RobertMaj Napisano 20 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 jak w temacie czyli co wybrać do XC, wyścigów i maratonów. A może jeszcze coś polecicie. Z góry dziękuję za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
13kisiel13 Napisano 20 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Użyj wyszukiwarki. Było multum tematów dotyczących hamulców w odniesieniu do zastosowania, wagi i ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supersam Napisano 25 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Ja bym wybrał avidy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciniak Napisano 25 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 STROKER TRAIL czy SHIMANO SLX z 2011 dodam że ważę ok 90kg . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertMaj Napisano 25 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Ja też ważę około 90-tki ale shimano ma chyba inne mocowanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tranzystor82 Napisano 26 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Ja używam strokerów trail i jestem zadowolony ( zdecydowane mocne hamowanie, wyczuwalny stanowczy skok na klamce) lecz niektóre partie słychać - chodzi tutaj o klamkę a w zasadzie jej rączkę która to podczas jazdy potrafi być słyszalna ( co prawda wpuszczenie kropli oleju na łączenie klamki z korpusem załatwia problem ) lecz takie coś jest. Natomiast biorąc pod uwagę cenę do możliwości są naprawdę niezłe. A jeśli są dobrze utrzymywane potrafią także dobrze służć i być niezawodne czy to an błocie czy też na deszczu. niestety na temat shimano sie nie wypowiem ale mam nadzieje że przyda sie ta opinia o trailach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertMaj Napisano 26 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 dzięki za podpowiedzi. Już coś teraz wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tranzystor82 Napisano 26 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 hahah i też z Lublina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 26 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Także jestem, właścicielem tego modelu i także polecam. Testowałem także u kolegi, który już je dotarł i naprawde siła hamowania jest na bardzo wysokim poziomie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymoon6173 Napisano 26 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Zastanawiam sie czy kupić HAYES Stroker Trail czy AVID JUICY 3.Prosze o odpowiedź ...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conquistador Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Juicy 3 i Trail to dwie rózne półki, więc nie ma co porównywac. Trail to zdecydowanie lepszy hampel. Z hamulców 2 tłoczkowych, na moje oko, miescił by sie w scisłej czołowce, jesli chodzi o siłę hamowania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.