Biegan Napisano 20 Lipca 2011 Napisano 20 Lipca 2011 Patrzyłem na reszte tematów, nic nie znalazłem podobnego. Mój problem polega na tym, że jak ruszę pedałami to lewy pedał strasznie skrzypi ;/ miał ktoś cos podobnego ?? prosiłbym o jakąś radę co można z tym zrobić ?? z góry dziękuje
MMMAAACCC7 Napisano 20 Lipca 2011 Napisano 20 Lipca 2011 mam tak samo, szukaj problemu albo w ziarku piachu na gwincie pedały (toto wkręcane w korbę) lub zbyt mocno ściągniętych łożyskach, lub w piachu na łożysku, z właśnej autopsji wiem że 1 ziarko i już strzela
Fendit Napisano 21 Lipca 2011 Napisano 21 Lipca 2011 to znaczy skprzypi sam pedał to sprubuj go naoliwić,
ProjeC19 Napisano 21 Lipca 2011 Napisano 21 Lipca 2011 hmm.. zależy jak skrzypi, czy piszcz tak bardziej... Ja tak miałem to wymieniłem pedały, ponieważ jak tak piszczy, skrzypi to raczej się rozsypały w środku kuleczki. Piasek to raczej chrobotanie, naoliwić możesz, może to to, ale może to dać także krótkotrwały efekt;) O ile to nie coś w suporcie a wydaje Ci się, że pedały:)
JaniszMTB Napisano 21 Lipca 2011 Napisano 21 Lipca 2011 Mam podobnie... Z myślałem pedał, okazało się korba dokładniej suport. Rozkręcenie smarowanie założenie iiii i jest lepiej.
Biegan Napisano 21 Lipca 2011 Autor Napisano 21 Lipca 2011 Bardziej skrzypi jakby jakieś stare drzwi ;/. Zawsze bałem się grzebać przy korbie itp itd. Mam nadzieję, że niczego nie popsuję
ProjeC19 Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Jeżeli jesteś pewien że to pedał to je wymień i po sprawie;)
dovectra Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 wykręcić rozebrać wyczyścić nasmarować złożyć - nie zaszkodzi
delmariano Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Ja kiedyś miałem takie objawy w starej korbie na kwadrat mocowanej. Też myślałem że to pedały ale okazało się, że powodem skrzypienia było poluzowane ramie korby. Szybki serwis i skrzypienie ustało.
ProjeC19 Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Ewentualnie może być to też kwadrat mógł się poluzować Ale pedał zalęży też jaki nie każdy się rozbierze tak dobrze... Zależy jakie tam ma jak ma coś taniego to nawet się nie opłaca grzebać
Mod Team Puklus Napisano 22 Lipca 2011 Mod Team Napisano 22 Lipca 2011 Pedały rzadko skrzypią bardziej trzeszczą - strzelają jeżeli skrzypi jak stere drzwi to ramie korby, najlepiej wziąć klucz i to solidny i to dokręcić także solidnie.
Biegan Napisano 22 Lipca 2011 Autor Napisano 22 Lipca 2011 może i to śmieszne, ale trochę ten mój rower postał na deszczu ;/ i już nic nie skrzypi wydaje mi się tylko, że to chwilowa radość :|
Szogun123 Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 W takim razie to po prostu piach. Wiem bo też tak mam, ale z suportem. Polanie wodą skutkuje brakiem skrzypienia. Piach musiał dostać się do środka i w wyniku zmiękczenia wodą przestaje skrzypieć na krótki czas. Rozbierz, wyczyść, nasmaruj, złóż. A ja muszę to samo zrobić z suportem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.