Greg00 Napisano 20 Lipca 2011 Napisano 20 Lipca 2011 Witam Muszę wymienić łożyska w kołach mavic crossride Wybiłem sobie łożysko sprawdziłem numery i niby wszystko fajnie ale rozpiętość cenowa łożysk jest od 1 zł do 15 zł http://allegro.pl/listing.php/search?string=6001+2RS&category=17411&country=1 Stąd moje pytanie na jakie łożyska wymieniacie w swoich kołach na markowe po kilkanaście zł czy takie po złotówce dają radę
pawelsystem Napisano 20 Lipca 2011 Napisano 20 Lipca 2011 zeby tylko do 15 najlepiej kupic jakiegoś "japońca" jezeli zalezy ci na trwałości
tobo Napisano 20 Lipca 2011 Napisano 20 Lipca 2011 Na pewno nie łożyska oznaczone zz, z metalowymi uszczelnieniami, tylko typ rs. Chyba najlepiej przetestować. W pracy często serwisuję koła, niektóre absurdalnie drogie z absurdalnie beznadziejnymi łożyskami. Dla porównania: mam koła dt swiss, gotowce. Te same piasty posiadają koła np bontragera (trek) i jakość łożysk jest dużo gorsza. Zacząłbym od najtańszego - czy łożysko za 15 zł będzie miało 15-krotnie dłuższą trwałość? Jeśli już się zdecydujesz różnicować to daj do tylnej piasty łożyska lepsze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.