć na asfalcie (nobby nic) albo będzie miała małe opory na asfalcie a w błocie jakoś tam przejedzie, lepiej niż semi slick, zato dobrze będzie trzymać na suchym (race king 2.2), zależy też czy to ma być opona na tył czy na przód

Napisano

no właśnie doszedłem do wniosku ze lepiej bedzie jesli kupie jakas uniwersalną.

ma to byc opona na tył. na przodzie mam panaracer 2.1 i na razie nie kupuje na przód

Napisano

Ok.

Ale RK jest bardziej na teren a cos bardziej uniwersalnego?

wcale że nie, ja jeżdzę na RK duzo po asfalcie, oporow wogole nie odczuwam, i calkiem fajnie sie toczy i trzyma
Napisano

wcale że nie, ja jeżdzę na RK duzo po asfalcie, oporow wogole nie odczuwam, i calkiem fajnie sie toczy i trzyma

podpisuje się pod tym oboma rękoma i nogami :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...