Skocz do zawartości

[wklad suportu] do SH FCm540

Gość michail

Rekomendowane odpowiedzi

Gość michail
Napisano

Witam

Zmeniam sobie ramke i chce rowniez wymienic wklad suportu jednakze nie znam sie na oznaczeniach tych komponentow i ich rodzajach.

moje pytanie to jaki proponowalibyście mi wkłąd do tej korby na octalink

Chodzi mi o wkład klasy co najmniej deore....

PS Co to znaczy oznaczenie rodzaju wkladu ISIs, czy taki rodzaj tez pasuje do tej korby??

Pozdrawiam

Napisano

do korby fc-m540 należy zastosowac suport 113 mm chociaz slyszalem ze niektorzy maja 121 i nie nazekaja. No ale 113 mm to jest wymiar dla tej korby (sam ja mam).

Pozdrowka :P

Napisano

113 mm to zalecana długość osi suportu wg Shimano do tej korby (katalog 2006). Do tego kup sobie oś BB-ES51. Warto dopłacić trochę, a wziąć ją zamiast BB-ES30, gdyż ma najlepsze opinie (mtbr.com) z całej grupy suportów MTB Shimano na Octalink.

ISIS to odpowiednik Octalink (pomysłem i konstrukcją), wspierany korbami przez inne firmy (Truvativ, VP). Niestety, pomijając wymiary wypustu, ma 10 przetłoczeń (a nie 8) na osi, więc nie jest kompatybilny z korbami Shimano Octalink.

Pozdrower

Napisano

Cholera, pomyliłem się. Źle odczytałem kolumnę w tabeli, rzeczywiście, dla tej korby (FC-M540) długość suportu wg Shimano to 118mm dla standardowej linii łańcucha (50mm). Przepraszam za wprowadzenie w błąd.

P.S. Oczywiście Arnik ma rację.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...