Telik Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 (edytowane) No nie zrzucajmy wszystkiego na opony Dobra gorka byla Ja na porzadnej gorze wycisnalem Lazurem 67 km/h Edytowane 23 Sierpnia 2013 przez Telik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 (edytowane) No, raczej po bułki do sklepu nie pójdę w laikrach... A cymu nie? Chodziło mi raczej o to, ze ja używam wymiennie ciuchów do biegania, rowerowania (oprócz koszulek stricte rowerowych ale te mam tylko dwie) bo np. leginsów do jazdy rowerowej (krótkie/długie) używam bez pieluchy. Bielizna termoaktywna np. sprawdza się i tu i tu... Oczona biegowa wiatrówka tez wyśmienicie zdaje egzamin na rowerze etc. etc. Edytowane 23 Sierpnia 2013 przez Piehursson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaeres Napisano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Dobra gorka byla Ja na porzadnej gorze wycisnalem Lazurem 67 km/h Poprzyj to odczytem z porządnego gps. Sądzę, że 10% możesz odjąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Telik Napisano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 (edytowane) Poprzyj to odczytem z porządnego gps. Sądzę, że 10% możesz odjąć. Endomondo jest porzadne ? Fakt faktem mialem za duza wartosc wpisana dla opony wprowadzilem 40C a jezdze na 38C. Generalnie myslalem ze endomondo istotnie zaniza, wykazalo dokladnie Max prędkość 63.9 km/h Ale chyba pokazuje OK (piszac tego posta nie uwzglednilem ze byla za duza wartosc w liczniku). Trasa Krakow-Zakopane, na odcinku do Myslenic jest zjazd okolo 4km, mozna sie rozpedzic ladnie rozpedzic Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez Telik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 @@grzesiek1986, Oto obiecane fotki Tył - górny trójkąt Tył - dolny trójkąt Tył - dolny trójkąt Przód Różnica - przód stock; tył SS 29x2.1 Opona tył Po wymianie obu opon Przepraszam za jakość niektórych zdjęć ale mam nadzieję, że może komuś się przydadzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaeres Napisano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Kilka osób czyściło suport ponieważ "strzelał". Czy poradziliście sobie bez specjalnych kluczy do tego - ściągacza do korb i ściągacza do suportu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 27 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Trzeba mieć klucz do korb i do suportu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaeres Napisano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Kurcze, pojadę do serwisu niech to zrobią za mnie - czyli odkręcą, wyczyszczą i przesmarują. Wyjdzie taniej niż kupno kluczy. Jeżeli się będzie powtarzało częściej niż 1 na rok to pomyślę o zakupie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 27 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Wkładów suportu stosowanych w Lazaro nie serwisuje się! Nikt w serwisie rowerowym nie będzie się chciał w to bawić mając w perspektywie wymianę na nowy który kosztuje rzędu 20 - 30- PLN. Można przy odrobinie chęci samemu wybić łozyska i je wymienić, ale jest to w dalszym ciągu nieopłacalne. A wyczyścić i nasmarować taki wkład pociąga za sobą praktycznie wybicie łożysk z korpusu i w warunkach domowych prawie na pewno tylko pogorszenie sprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghost1989 Napisano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Ja swój musiałem wymienić, w serwisie zapłaciłem za suport z wymianą 70 złotych, ale u mnie jeszcze była taka historia, że suport był fabrycznie krzywo wkręcony, i na nowo trzeba było nagwintować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaeres Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Zaczął strzelać jak w 90% Lazaro. Niektórzy radzili sobie z tym rozbierając i czyszcząc go. Pomyślałem, że zrobi to za mnie serwis za 20-25zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Telik Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Zaczął strzelać jak w 90% Lazaro. Ze co ? Chyba mylisz niedokrecone pedaly/korby z odrobine powazniejsza usterka wtedy mozna powiedziec ze problem dotyczy 100% nowych rowerow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaeres Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Nie wiem, dokręcałem już. Odgłosy dochodzą z suportu. Myślę, że dostał się piach i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Nowy suport kosztuje 30 PLN Accenta + 12 klucz. Jeśli jeszcze nie masz, to klucz do korb 10 PLN. Jak myślisz ilę skasują cię za "wyczyszczenie" starego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaeres Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 20zł - rozmawiałem już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) Skąd wiesz, że już nie poszły łożyska i wyrzucisz 20 PLN w błoto, za 20 PLN więcej sam sobie przełożysz na nowy. Zresztą ja przechodzę na Hollowtech II za jakieś 400 PLN i radzę wam to samo. Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez krism4a1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaeres Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) Dzizass, nie roztrząsaj. Jak wysiadły łożyska to mi przełoży nowy i pewnie za serwis nic nie zapłacę PS. przechodzenie na inny system....w ogóle ładowanie kasy w Integrala mija się kompletnie z celem. Kupiłem go za 1000zł i ma pozostać rowerem o ponadprzeciętnej jakości w stosunku do ceny. Złożyć rower za kilka tysięcy złotych to nie problem jeżeli nie zależy nam na kasie. Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez kaeres Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 1 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Nie sądzę, że wydaje za dużo. Wymieniam w zasadzie tylko to co podlega zużyciu - dodatkowo suport + korby M591 kosztowały mnie 269PLN, tylko 100 drożej od zestawu oś na kwadrat + korba Alivio. Resztę powymieniałem, żeby bardziej dopasować rower do moich potrzeb, absolutnie nie uważam, że zmiany te były konieczne. Właśnie odebrałem z paczkomatu : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 1 Września 2013 Udostępnij Napisano 1 Września 2013 (edytowane) piękności Poza tym również nie widzę nic zdrożnego w tym, że ktoś ładuje kasę w swój rower. Jeśli przez to jego rower staje się zindywidualizowany i dostosowany do konkretnych potrzeb użytkownika to należy tylko przyklasnąć Jeśli tylko kogoś na to stać to nie widzę problemu. Poza tym to właśnie tak tani rower jest świetną podstawą do rozbudowy Edytowane 1 Września 2013 przez Piehursson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fitnessfood Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Panowie, stworzyłem na FB grupę Lazaro Integral / Kands Maestro https://www.facebook.com/groups/569292213117830/ Wielu z nas ma prawdopodobnie facebooka więc zapraszam do dołączenia. Myślę że ułatwi to wszystkim wymianę doświadczeń na tematy związane z tymi dwoma (prawie że bliźniaczymi) markami rowerów. W tej chwili grupa jest zamknięta (Grupa oraz jej członkowie są widoczni dla wszystkich. Tylko członkowie widzą posty) ale z czasem możemy ją zmienić na tajną (Tylko członkowie widzą grupę, jej członków oraz dodawaną zawartość.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 2 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2013 z czasem możemy ją zmienić na tajną Prawie jak wolnomurarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 ja szybkomuruje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Telik Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Czy ktos z lazarokands murarzy probowal zamontowac noski do stockowych pedalow ? Potrzebne sa dziury na srubki czy moze te noski wsuwa sie w miejsce odblasku ? Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 2 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Plastykowe obwódki pedałów (te z odblaskiem) nie będą pasować, a) nie ma otworów montażowych połamią się po pierwszej jeździe Miałem zamontowane w plastykowych pedałech, ale z obwódką metalową i tam były otwory już nagwintowane pod noski (takie najtańsze pedały) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Telik Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Sic do nastepnego sezonu kiedy to chce zainwestowac w spd wymyslilem sobie ze przeczekam na noskach, a tu by trzeba jeszcze pedaly wymieniac ehhh Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi