Piehursson Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Jeśli chodzi o rozmiar ramy dla użytkownika mojego wzrostu (176/177cm, noga 79/80cm) sprzedawca przed chwilą odpowiedział, że najlepszym wyborem będzie rama 17". Poczekam jednak na kolegę, który będzie mógł organoleptycznie porównać ramę 17" i 19". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szurek Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Dzwoniłem do pani Ani pod nr podany w aukcji (bardzo miła rozmowa), wymieniłem jeszcze błotniki z tych sportowych na pełne takie jak w rowerze na aukcji z rowerem tourney. zadzwoniłem i zapytałem o dostępność rozmiaru i koloru który mnie interesuje i jeszcze pogadałem i błotnichachi zapytałem o możliwość wymiany amortyzatora. jutro powinieniem mieć 17" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 @@szurek, możesz podać link do aukcji gdzie można obejrzeć te błotniki bo nie mogę się doszukać. czekam na relację z porównania jak tylko dostaniesz rower i wrzuć foty jeśli możesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prykpryk Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Dla mnie amortyzator to duży plus i nie zamierzam go blokować więc nie zamawiałem tego z blokadą. To, że amortyzator ma blokadę to oznacza, można jeździć normalnie z amorem albo, na szosie, zablokować go. Jedno nie wyklucza drugiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mdlenie Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Witam. Czy zna ktoś jakiś dobry sklep internetowy z piastami, które będą pasowały do tegorocznego modelu lazaro, ale nie będa na szybkościsk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szurek Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 link do aukcji z pełnymi błotnikami http://allegro.pl/lazaro-liberty-m-solidny-treking-z-aluminiowa-rama-i3147565330.html takie jak ma @fantomas1 na zdjęciu na stronie 11, tylko że on ma jeszcze chlapacze dodatkowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantomas1 Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 pryk piszesz rzeczy oczywiste. Nie wiem jak u Was ale w moim mieście ścieżki rowerowe są przecinane drogami ze sporymi krawężnikami (coś około 5cm). Poza tym dużo jeżdżę po drogach z płyt betonowych i "kocich łbów". Dlatego nawet jakbym miał blokadę amorka to bym jej nie używał. Ale to przecież każdy wie co mu potrzeba, dla mnie blokada jest zbędna Piehursson ja mam błotniki z chromoplastu firmy Orion. Podobno włoskie Chlapacze oczywiście są zdejmowane. Są leciutkie i nic nie stukają nawet na nierównościach. Tak więc polecam. Pytanie do użytkowników Integrala: też tak macie że wszystkich rowerzystów wyprzedzacie? Jakoś wolno wszyscy jeżdżą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Chyba zatem też wezmę pełne błotniki Mam jeszcze pytanie, ma ktoś białą wersję V3? Zastanawiam się nad kolorem. Poprosiłem sprzedawcę o przesłanie jakichś "surowych" zdjęć ale odpisał, że dysponuje tylko tymi z allegro. Niestety zdjęcia studyjne nie oddają kolorów. Czarny wygląda tak samo jak grafitowy a biały wygląda na kremowy. Gdyby ktoś miał zdjęcia w świetle dziennym to mam prośbę o umieszczenie Czarny, grafit, biały - każdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Mój jest biało czarny, niewiem ale dlamnie biały to biały a czarny to czarny zdjęcia są w moim profilu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 @@krism4a1, Tak, Twój egzemplarz już dawno oglądałem Mi chodzi, tak jak wyżej napisałem o wersję V3 czyli w aktualnym malowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteMamba Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 @@krism4a1, Tak, Twój egzemplarz już dawno oglądałem Mi chodzi, tak jak wyżej napisałem o wersję V3 czyli w aktualnym malowaniu Zrobiłbym fotkę ale dopiero jutro będę miał okazję. Kupiłem grafitowy, a kolor naprawdę odpowiada temu na fotce. I fajnie wygląda z zielonymi akcentami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prykpryk Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Sprzedawca napisał mi, że rowery Kands Maestro będą dostępne w następnym tygodniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
King89Yaku Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Pytanie o Kands Maestro. W jakiej będzie cenie i czym tak naprawdę różni się od Integral V? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prykpryk Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Sądząc po niewielkich zmianach Lazaro Integral ten też będzie się niewiele różnił od poprzedniego modelu. Pożyjemy zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteMamba Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Tak samo jak kands 1300 i lazaro evolution v3 nie różnią się praktycznie niczym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 (edytowane) poczekajmy do weekendu Edytowane 17 Kwietnia 2013 przez Piehursson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akenazy Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 będzie się zapewne różnić ceną +100pln. Może ktoś wstawić fotkę grafitowego Lazzaro najlepiej przy świetle dziennym? dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 będzie się zapewne różnić ceną +100pln. Może ktoś wstawić fotkę grafitowego Lazzaro najlepiej przy świetle dziennym? dzięki. Tak. Ma podobno kosztować ~1200 zł i w tej cenie ma być amortyzator z blokadą. Jedyna różnica względem Lazaro oprócz chyba innej ramy (przynajmniej poprzedni Maestro miał troszkę inną ramę niż Lazaro). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantomas1 Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Mam mały problem bo kupiłem licznik Sigma BC 8,12 i nie bardzo wiem jaki mam wpisać obwód koła. Jaki macie Wy wpisany obwód (pytam oczywiście posiadaczy Lazaro Integral). Tam przy liczniku są różne metody pomiaru ale wyniki mi wychodzą różne Mam opony 42-622 (700x40C) i zgodnie z tabelą powinienem wpisać 2230mm, siedząc na siodełku wyszło mi 2145mm (bez obciążenia 2165mm) a trzecim sposobem wykorzystując wysokość koła wyszło mi 2198mm Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 (edytowane) @@fantomas1, może to w jakiś sposób pomoże? http://www.forumrowerowe.org/topic/41730-jaki-rozmiar-kola-wpisac-do-licznika-rowerowego/ Edytowane 18 Kwietnia 2013 przez Piehursson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteMamba Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Ja bym wpisał standardowo ze wzoru na obwód 2*Pi*r w twoim przypadku wychodzi 2199 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszek10 Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Fotka grafitowego Integrala .... kolor trochę mało fotogeniczny taki jakiś grafit metalik : http://imageshack.us/photo/my-images/854/lazarointegral.jpg/ Nie wiem czy wyraźnie będzie widać, ale błotniki zamienione na pełne dwukolorowe ( ciemnoszare z czarnymi bokami ) całkiem gustowne ^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krabski Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 http://imageshack.us/photo/my-images/571/54765836.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/21/87892708.jpg/ Dzisiaj dostałem, złożyłem i 100 kilometrów zrobiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantomas1 Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 krabski bidon masz konkretny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prykpryk Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Ma ktoś doświadczenie jak się jeździ takim rowerem po lesie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi