Skocz do zawartości

[Rower] Lazaro Integral V

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Od dłuższego czasu obserwuję ten temat, bo byłem, jestem zainteterowany jego przedmiotem.

Przed chwilą zakupiłem rowerek. W formularzu dostawy zaznaczyłem wszystkie szczegóły. W związku z tym że mam wzrosr: 187 bez butów 189 w butach. Długość od krocza do podłogi bez butów 86 , z butami 88 to wybrałem 21 cali.

Różne są opinie, ale jednak założyciel tego tematu najbardziej doświadczony zawodnik jak i Panna Anna..p sugerują właśnie ten rozmiar.

Błotniczki pełne sobie zażyczyłem z Oriona, pełne oświetlenie 25 zł. Bagażnik mi na tę chwilę potrzebny nie jest, więc nie domawiałem. Nie wiem jak to będzie w przyszłości. Na dłuższą wyprawę miejsce na sakwy na pewno wskazane, no ale bagażnik można chyba dokupić nie?

Największy problem mam z kolorem. Bo nie mogłem się zdecydować między grafitowym, a czarnym. Grafitowy z jednej strony może ciekawszy, ale czarny może bardziej taki konkretny, elegancki.... Naprawde nie wiem. Max dylemat..p Ale zamówiłem grafitowy.

Jak mi się odmieni to może zmienie, bo chyba do wysyłki można zmienić zdanie..:)

Jeszcze w dodatku czarny pasuje do nowego siadełka. Max dylemat   :)

Gość TheMan

Witam wszystkich. Od dłuższego czasu obserwuję ten temat, bo byłem, jestem zainteterowany jego przedmiotem.

Przed chwilą zakupiłem rowerek. W formularzu dostawy zaznaczyłem wszystkie szczegóły. W związku z tym że mam wzrosr: 187 bez butów 189 w butach. Długość od krocza do podłogi bez butów 86 , z butami 88 to wybrałem 21 cali.

Różne są opinie, ale jednak założyciel tego tematu najbardziej doświadczony zawodnik jak i Panna Anna..p sugerują właśnie ten rozmiar.

Błotniczki pełne sobie zażyczyłem z Oriona, pełne oświetlenie 25 zł. Bagażnik mi na tę chwilę potrzebny nie jest, więc nie domawiałem. Nie wiem jak to będzie w przyszłości. Na dłuższą wyprawę miejsce na sakwy na pewno wskazane, no ale bagażnik można chyba dokupić nie?

Największy problem mam z kolorem. Bo nie mogłem się zdecydować między grafitowym, a czarnym. Grafitowy z jednej strony może ciekawszy, ale czarny może bardziej taki konkretny, elegancki.... Naprawde nie wiem. Max dylemat..p Ale zamówiłem grafitowy.

Jak mi się odmieni to może zmienie, bo chyba do wysyłki można zmienić zdanie.. :)

Jeszcze w dodatku czarny pasuje do nowego siadełka. Max dylemat   :)

Plecak > Sakwy  :)

http://allegro.pl/queen-of-the-road-2013-lazaro-integral-v3-alivio-i3243629573.html     http://allegro.pl/juz-jest-damski-lazaro-integral-v3-alivio-i3227175523.html   jakie widzicie różnicę oprócz ceny  koloru  ,hamulców?                                                                   

Edytowane przez jawi13

Nieprawdopodobne, czytając cały tan temat, decydując się na Lazaro/Kands, dalej twierdzisz, że droższe jest lepsze?

przecież wszyscy dobrze wiemy dlaczego te rowery są na razie tak tanie. osprzęt zaś nie ma tu nic do rzeczy (tzn. oprócz tego, że facet ma prawdopodobnie świetne ceny po hurcie) i jeśli chodzi o to, to tak, droższy=zazwyczaj lepszy. ja z resztą od początku twierdziłem, że te 150zł jest upakowane w lepszy osprzęt w kandsie, a nie dla zysku. chyba zgodzisz się, że obecna droższa edycja lazaro jest lepsza od poprzedniej?

poszperałem jednak i z tego co się zortientowałem, to saccon i alhonga to ta sama półka, podobna kwota, stąd i cena roweru nie uległa zmianie.

Plecak > Sakwy  :)

życzę szczęścia z plecakiem na kilkudniowej wyprawie. raz, że nic nie zabierzesz, dwa, że jazda z plecakiem po brzegi obładowanym jest masakryczna, tym bardziej na cały dzień pedałowania.

według mnie, czarny=elegancki. grafitowy, to trochę taki szarawy (choć na zdjęciach lazaro między czarnym a grafitowym prawie nie widać różnicy, w kands jest wyraźna, albo mam słaby monitor ;)), a to wygląda nieco jakby był zakurzony, więc imo nie fajne. no ale są ludzie którym na pewno się to podoba, bądźmy różnorodni ;)

Edytowane przez coroner

http://allegro.pl/queen-of-the-road-2013-lazaro-integral-v3-alivio-i3243629573.html     http://allegro.pl/juz-jest-damski-lazaro-integral-v3-alivio-i3227175523.html   jakie widzicie różnicę oprócz ceny  koloru  ,hamulców?                                                                   

Inny amor, błotniki i koszyk. Ja bym dopłacił do nowego.

Błotniczki pełne sobie zażyczyłem z Oriona, pełne oświetlenie 25 zł.

Opcje dodatkowe rozumiem za kontaktem telefonicznym? 25 zl za pelne blotniki plus oswietlenie? (pytam bo nie mam jak przedzwonic a chcialbym juz powoli zamawiac). Cos jeszcze ciekawego z dodatkow proponuja?

Gość TheMan

przecież wszyscy dobrze wiemy dlaczego te rowery są na razie tak tanie. osprzęt zaś nie ma tu nic do rzeczy (tzn. oprócz tego, że facet ma prawdopodobnie świetne ceny po hurcie) i jeśli chodzi o to, to tak, droższy=zazwyczaj lepszy. ja z resztą od początku twierdziłem, że te 150zł jest upakowane w lepszy osprzęt w kandsie, a nie dla zysku. chyba zgodzisz się, że obecna droższa edycja lazaro jest lepsza od poprzedniej?

poszperałem jednak i z tego co się zortientowałem, to saccon i alhonga to ta sama półka, podobna kwota, stąd i cena roweru nie uległa zmianie.

życzę szczęścia z plecakiem na kilkudniowej wyprawie. raz, że nic nie zabierzesz, dwa, że jazda z plecakiem po brzegi obładowanym jest masakryczna, tym bardziej na cały dzień pedałowania.

według mnie, czarny=elegancki. grafitowy, to trochę taki szarawy (choć na zdjęciach lazaro między czarnym a grafitowym prawie nie widać różnicy, w kands jest wyraźna, albo mam słaby monitor ;)), a to wygląda nieco jakby był zakurzony, więc imo nie fajne. no ale są ludzie którym na pewno się to podoba, bądźmy różnorodni ;)

Ja mam graficiaka i bliżej mu do czarnego  niż szarego.

No, nie mogę już z wami..

Jaki grafit, jaki błyszczący?

Prawdziwy facet rozpoznaje tylko sześć podstawowych kolorów, dlatego, że w przdszkolu dawali nam tylko sześć kredek żebyśmy nie pogubili więcej!

Powinien być tylko i wyłącznie czarny i biały (zresztą tki jak mój :) )

ja sobie kupiłem biały, najładniejszy :), przy dobrych wiatrach dziś go będę mieć.

Ciekawe kiedy go zamawiałeś że dzisiaj chcesz go mieć.Ja zamówiłem w tamten poniedziałek telefonicznie integrala w wersji damskiej .Do dzisiaj go nie ma.Kurier OPEK zgania na nadawcę a nadawca na Opek.Jak sie wk....ie to w ogóle tego roweru nie odbiorę ,niech  nikt nie robi łaski.Rozumie że dużo zamówień ale wszystko ma swoje granice.Przecież jest wiele alternatyw dla tego roweru na allegro i wcale nie droższych i gorszych

Ciekawe kiedy go zamawiałeś że dzisiaj chcesz go mieć.Ja zamówiłem w tamten poniedziałek telefonicznie integrala w wersji damskiej .Do dzisiaj go nie ma.Kurier OPEK zgania na nadawcę a nadawca na Opek.Jak sie wk....ie to w ogóle tego roweru nie odbiorę ,niech  nikt nie robi łaski.Rozumie że dużo zamówień ale wszystko ma swoje granice.Przecież jest wiele alternatyw dla tego roweru na allegro i wcale nie droższych i gorszych

Dlatego zaznaczyłem, że przy dobrych wiatrach dziś go będę mieć, ja również zamówiłem telefonicznie. Znając życie i posty poprzedników poczekam z tydzień jeszcze :D, do tego czasu może przestanie padać.

Dlatego zaznaczyłem, że przy dobrych wiatrach dziś go będę mieć, ja również zamówiłem telefonicznie. Znając życie i posty poprzedników poczekam z tydzień jeszcze :D, do tego czasu może przestanie padać.

Ja po dzisiejszych telefonach do producenta i opek zostałem wyprowadzony z równowagi

Przecież jest wiele alternatyw dla tego roweru na allegro i wcale nie droższych i gorszych

serio? ja nic nie znalazłem co mogło by się nawet zbliżyć do jakości/ceny jaką oferuje lazaro/kands.

U mnie w robocie już kilka osób pytało się o mój rower :) Chociaż na początku jak zobaczyli napis Lazaro na ich twarzy widziałem - WTF? :D

to ludzie aż tak się znają na markach rowerów? :)

cykliści! nie zachowujcie się jak dzieci. kolesie pewnie tam po nocach je składają i zwyczajnie nie wyrabiają. mogli wystawić też aukcję za tydzień i wysyłać od ręki, ale widząc jaka jest gorączka poszli nam na rękę trochę naginając rzeczywistość. mamy dopiero poniedziałek więc zobaczymy jak to się potoczy naprawdę. poza tym dwa tygodnie czakać na rower, to nie jest jakoś bardzo długo, moim zdaniem warto poczekać, bo rower kupujemy na lata i musimy być przez ten czas w pełni usatysfakcjonowani z zakupu, a nie później sobie w brodę pluć, bo nie wytrzymaliśmy dwóch tygodni. jeśli natomiast ktoś potrzebuje rower natychmiast, bo ma na przykład zaplanowany jakiś trip, to mógł wcześniej pomyśleć, że może to tak wyglądać i wybrać jendak coś innego, albo przejechać się osobiście jeśli nie ma jakoś bardzo daleko, albo jeśli jest możliwość to pożyczyć, lub jeśli stary się nie sypie, jechać na nim.

Edytowane przez coroner

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...