Skocz do zawartości

[rower]Kupić teraz, czy czekać do zimy?

Onyxer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chciałem kupić rower, nie ?. No i mam na to jak na razie 1700 zł. Wybrałem Krossa a2 xt 2009. To była pierwsza opcja zakupu.

A druga jest bardziej skomplikowana. Pewien obeznany i znany użytkownik forum (nie podaję nicku) powiedział mi, iż ten rower http://allegro.pl/rower-kross-level-a8-rock-shox-318-tora-full-lx-i1726818459.html w zimę lub na jesień może kosztować nawet 1800 zł (przecena z 2900) Tylko mam obawy co do tego, że może się tak nie stać, lub tego roweru wogóle może nie być wystawionego na allegro. I iewiem co robić - czy kupić teraz tego Krossa xt 2009, czy stracić sezon i poczekać na tego niepwnego a8 ?

Napisano

Moim zdaniem, czekać się nie opłaca, stanieje albo i nie, a nawiasem mówiąc, na jakiej podstawie cena miałaby spaść prawie o połowę?

Napisano

No, bo każdy z trzech zasłużonych userów forum tak odpowiedział - że w zimę ten rower stanieje do 2k.

W sumie to jakbym poczekał i ten rower rzeczywiście by staniał to bym miał dobrego maratończyka, a teraz mogę mieć lichego krossika a2 xt.

• Mod Team
Napisano

Boże, jeszcze nie kupiłeś tego roweru? :c

Ile masz wzrostu? Z tego co pamiętam to rozmiar 17" był dla Ciebie za duży ...

Nie sądzę, żeby rower z takim osprzętem był w tak niskiej cenie.

Tak czy inaczej, teraz nie ma sensu kupować, jeżeli masz na czym jeździć to jeździj i kupuj rower po sezonie. Ten, czy inny, z pewnością będą obniżki i kupisz coś lepszego niż A2, często można fajną używkę tanio po sezonie znaleźć.

Napisano

Nie wiem co tak dobrego jest w tym a2?Przerzutka xt, którą ma praktycznie każdy, czy świetnie działające hamulce tetro auriga, czy może rama, ze świetną geometrią?

A8 to w życiu za tyle nie kupisz dołóż stówę bierz tego i nie marudź.

Napisano

no nie kupiłem :wallbash: jeszcze :wallbash:

na razie mam unibike trawers (stary model). Po sezonie chodziłó by mi tylko o tego Krossa. Chyba niemam na co czekać.

Napisano

Może się zdarzyć podobna obniżka (w aż taką nie uwierzę), ale nie zdziw się gdy zostanie tylko 21".

Napisano

Jeśli możesz poczekać kilka miesięcy, to nawet gdy nie upolujesz tego A8 znajdziesz z pewnością coś ciekawego w obniżkach posezonowych.

edit: ok, doczytałem że interesuje Cię tylko ten A8 ;)

Napisano

Cześć :)

Jeśli masz sprawny rower i nie musisz od razu kupować nowego, to poczekaj na obniżki :)

Na pewno za tą cenę wybierzesz coś atrakcyjniejszego..

Jeżeli musisz teraz kupować rowerek to bierz A6, kolega wyżej podał link do aukcji.

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...