Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To mój pierwszy wpis, więc cześć wszystkim.

Dzięki temu forum też zostałem szczęśliwym posiadaczem Lazaro Integral V3 ;-)

Sprawdziłem przed chwilą i korba jest kwadratowa, a nie octalink - rower kupiony tydzień temu.

A przy okazji rozpoznawania tematu znalazłem w Ożarowie Mazowieckim sklep stacjonarny gdzie można przymierzyć się i kupić Lazaro i Kandsy.

Ich adres to http://www.kandswawa.pl - może komuś się przyda.

Na stronie mają tylko Kandsy, ale byłem tam fizycznie i mają też Lazaro.

I sprzedają też detalicznie, chociaż ich kontakty sugerują, że tylko hurtowo.

• 2 tygodnie później...
Napisano (edytowane)

Witam

Octalink Lazaro Integral V3 2016 - kupiony 09.06.2016.

post-199138-0-72002500-1469389962_thumb.jpg

post-199138-0-45955100-1469390685_thumb.jpg

Edytowane przez ares23
Napisano

Jako autor tego wątku czuję się czasami informować o życiu mojego Lazaro.

Rower został przemalowany, a dokładnie rama + amortyzator. Szczegóły niebawem wrzucę na bloga, ale w skrócie: rama została oczyszczona do zera, podkład antykorozyjny i farba chemoutwardzalna. Efekt? jak dla mnie czynnik wow! ale mam do niego sentymentalny stosunek. Koszt? Przy tej ramie wg mnie nieopłacalny.

gd212_DSC08724_net.jpg

Napisano

Wygląda świetnie, ja zastanawiałem się też nad malowaniem, ale jak mówisz koszt zbyt duży. Niewiele dokładając można kupić nową ramę kandsa

Wysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka

Napisano

Oryginalna rama Lazaro Integral u producenta kosztuje 150 zł - pisałem z nimi, moje malowanie było podyktowane chyba chęcią eksperymentowania i trochę tym, że fabryczne malowania w ogóle mi nie pasują.

Napisano (edytowane)

Na pewno teraz jest jedyny w swoim rodzaju. Z oryginału to nie ma już chyba nic oprócz siodła

Wysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez jakac93
Napisano

Siodło jest nowe i tak, to od oryginalnego, tylko mojego syna, on od nowości wymienił swoje i to leżało parę lat w piwnicy. Mi jakoś one pasują idealnie.

Specyfikacja faktycznie jest mocno naciągnięta. Jakoś lubię w rowerach grzebać. Z fabrycznej specyfikacji pozostało:

1. rama (choć przemalowana)

2. amortyzator (jeszcze zipie)

3. hamulce (bez klamek) 

pełna dzisiejsza specyfikacja jest w moim garażu. Rower przechodził metamorfozy praktycznie co roku :)

Teraz kiedy złożyłem w końcu sobie szosówkę, Lazaro pozostanie tylko rowerem wyprawowo - zimowym.

Napisano

No u mnie z oryginału jeszcze sporo zostało, ale sporo też zostało już zmienione.

Wymieniam tyko gdy coś się zużyje lub uszkodzi, wyjątkiem są opony które zmieniłem bo mi nie odpowiadały.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Cześć wszystkim!

To mój pierwszy post na forum.

Mam ograniczony budżet na crossa do 1500zl i padło na Lazaro V3, ale ważę 115kg i nie wiem, czy rama wytrzyma ;)

PS. Pytanie jak najbardziej poważne....

Napisano

Oryginalna rama Lazaro Integral u producenta kosztuje 150 zł - pisałem z nimi, moje malowanie było podyktowane chyba chęcią eksperymentowania i trochę tym, że fabryczne malowania w ogóle mi nie pasują.

A mi powiedzieli za gołą ramę 200zł.

Napisano

Witam, zdecydowałem się na zakup lazaro integral v2.

Mam 186cm wzrostu, na boso odległość od podłogi do krocza mam około 84/85cm.

Według Was rozmiar ramy 21" będzie dobry ? czy może jednak wziąć 19" ?

Dodam że zawsze jeździłem na rowerze górskim o kole 26 gdzie sylwetka była bliżej wyprostowanej aniżeli nachylonej nad ramą - ciężko się przestawić z mtb na crossa ?

PS. W jakim okresie przytrafiają się najlepsze okazje (wyprzedaże) dla kupna roweru ? 

Napisano (edytowane)

Cena jaką mi podali za ramę to 220zł a nie jak pisałem wcześniej 200zł.

Ciekawe czy na cenę ma wpływ rozmiar ramy. Ja pytałem o 19" w czerwcu 2016 Ty o 21" we wrześniu 2015.

@entereoff Ja bym brał 19" (lepiej mniejszy rozmiar) chyba, że masz możliwość przymierzenia.

Co do wyprzedaży to poza sezonem czyli zima.

Edytowane przez Jerry6
Napisano

@entereoff Ja bym brał 19" (lepiej mniejszy rozmiar) chyba, że masz możliwość przymierzenia.

Mam 186cm wzrostu, na boso odległość od podłogi do krocza mam około 84/85cm.

Dla wyboru ramy nigdy nie mierz się nogi na boso. No, chyba, że będziesz tak jeździł.

ja przy 188cm mam 21' i jest ona w sam raz, pamiętaj że te rowery są bardzo długie, więc pod kroczem i tak zostaje dużo miejsca. Ja bym brał w ciemno 21'.

Co do wyprzedaży to poza sezonem czyli zima.

Te rowery nigdy nie schodziły z ceny poza sezonem.

Napisano

Proszę, doradźcie mi, kupić lazaro integral v2 z amortyzatorem czy może zamówić ze sztywnym widelcem (płacę wtedy 100zł mniej) ?

Dodam że jeżdżę tylko po asfalcie, ale tu skąd pochodzę asfalt idealny/wyboisty zachowuje proporcję 50/50 i mam dylemat.

Napisano

Pytanie tylko co to za sztywny widelec?Po cenie nie wróże rewelacji.Z tego co pamiętam to dysponowali widelcami które na allegro można było kupić za 69zł a ich długość pozostawiała dużo do życzenia.Mocno pierdzieliła się geometria więc weź to pod uwagę i się dopytaj.

Napisano

A jest może ktoś na forum co zamawiał integral v2 lecz zażyczył sobie zamianę amora na sztywny widelec i może podzielić się opinią ?

Pytanie tylko co to za sztywny widelec?Po cenie nie wróże rewelacji.Z tego co pamiętam to dysponowali widelcami które na allegro można było kupić za 69zł a ich długość pozostawiała dużo do życzenia.Mocno pierdzieliła się geometria więc weź to pod uwagę i się dopytaj.

Właśnie mi odpisali, tak to jest ten sam sztywny widelec który znajduje się w modelu v1, lecz dali gwarancję że geometria nie ucierpi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...