fridayimage Napisano 21 Lipca 2011 Napisano 21 Lipca 2011 Witam serdecznie (jako nowy na tym forum) Przechodząc do tematu zastanawia mnie Wasza opinia dotycząca pewnego roweru, a mianowicie Genesis FS Slider 30 http://www.katalogrowerowy.pl/kr/rowery/dhfrenduroall-mountaindirt/23733-fs-slider-30 Dodatkowo udało mi się znaleźć info na temat wagi takiego rowerku, to 13,90 kg niby nie mało, ale to dobry wstęp do odchudzania jego wagi, szczególnie, że za taką cenę nie wrzucono do niego najlżejszych komponentów. Zastanawiam się poważnie nad kupnem tego roweru jako mojego pierwszego fulla. Jazda bardziej rekreacyjna, ale głownie po bezdrożach. Często doskwiera mi kręgosłup stąd myślę o niedrogim fullu. Czy ktoś może coś doradzić, ktos posiada? Nic nie znalazłem na jego temat tutaj na forum, a przecież intersport zna wielu . Czy ktoś posiada ten egzemplarz, lub porównując np do modelu Gianta Yukon FX1 ?
gilgamesz Napisano 21 Lipca 2011 Napisano 21 Lipca 2011 A ja bym polecił Ci w podobnej cenie taki rowerek: http://www.decathlon.com.pl/PL/rockrider-9-1-2011-173280104/ Waga podobna,ale lepszy osprzęt(SLX i Deore) i mozna sie przymierzyc w Decathlonie.
Rulez Napisano 21 Lipca 2011 Napisano 21 Lipca 2011 Też myślę, że Rockrider był by lepszym wyborem, ma sprawdzone i chwalone zawieszenie, Genesis ma słabszy również amortyzator, i w gruncie rzeczy nie wiadomo jak jeździ, nie ma nawet podanej geometrii, a pomogło by to w jego "rozpracowaniu". Dlatego też trudno go porównać z Giantem, choć jako projekt bardziej pasował by mi Genesis.
fridayimage Napisano 21 Lipca 2011 Autor Napisano 21 Lipca 2011 faktycznie Rockrider wygląda zacnie, (nie tylko wygląda ale nawet dobrze się go dosiada - w sklepie ). Nie mniej z dwóch powodów dość jednak błachych zastanawiam się nad genesisem. Jeden to ten, że wizualnie bardziej pasuje mi do tradycyjnych twardzieli (konserwatysta ze mnie) a drugi to, że mam możliwość większej zniżki na ten rower. Faktycznie tajemniczo nigdzie nie podają geometrii ramy. Znaleźć wagę również nie było takie proste dzisiaj udało mi się zobaczyć go w sklepie i pojeździć w sklepie. Śmiech, bo raczej nie ma możliwości sprawdzenia w warunkach równego podłoża. Choć nie powiem wrażenia z amortyzacji bardzo miłe. Nie mniej metrem moglem zmierzyc kilka wymiarów: Rozmiar 47-48 cm Baza kół to jakieś 110 cm długość górnej ramy 56 cm Kąty niestety nieznane. czy komuś coś one podpowiadają?
Rulez Napisano 21 Lipca 2011 Napisano 21 Lipca 2011 Nic nie mówią, a własności w terenie są nieznane, jak Ci się podoba to kup, a wrażenia z jazdy opisz na forum. Takie rowery z katalogu Tajwańskiego producenta zamówione przez Intersport po jednym sezonie znikają jeśli konstrukcja okazuje się nieudana, a klient się buja ... już nie raz tak było
gilgamesz Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Kolego poczytaj sobie opinie ludzi z tego Forum w dziale Kluby Rowerowe na temat rowerów Rockrider. Prawie wszyscy są zadowoleni i chwala swoje maszyny. Co z tego ,ze mozesz kupic tego genesisa za mniejsze pieniadze, jak ma gorszy osprzet niż Rockrider i juz jesteś na tym parę PLN w plecy. Dobrą jakośc rowerów z decathlona potwierdza spora liczba zadowolonych nabywców. A kto pisze o tym genesisie? Ale to twoja kasa i twoja decyzja. Co bys nie kupił, to życzę bys był zadowolony. Bo fullik to jest to!
fridayimage Napisano 18 Sierpnia 2011 Autor Napisano 18 Sierpnia 2011 miałem prawdziwe "myślenice" z powyższym rowerem (jak w temacie). Mnóstwo szukania, czytania, sprawdzania ofert również innych fulli... Jednak po przemyśleniu raz jeszcze tematu zdecydowałem się na rower ze sztywną ramą. Nie chcę kupować najprostszego fulla gdzie kosztem zawieszonej ramy oszczędza się na innymi komponentami, a przez to i waga idzie w górę. Udało mi się zakupić ubiegłoroczny model Kellys Madman (2010). Fajna waga w granicach 12kg i reszta komponentów. Koszt chyba opłacalny 2899 zł. Dla chcących zobaczyć więcej zdjęć tego modelu, to pod tym adresem jest ich jeszcze kilka: http://www.fridayimage.com/madman2010.html a full poczeka jeszcze trochę na zakup. Dzięki i pozdrawiam
fridayimage Napisano 18 Sierpnia 2011 Autor Napisano 18 Sierpnia 2011 dzięki tak to HDR, a bardziej zdjęcie jakie powstaje z pliku hdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.