Skocz do zawartości

[Rower] Kross Hexagon V8 Disc

Bardanos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie. Kupiłem w zeszłym tygodniu 2 rowerki Kross Hexagon V8 w wersji z hydraulicznymi hamulcami. Wszystko ok, rowerki jak marzenie, tylko ciągle jedno mnie trapi.. Mianowicie szukałem Kross'a a2 Level w wersji z hamulcami hydraulicznymi gdzieś w pobliżu miejsca zamieszkania lecz nie znalazłem, więc wybrałem ten rower. Specyfikacja rowerku dostępna tutaj. Kiedy pojechałem w poszukiwaniu licznika Sigmy 1609 do miejscowego sklepu zapytałem się przy okazji o serwis hamulców i całego roweru aby nie jeździć 30 km do miejsca gdzie kupiłem sprzęt. Facet zapytał się mnie co to za rower, podszedł, obejrzał i jego pierwsze słowa ,, Mogłeś dołożyć 100 zł i mieć Meride..." z towarzyszącym wyrazem twarzy pt. ,,Ale z Ciebie debil"... Powiedziałem, że jak dla mnie jest dobry a z resztą sam kupowałem u niego wcześniejsze 2 Krossy po czym on znowu odparł ,,Bo kiedyś Kross robił rowery...". Cała historia, teraz pytanie do was - czy zakup tego roweru nie odbije się później na mojej kieszeni i czy naprawdę Kross to już nie licząca się zbytnio firma w wyborze roweru?

Z góry dziękuje za odpowiedzi : )

Napisano

No cóż, kupując przez internet miałbyś o wiele lepsze rowery. Rowerów Kross 2011 się nie kupuje, czym starszy rocznik tym lepszy.

Napisano

Zasada czym starszy tym lepszy tyczy się nie tylko Krossa. Dostałem go w cenie 1500 zł więc jeżeli chodzi o cenę to jest dobra a co do innych rowerów w tej cenie to żaden nie miał hydrauliki - a tu jest i to nawet dobra. Chodzi mi głównie czy rower będzie do jeżdżenia czy do naprawiania ciągłego.

Napisano

Jak odrobinkę zadbasz to będzie do jeżdżenia, jak nie, no cóż... Generalnie temat bez większego sensu, od Krossa masz tylko ramę, reszta to zabawki innych producentów, które występują powieszone na innych ramach innych manufaktur. Wniosek? Szukajka forumowa i czytaj, bo wszystko na temat tych części zostało napisane już.

Napisano

Pytanie moje było do całości - no i głównym jego celem była Wasza opinia czy Kross to firma, którą nadal można wybierać w ramach zakupu roweru - ale jeszcze nikt na to niestety nie odpowiedział.

Napisano

Do czy będzie do naprawiania czy nie to już na pewno nie przez naklejke KROSS na ramie (chyba że to właśnie sama rama ma Ci pęknąć). Najbardziej bawi mnie jednak opinia "Bo kiedyś Kross robił rowery...". Kiedyś (kilka lat wstecz) to KROSS robił głównie makrokesze, teraz zaczynają iść do przodu produkując ramy w nowych technologiach i myśle że na pewno nie masz sie czego obawiać ani żałować bo za podobne pieniądze miałbyś Meride z osprzętem gorszym o dwie klasy.

• Mod Team
Napisano

Kupiłeś już ten rower, więc pozamiatane. Wałkowanie 'co by było gdyby..' nie ma sensu.

Jeśli chcecie porozmawiać na temat marki Kross, od tego jest dział "Kluby rowerowe".

Zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...