Yamaszka Napisano 20 Lipca 2011 Napisano 20 Lipca 2011 Witam.Kilka dni temu postanowiłem, że zakupię buty kolarskie (MTB) dla mnie i mojego kochanego roweru.Nie znam się zbyt bardzo w tych sprawach, a więc proszę Was o pomoc w wyborze bucików.Maksymalna cena to 280 zł.Najlepiej jeśli byłyby najlżejsze oraz bez SPD ... zwykłe buciki na gołe pedały ;].Mam także kilka pytań, a oto one : -Czy im sztywniejszy but tym na rowerze jeżdzi sie lepiej ? (MTB).Na codzień jeżdże na rowerze w Nike'ach, które wcale i to wcale nie sa miękkie, jednak jazda jest bardzo wygodna.Martwie się, że ciężko będzie mi jeździć kiedy nie będę mógł zgiąć buta.Jeżdże po lesie, mieście ... gdzie na wszelkie możliwe sposoby skaczę ^^ - nie będzie mi to przeszkadzało ?. -Jak jest z rozmiarami ?.Rozmiar równy rozmiarowi tak jak powinno być, czy jednak producenci kręcą ?.Mogę spokojnie zamawiać przez internet bez przymierzania posiadając wyłącznie rozmiar buta ? ... żeby się nie obudzić jak to się mówi z ręką w nocniku . -Kolce na podeszwie butów słuzą wyłącznie w celach lepszej przyczepności podczas chodzenia czy na rowerku też coś dają ?. Dziękuję za odpowiedź.POZDRAWIAM ! PS:Co myślicie o tych butach ? - Shimano-SH M123 lub Shimano-SH M087S.
Mod Team Franio Napisano 20 Lipca 2011 Mod Team Napisano 20 Lipca 2011 [sPD] jakie pedały i buty? Korzystaj z szukajki i zapoznaj się z regulaminem. Zamykam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.