tihomax Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 http://www.forumrowerowe.org/topic/136219-znalezisko/ jakby się wam nudziło to podglądajcie co dziś znalazłem taki offtop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam00 Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 (edytowane) a ja po niedzielie wrzuce tez kilka fotek offtopow.. tymaczasem,.... minela 22! Edytowane 11 Maja 2013 przez adam00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tihomax Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghost1989 Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Panowie, zbieramy ekipę i jedziemy do Dąbrówki. "Poprosimy" naszego kochanego sprzedawcę aby w końcu wystawił nasze rowery, które co dzień obiecuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam00 Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 (edytowane) a moze tam maja jakas gware regionalna i my go zle rozumiemy? a swoja droga natomiast skoro kandsy moga byc na innych aukcjach u innych sprzedawcow to moze bysmy sie jakos spikneli razem i hurtowo zamowili rowery bezposrednio u TransRower? Edytowane 11 Maja 2013 przez adam00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghost1989 Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 a moze tam maja jakas gware regionalna i my go zle rozumiemy? a swoja droga natomiast skoro kandsy moga byc na innych aukcjach u innych sprzedawcow to moze bysmy sie jakos spikneli razem i hurtowo zamowili rowery bezposrednio u TransRower? czyli pewnie by trzeba uzbierać ze 100 osób;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam00 Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 nawet jesli (choc wydaje mi sie to liczba znacznie zawyzona ;P) to i tak pewnie nastapi to szybciej niz aukcja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konik1977 Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Panowie a jaka jest dokładnie różnica pomiędzy maestro a integralem, poproszę kogoś znającego sie na temacie o wypunktowaniu z podaniem czy na + czy -. np. 1)przerzutka tylna: maestro X / integral Y - integral jedna klasa lepsza itd. Drugie pytanie czy ktoś ma ten rower mając około 193cm/93 w nodze lub ma z ramą 21cali i mógłby mi zmierzyć odległość wysysuniętą sztycą na odpowiednią wysokość, od środka sztycy zaraz pod siodełkiem do (jakby) rączek czyli trzymania przez rowerzyste kierownicy, ale w lini prostej czyli gdzies na/za mostkiem(w zależności jak kierownica(chwyt) w tym rowerze jest ustawiona(wygieta) w stosunku do jej mocowania na środku. Troszkę zamotałem ten opis o co mi chodzi ale generalnie chcę swój obecny rower ustawić pod wymiar podany i sprawdzić swoja pozycje siodełko kierownica(czy nie będzie mi za krótki) a niestety nigdzie w Poznaniu tego sprawdzić nie mogę;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coroner Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 ciekawe jakie będą wrażenia po przesiadce z mojego komunijnego dwudziestoletniego rometa liczę na to, że sam będzie jechał hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam00 Napisano 12 Maja 2013 Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 dobra, to pisac kto ewentualnie bylby chetny sprobowac zamowic rowery u producenta, bo czekam max do jutra i zamawiam cos innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tihomax Napisano 12 Maja 2013 Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Powystawiał jakiś komunijne rowery a Integrala brak. Koleś ma zadatki na posła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekArktos Napisano 12 Maja 2013 Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Ja już też tracę cierpliwość. A sprzedawca... Ys...coraz bardziej skłaniam się ku Maestro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konik1977 Napisano 12 Maja 2013 Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Panowie a jaka jest dokładnie różnica pomiędzy maestro a integralem, poproszę kogoś znającego sie na temacie o wypunktowaniu z podaniem czy na + czy -. np. 1)przerzutka tylna: maestro X / integral Y - integral jedna klasa lepsza itd. Drugie pytanie czy ktoś ma ten rower mając około 193cm/93 w nodze lub ma z ramą 21cali i mógłby mi zmierzyć odległość wysysuniętą sztycą na odpowiednią wysokość, od środka sztycy zaraz pod siodełkiem do (jakby) rączek czyli trzymania przez rowerzyste kierownicy, ale w lini prostej czyli gdzies na/za mostkiem(w zależności jak kierownica(chwyt) w tym rowerze jest ustawiona(wygieta) w stosunku do jej mocowania na środku. Troszkę zamotałem ten opis o co mi chodzi ale generalnie chcę swój obecny rower ustawić pod wymiar podany i sprawdzić swoja pozycje siodełko kierownica(czy nie będzie mi za krótki) a niestety nigdzie w Poznaniu tego sprawdzić nie mogę;( Naprawdę nikt się nie zna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteMamba Napisano 12 Maja 2013 Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Wystawił od groma maestro więc nie sądze, że w najbliższym czasie wystawi integrale. Tak samo było z senatorami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coroner Napisano 12 Maja 2013 Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Ja już też tracę cierpliwość. A sprzedawca... Ys... coraz bardziej skłaniam się ku Maestro. a dasz radę na 19"? bo jak tak, to ja niem czemu tego już dawno nie zrobiłeś. ja dziś zrobiłem sobie jeszcze raz pomiar i mi wyszło 77cm, także jak nie 17" to nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekArktos Napisano 12 Maja 2013 Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 a dasz radę na 19"? bo jak tak, to ja niem czemu tego już dawno nie zrobiłeś. ja dziś zrobiłem sobie jeszcze raz pomiar i mi wyszło 77cm, także jak nie 17" to nic. Ja na 21", mam 187cm Po prostu Lazarek mi się bardziej wizualnie podobał i był tańczy, a osprzęt ten sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 12 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Naprawdę nikt się nie zna? trochę cierpliwości... Różnica pomiedzy Kandsem, a Lazaro była wielokrotnie pokazywana na forum włącznie z wizualizacją geometrii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coroner Napisano 12 Maja 2013 Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Wystawił od groma maestro więc nie sądze, że w najbliższym czasie wystawi integrale. Tak samo było z senatorami.eee to, że na allegro widać kilkadziesiat sztuk, nie znaczy, że tyle ma na stanie. przypuszczam, że podobnie było z lazaro i domawiał zamówienia, stąd to opoóźnienie.Ja na 21", mam 187cm Po prostu Lazarek mi się bardziej wizualnie podobał i był tańczy, a osprzęt ten sam a jakie ty widzisz wizualne różnice oprócz nazwy, oczwyiście na korzyść kands? poza tym, osprzęt jednak nie ten sam. piasty lepsze w kands, suport zdaje się też. do tego blokowany amortyzator. hamule od firmy, która gdzieś tam się jednak o uszy obiła, a nie jakieś noł nejmy. jak patrzę po cenach tych rowerów, to te 150zł jest upchane właśnie w lepszy osprzęt, a nie dla zarobku, a jeśli nawet, to dosłownie groszowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 12 Maja 2013 Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Naprawdę nikt się nie zna? Wysil się trochę i poszukaj, było już nie jeden raz wałkowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekArktos Napisano 12 Maja 2013 Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Ocena wyglądu to sprawa subiektywna. Po prostu Lazaro brałbym z blokowanym amorkiem, czyli różnica między Kandsem to ok banki. A to już zawsze coś, jakiś porządny licznik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 12 Maja 2013 Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 zauazyliscie, ze nie ma na rynku wtornym rowerow kands, lazaro ? a przeciaz sa juz w obiegu od kilku lat i powinny pojawiac sie jako uzywki na aukcjach... pochwa. tu sie gosciu kapke rozjechal w opisie http://allegro.pl/show_item.php?item=3241006198&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tihomax Napisano 12 Maja 2013 Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 http://allegro.pl/rower-cross-x-trial-28-alu-shimano-alivio-nowosc-i3212798865.html co sądzicie o tym? Jest amor blokowany, Alivio, rama 22 lub 20. taka alternatywa ponizej 1000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 12 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 ...ma z ramą 21cali i mógłby mi zmierzyć odległość wysysuniętą sztycą na odpowiednią wysokość, od środka sztycy zaraz pod siodełkiem do (jakby) rączek czyli trzymania przez rowerzyste kierownicy... ok 80 cm, od sztycy do końca mostka - w moim przypadku odpowiada to mniej więcej położeniu gripów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 12 Maja 2013 Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 jak juz pisalem mam tuorney-alivio. i chodzi to dobrze. zatem jesli rozmiar i ogolnie rower ci sie podoba to go bierz. mowie o x-trail'u. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekArktos Napisano 12 Maja 2013 Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 zauazyliscie, ze nie ma na rynku wtornym rowerow kands, lazaro ? a przeciaz sa juz w obiegu od kilku lat i powinny pojawiac sie jako uzywki na aukcjach... pochwa. tu sie gosciu kapke rozjechal w opisie http://allegro.pl/show_item.php?item=3241006198&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62 Podejrzewasz ich bezawaryjność i wysokie zadowolenie czy degradację? ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi