Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

No nie zrzucajmy wszystkiego na opony :)

Dobra gorka byla :woot:

Ja na porzadnej gorze wycisnalem Lazurem 67 km/h

Edytowane przez Telik
Napisano (edytowane)

No, raczej po bułki do sklepu nie pójdę w laikrach...

A cymu nie? ;) Chodziło mi raczej o to, ze ja używam wymiennie ciuchów do biegania, rowerowania (oprócz koszulek stricte rowerowych ale te mam tylko dwie) bo np. leginsów do jazdy rowerowej (krótkie/długie) używam bez pieluchy. Bielizna termoaktywna np. sprawdza się i tu i tu... Oczona biegowa wiatrówka tez wyśmienicie zdaje egzamin na rowerze etc. etc.

Edytowane przez Piehursson
Napisano

Dobra gorka byla :woot:

Ja na porzadnej gorze wycisnalem Lazurem 67 km/h

Poprzyj to odczytem z porządnego gps.

Sądzę, że 10% możesz odjąć.

Napisano (edytowane)

Poprzyj to odczytem z porządnego gps.

Sądzę, że 10% możesz odjąć.

Endomondo jest porzadne ?

Fakt faktem mialem za duza wartosc wpisana dla opony wprowadzilem 40C a jezdze na 38C. Generalnie myslalem ze endomondo istotnie zaniza, wykazalo dokladnie

• Max prędkość 63.9 km/h

Ale chyba pokazuje OK (piszac tego posta nie uwzglednilem ze byla za duza wartosc w liczniku). Trasa Krakow-Zakopane, na odcinku do Myslenic jest zjazd okolo 4km, mozna sie rozpedzic ladnie rozpedzic :)

Edytowane przez Telik
Napisano

@@grzesiek1986,

Oto obiecane fotki

Tył - górny trójkąt

gallery_153509_2743_39235.jpg

Tył - dolny trójkąt

gallery_153509_2743_49315.jpg

Tył - dolny trójkąt

gallery_153509_2743_60404.jpg

Przód

gallery_153509_2743_48861.jpg

Różnica - przód stock; tył SS 29x2.1

gallery_153509_2743_95832.jpg

gallery_153509_2743_2371.jpg

Opona tył

gallery_153509_2743_108102.jpg

gallery_153509_2743_109262.jpg

Po wymianie obu opon

gallery_153509_2743_52887.jpg

gallery_153509_2743_62359.jpg

Przepraszam za jakość niektórych zdjęć ale mam nadzieję, że może komuś się przydadzą.

Napisano

Kilka osób czyściło suport ponieważ "strzelał".

Czy poradziliście sobie bez specjalnych kluczy do tego - ściągacza do korb i ściągacza do suportu ?

Napisano

Kurcze, pojadę do serwisu niech to zrobią za mnie - czyli odkręcą, wyczyszczą i przesmarują.

Wyjdzie taniej niż kupno kluczy.

Jeżeli się będzie powtarzało częściej niż 1 na rok to pomyślę o zakupie.

Napisano

Wkładów suportu stosowanych w Lazaro nie serwisuje się! Nikt w serwisie rowerowym nie będzie się chciał w to bawić mając w perspektywie wymianę na nowy który kosztuje rzędu 20 - 30- PLN. Można przy odrobinie chęci samemu wybić łozyska i je wymienić, ale jest to w dalszym ciągu nieopłacalne. A wyczyścić i nasmarować taki wkład pociąga za sobą praktycznie wybicie łożysk z korpusu i w warunkach domowych prawie na pewno tylko pogorszenie sprawy.

Napisano

Ja swój musiałem wymienić, w serwisie zapłaciłem za suport z wymianą 70 złotych, ale u mnie jeszcze była taka historia, że suport był fabrycznie krzywo wkręcony, i na nowo trzeba było nagwintować

Napisano

Zaczął strzelać jak w 90% Lazaro.

Niektórzy radzili sobie z tym rozbierając i czyszcząc go.

Pomyślałem, że zrobi to za mnie serwis za 20-25zł

Napisano

Zaczął strzelać jak w 90% Lazaro.

Ze co ? Chyba mylisz niedokrecone pedaly/korby z odrobine powazniejsza usterka ;) wtedy mozna powiedziec ze problem dotyczy 100% nowych rowerow :)

Napisano (edytowane)

Skąd wiesz, że już nie poszły łożyska i wyrzucisz 20 PLN w błoto, za 20 PLN więcej sam sobie przełożysz na nowy.

Zresztą ja przechodzę na Hollowtech II za jakieś 400 PLN i radzę wam to samo.

Edytowane przez krism4a1
Napisano (edytowane)

Dzizass, nie roztrząsaj.

Jak wysiadły łożyska to mi przełoży nowy i pewnie za serwis nic nie zapłacę :)

PS. przechodzenie na inny system....w ogóle ładowanie kasy w Integrala mija się kompletnie z celem.

Kupiłem go za 1000zł i ma pozostać rowerem o ponadprzeciętnej jakości w stosunku do ceny.

Złożyć rower za kilka tysięcy złotych to nie problem jeżeli nie zależy nam na kasie.

Edytowane przez kaeres
Napisano

Nie sądzę, że wydaje za dużo. Wymieniam w zasadzie tylko to co podlega zużyciu - dodatkowo suport + korby M591 kosztowały mnie 269PLN, tylko 100 drożej od zestawu oś na kwadrat + korba Alivio. Resztę powymieniałem, żeby bardziej dopasować rower do moich potrzeb, absolutnie nie uważam, że zmiany te były konieczne.

Właśnie odebrałem z paczkomatu :) :

qo679_IMG_3301.jpg

Napisano (edytowane)

piękności ;)

Poza tym również nie widzę nic zdrożnego w tym, że ktoś ładuje kasę w swój rower. Jeśli przez to jego rower staje się zindywidualizowany i dostosowany do konkretnych potrzeb użytkownika to należy tylko przyklasnąć :) Jeśli tylko kogoś na to stać to nie widzę problemu. Poza tym to właśnie tak tani rower jest świetną podstawą do rozbudowy :)

Edytowane przez Piehursson
Napisano

Panowie, stworzyłem na FB grupę Lazaro Integral / Kands Maestro https://www.facebook.com/groups/569292213117830/

Wielu z nas ma prawdopodobnie facebooka więc zapraszam do dołączenia. Myślę że ułatwi to wszystkim wymianę doświadczeń na tematy związane z tymi dwoma (prawie że bliźniaczymi) markami rowerów. W tej chwili grupa jest zamknięta (Grupa oraz jej członkowie są widoczni dla wszystkich. Tylko członkowie widzą posty) ale z czasem możemy ją zmienić na tajną (Tylko członkowie widzą grupę, jej członków oraz dodawaną zawartość.)

Napisano

Czy ktos z lazarokands murarzy probowal zamontowac noski do stockowych pedalow ?

Potrzebne sa dziury na srubki czy moze te noski wsuwa sie w miejsce odblasku ?

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4

Napisano

Plastykowe obwódki pedałów (te z odblaskiem) nie będą pasować,

a) nie ma otworów montażowych

B) połamią się po pierwszej jeździe

Miałem zamontowane w plastykowych pedałech, ale z obwódką metalową i tam były otwory już nagwintowane pod noski (takie najtańsze pedały)

Napisano

Sic do nastepnego sezonu kiedy to chce zainwestowac w spd wymyslilem sobie ze przeczekam na noskach, a tu by trzeba jeszcze pedaly wymieniac ehhh

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...