krism4a1 Napisano 25 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 No przyszła pora na kolejną większą modyfikację (zdjęcia są na moim profilu) - prosta kierownica 600 mm, PROCRAFT aluminium podwójnie cieniowana, - mostek FSA OS-140, kąt +/- 6st. ustawiony na "minus" aluminiowy z karbonową głowicą Po pierwszych kilometrach wrażenia - nie wiem jak mogłem się męczyć z tym Zoom'owym mostkiem? Choć trzeba przyznać ze FSA jest kosmicznie długi i jeszcze bardziej wpłynęło to na jego podsterowność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 140 w oznaczeniu to jego długość? jeśli tak to faktycznie sporo ale rower prezentuje się o niebo lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 25 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Długość "oś-oś" to 135 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaeres Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 No ten mostek "wyciąga" ręce Ale faktycznie po zmianie na mniejszy kont mostka ten rower zyskuje +10 do atrakcyjności. Ja zmieniłem na ten sprzęt co ma Piehurson (mostek truvativ XR 110mm i kierownicę Zoom Alloy BT aluminiową prostą). Dziwię się natomiast, że nadal męczysz się z goframi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Telik Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Dziwię się natomiast, że nadal męczysz się z goframi. Te gripy sa ignorowalne jak sie jezdzi w rekawiczkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 25 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Nigdy mi nie przeszkadzały, latem jeżdżę w rękawiczkach Nike, zimą w Endurach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaeres Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Ja jeżdżę w rękawiczkach i te gripy i tak dawały mi się we znaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 26 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 No, jak lato to lato (w Szczecinie jest coś koło 30 st.C, nie padało od dwóch tygodni - przynajmniej) właśnie przyszły nowe KENDy 622-28 K1029, zaraz jadę wypróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 sam się zastanawiam nad Kwickami i Kwestami 28 lub 32. Czekam zatem na jakąś relację "po" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 26 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Jutro to żadna relacja... ot pierwsze wrażenia, opnia to myslę tak po 2 tys. km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 no tak.... zatem proszę o pierwsze wrażenia, Jestem ciekaw jak tak wąska opona sprawdza się tego typu rowerze i na naszych ulicach, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Też myślałem nad Kwickami żeby odpocząć od terenu. krism4a1 jakie dętki do nich zakupiłeś jeśli można wiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 26 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 trudno w to uwierzyć, ale ... mam jeszcze stockowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Kurcze faktycznie trudno, chyba ze trzy latka masz ten rower jeśli mnie pamięć nie myli. Na moich gumkach jest napis 700x35/43C ni wuja Kwicki na nie nie wejdą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 26 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 mój jest z 2011, kurczę nie przygladałem się co jest na moich. Ja miałem Stockowo opony 622-32, więc zakładałem, że wejdą pod opony 622-28. Choć posowały też z ostatnimi 622-40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 27 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Dobra, rano parę km na nowych oponkach: rewelka... w porównaniu do tych co miałem poprzednio CST (622-40). Jednak szerokość opony ma kolosalne znaczenie. Opony trzymaja się dobrze obręczy wszedłem na nich w dość ciasne/małe rondo z prędkością ok 40km/h musiałem się dość mocno złożyć i nie spadły z obręczy więc będzie ok, dodatkowo mozna je dobić do 6 bar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 27 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 kris jak cienkie zalozyles ? ja mam 29x2,25 i 26x2,40. jezdzi sie mi na nich nader przyjemnie. cisnienie 3,5 bara. docelowo beda 29x2,40 i 26x2,50. choc to dopiero za jakis czas. mam 4 sztuki pod duze kolo i nowe 26-stki...choc z 2 strony, mam dosc zaawansowana cykloze, i byc moze juz na jesien nowe laczki zakupie. cos od continentala. na cos takiego : http://allegro.pl/continental-diesel-26x2-50-drut-i3399496179.html i http://allegro.pl/continental-opona-29er-x-king-29x2-4-drutowa-cr-i3410306620.html . pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurislawek Napisano 29 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 jest szansa założenia takich opon http://allegro.pl/geax-aka-opona-29-x-2-2-drut-mtb-xc-ostrow-i3400676585.html na koła 26 w integral v5, oczywiście plus dętki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 29 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 (edytowane) opony 29" chcesz założyć na obręcze 26"??? jak to sobie wyobrażasz? na logikę musisz szukać opon dedykowanych pod 26" Edytowane 29 Lipca 2013 przez Piehursson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurislawek Napisano 29 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 chodzi mi o obręcze 28 cali, intergral V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 29 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 to po kiego piszesz o obręczach 26"? i jakimś modelu V5? myślę, że ta opona nie wejdzie. do integrala mojej żony udało mi się zmieścić Schwalbe Smart Sam 29x2.1 i to jest już max jaki by tam wszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vegetius Napisano 29 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Witam wszystkich na forum. Czy jest tu może ktoś kto kupił Lazaro Integral w ciągu ostatnich dwóch tygodni, bo zastanawiam się czy dostał już swój rower? Ja swój kupiłem tydzien temu w poniedziałek 22.07, niestety w piątek, po deklarowanych, przez sprzedawcę, pięciu dniach, dostałem maila, że rower zostanie wysłany dzisiaj. Niestety nikt z firmy bf_bike nie odpisuje na maile ani nie odbiera telefonów, sygnał jest. Sytuacja jest niepokojąca, ale przed podjęciem poważniejszych kroków postanowiłem tu na forum zpaytać czy jest ktoś w podobnej sytuacji jak ja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 29 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Piehursson,zmiana opon w waszych rowerach wplynela na zmiane terenu, w ktorym jezdzicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 29 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 (edytowane) wiesz co, początkowo to teren wymusił niejako zmianę opon bo przy każdej dłuższej wycieczce ~40-50 km dochodziło do sytuacji, że w lasach okalających jeziora topiliśmy się w sypkim piachu po kostki. O ile ja jako tako jakoś sobie radziłem na stockowych 700x40 o tyle moja szacowna wymiękała i kończyło się z jej strony na prowadzeniu roweru czasami nawet przez kilka kilometrów a po drodze padały bluzgi jakich ja bym się wstydził wypowiedzieć Pierwej wymieniliśmy jej opony w ramach testu i pełne zaskoczenie jak olbrzymia jest różnica w terenie na takich oponach. Od tego momentu żaden piach nie był jej straszny, nie wspominając o korzeniach, błocie, dziurach etc. Raz w środku lasu, jadąc przez piach po kostki pożyczyłem od niej rower żeby samemu spróbować i nastąpił efekt "wow", przez ten piach udało mi się pruć ponad 30 km/h, gdzie wcześniej musiałem się nieźle nagimnastykować żeby mi roweru nie złożyło. Wtedy też podła decyzja o dokupieniu kompletu dla mnie. I faktycznie w tej chwili częściej zjeżdżamy z asfaltu, praktycznie na trasie 40-50km więcej niż połowę dystansu pokonujemy terenowo. Reasumując zatem i odpowiadając na Twoje pytanie: tak, wymiana opon wpłynęła na zmianę terenu Jednakże przyznaję, że balony zakładam na weekendowe wycieczki (oj przydałby się drugi komplet kół). Na dojazdy do pracy wracam na stockowe 700x40 ale przymierzam się do zakupu jakichś węższych slicków. W sumie to nie wiem czy mi się uda ale chciałbym od jesieni zacząć składać jakiegoś 29er'a ale po pierwsze muszę uzyskać zgodę małżonki, bo jednak 3 rowery w mieszkaniu to już jest problem a po drugie muszę skalkulować ile by to wszystko wyniosło. Wiadomo, że składanie roweru wychodzi drożej niż kupno w całości ale ma ten plus, że nie trzeba wykładać całej kasy od razu a poza tym można w 100% pod siebie skonfigurować.... no chyba, że Kands/Lazaro dołoży do swojej stajni jakąś grubą kiszkę w dobrej cenie Edytowane 29 Lipca 2013 przez Piehursson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurislawek Napisano 30 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Sprostuje, kumpel ma lazaro na kołach 28 cali, pytaniem taki jest v czy da radę założyć opony 29 cali i jakie najszersze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi