Piehursson Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Integrala poza aukcją. Mieli cały czas kilka sztuk na stanie, których nie wystawiali, więc jak najbardziej szło/dalej idzie je kupić. bystrzacha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam00 Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 No i skończy się na tym, że wystawią go w sobotę, czyli w taki dzień, o którym powiedziano mi telefonicznie gdy dzwoniłem tydzień temu Ja już mój wczoraj kupiłem. I wczoraj został wysłany, 19" grafitowy. Tylko ten kurier, OPEK, szkoda gadać.. Pewnie z tydzień będę na dostawę czekał. za pobraniem czy przelewem placisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 najslabsza strona sa zazwyczaj pedaly. daja z platikowym korpusem. co ciekawe znane marki tez tak robia. dla oszczednosci na cenie i wadze. gdyz dla niektorych finalna waga roweru nizsza o kilkadziesiat gramow moze byc kryterium przy zakupie. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghost1989 Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 dobra, ja tez chyba od kogos pozycze brakujaca sumke do maestro - u kogo polecacie kupic? dobra, ja tez chyba od kogos pozycze brakujaca sumke do maestro - u kogo polecacie kupic? http://allegro.pl/rower-28-super-szybki-kands-maestro-alivio-alus-i3229465207.html http://allegro.pl/super-szybki-cross-28-kands-maestro-2013-alivio-i3220958660.html http://allegro.pl/kands-maestro-treking-alu-full-alivio-suntor-2013-i3217079753.html http://allegro.pl/full-alivio-wypasiony-pogromca-szosy-kands-maestro-i3233879480.html Ja kupię tutaj http://allegro.pl/niepokonany-super-szybki-cross-28-kands-maestro-i3227022700.html Sprzedawca ma dobre opinie, mało osób u niego kupuje, więc może będzie bardziej szanować klienta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 ciekawe jak im wyszlo te 100mm skoku amora. znalazlem info o 75mm w opisach suntour nvx'a... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evolucja Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 za pobraniem czy przelewem placisz? Przelew, przelew. W sumie żałuję tego zakupu już teraz. Spieszyłem się jak głupi bo liczyłem, że na weekend dojdzie. I nawet wziąłem kolor, którego nie chciałem - grafitowy. I jeszcze o wymianie i dopłacie do amortyzatora blokowanego zapomniałem.. Kiepsko no ale zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość TheMan Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 No i skończy się na tym, że wystawią go w sobotę, czyli w taki dzień, o którym powiedziano mi telefonicznie gdy dzwoniłem tydzień temu Ja już mój wczoraj kupiłem. I wczoraj został wysłany, 19" grafitowy. Tylko ten kurier, OPEK, szkoda gadać.. Pewnie z tydzień będę na dostawę czekał. Mi OPEK szedł 1 dzień, tylko nie chciało się kurierowi wchodzić na 3 piętro i kazał zejść samemu po paczkę i nawet nie pomógł wnieść :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteMamba Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Nie rozumiem waszego spuszczania się nad blokowaniem amortyzatora, w końcu po to jest żeby spęłniał swoją funkcję. Będiecie co kawałek blokować ze względu na teren? nie wierzę. Dla mnie to raczej ciekawostka, bajer. A propos minusów Integrala, nie podobają mi się gripy, a tak poza tym nie mam do czego się przyczepić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Mi OPEK szedł 1 dzień, tylko nie chciało się kurierowi wchodzić na 3 piętro i kazał zejść samemu po paczkę i nawet nie pomógł wnieść :-) nie ma takiego obowiązku i niestety skorzystał ze swojego prawa. Nie rozumiem waszego spuszczania się nad blokowaniem amortyzatora, w końcu po to jest żeby spęłniał swoją funkcję. Będiecie co kawałek blokować ze względu na teren? nie wierzę. dla Ciebie może ciekawostka i spuszczanie, dla kogoś kto ma do przejechania długa trasę po asfalcie argument nie do przecenienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawi13 Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Dla kogoś co potrzebuję wersję damską integrala ciekawa alternatywa http://allegro.pl/niemiecki-damski-rower-curtis-28-cali-deore-xt-hit-i3231944496.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 a, faktycznie, gripy. sa takie same jak w maestro. sa niezniszczalne ale cienkie, w tym sensie, ze maja mala srednice i przy wiekszych dlonich nie leza wygodnie w nich. chociaz, majac rekawiczki na rekach ich chudosc jest niezauwazalna. niektorzy moga tez narzekać na siodelko, ze wzdledu na jego twardosc. ale za to jest dosc niezniszczalne. moje wytrzymuje juz od ponad 2 lat pod moim ciezkim tylkiem. pozdrawiam. jest i z meska rama 17'' http://allegro.pl/niemiecki-rower-curtis-28-cali-xt-deore-hit-cena-i3231945304.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whst Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 a, faktycznie, gripy. sa takie same jak w maestro. sa niezniszczalne ale cienkie, w tym sensie, ze maja mala srednice i przy wiekszych dlonich nie leza wygodnie w nich. chociaz, majac rekawiczki na rekach ich chudosc jest niezauwazalna. niektorzy moga tez narzekać na siodelko, ze wzdledu na jego twardosc. ale za to jest dosc niezniszczalne. moje wytrzymuje juz od ponad 2 lat pod moim ciezkim tylkiem. pozdrawiam. jest i z meska rama 17'' http://allegro.pl/niemiecki-rower-curtis-28-cali-xt-deore-hit-cena-i3231945304.html RAMA WYSOKOŚĆ RAMY 21''CALI ALUMINIOWA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 o co chodzi z RAMA WYSOKOŚĆ RAMY 21''CALI ALUMINIOWA ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawi13 Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 o co chodzi z RAMA WYSOKOŚĆ RAMY 21''CALI ALUMINIOWA ? Chyba koledze chodziło o to że na tej aukcji jest rama 21 cali a nie 17 cali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghost1989 Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 17 to jest jego waga, a rozmiar ramy jest 21 cali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteMamba Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Chciałem kupić dopiero w maju, ale jak zobaczyłem jak schodzą na pniu to zalicytowałem wcześniej Kładę się spać było jeszcze 14 rowerów, ale zalicytowałem. Rano sprawdzam o 9-tej koniec aukcji O co chodzi z fenomenem tego roweru nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tihomax Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Chciałem kupić dopiero w maju, ale jak zobaczyłem jak schodzą na pniu to zalicytowałem wcześniej Kładę się spać było jeszcze 14 rowerów, ale zalicytowałem. Rano sprawdzam o 9-tej koniec aukcji O co chodzi z fenomenem tego roweru nie wiem A co kupiłeś? daj linka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whst Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Swoją drogą ciekawe porównanie wysokości (góra - evolution, dół - integral): Które właściwie finalnie przekonuje mnie do Integrala 17'' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteMamba Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Miałem MTB właśnie 21 cali i też porównywałem tabelki. Integral wypadał na 19 cali. Pasuje idealnie. Najlepiej chyba przypasować stary rower jeśli taki mamy i sprawdzić z tabelami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam00 Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 co ten niemiecki rower robi w integralu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzi Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 co ten niemiecki rower robi w integralu? Wpisuje się w szał. W każdym razie jest to rowe, który był ostatnio dostępny w Aldi za 1111 zł. Pewnie jakiś pracownik miał zniżkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawi13 Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Wpisuje się w szał. W każdym razie jest to rowe, który był ostatnio dostępny w Aldi za 1111 zł. Pewnie jakiś pracownik miał zniżkę Męskie już sprzedane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coroner Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 (edytowane) WitamJa też czekam niecierpliwe na pojawienie się aukcji.Mam do was pytanie. Bedę dopłacał do blokowanego amortyzatora. Jestem jednak ciekaw czy warto też dorzucić parę (?) złotych do amortyzowanej sztycy do siodełka? Jak myślicie? Chciałbym się zamknąc w kwocie 1200zł z przesyłką pobraniową.Mam też pytanie do użytkoniwków Lazaro bądź Kandsów. Jak wam te rowery przyszły wyregulowane? Wystarczyło dokręcić pedały i można ruszać na dłuższą trasę czy jednak trzeba było posiedzieć nad regulacją przerzutek, hamulców itp.? Ogólnie czy się starają chlopaki z tego serwisu czy wysyłają jak leci?Jeszcze jedno pytanie. Ile mniej więcej taki nowy rower powinno się docierać i jak najlepiej to robić? p.s. zauważyliście, że biały ma inną ramę niż ciemne? http://allegro.pl/show_item.php?item=3136185574 Edytowane 10 Maja 2013 przez coroner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 10 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Dla większej jasności co do wielkości ram: Mój wzrost to 186cm, w rozkroku jak na zdjęciu do krocza ok 83cm rama 21" http://chomikuj.pl/nj2inspektor/Rower/Lazaro+Integral/geometria+ramy+i+ustawienie+wysoko*c5*9bci+sztycy/DSC07659,2715884546.jpg Dopasowanie wysokości siodła to już inna historia: Podczas ustawiania wysokości sztycy najlepiej jest oprzeć pietę o pedał z wyprostowaną w kolanie nogą. Bezwzględnie w butach jakich jeździmy. Prawidłowa wysokość sztycy podsiodłowej w zamkniętym bucie SPD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteMamba Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Bo ten biały to rama 17stka jak się nie mylę. Co do regulacji. Rower faktycznie przyszedł WSTĘPNIE wyregulowany jak zapewniał sprzedawca. Hamulec przedni ok, hamulec tylni do regulacji (5 minut roboty), przerzutka tyna ok, przednia delikatnie regulowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi