Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
  W dniu 9.05.2013 o 11:43, tihomax napisał:

No właśnie sporo zgrzytów ludzie mają że przez dwa lata o 200 ceny skoczyły a nic sie prawie nie zmieniło.

Inflacja, mówi ci to coś? :)

Gość TheMan
Napisano
  W dniu 9.05.2013 o 10:57, whst napisał:

Dobra panowie, wszystko pięknie, obserwuje temat od paru dni, tak samo jak i aukcje wystawiane przez bf_bike, natomiast mimo wszystko wciąż nie doczytałem się odpowiedzi na fundamentalne pytanie, na którą czeka spora liczba osób.

Także konkret pytanko z mojej strony - czy ktoś z Was z wzrostem ~175 przymierzał się do 17 lub 19 Lazaro/Kands?

Ja na tę chwilę skłaniam się do 17', pytanko ode mnie, jeśli zbyt duża rama grozi obijaniem wiadomych spraw, to czym grozi zbyt mała i czy faktycznie te 3 cm wysokości ramy będą miały aż tak wielkie znaczenie?

Mierz nogę i taki wybieraj, jeśli będzie za mały, to będziesz miał złą pozycję podczas jazdy. Ból kolan, krzyża, karku, kupa energii w powietrze przy pedałowaniu. Ja na nodze 83 cm wziąłem 19" i nie żałuję, na 21" bym się obijał.

Napisano
  W dniu 9.05.2013 o 13:30, TheMan napisał:

Ja na nodze 83 cm wziąłem 19" i nie żałuję, na 21" bym się obijał.

No nareszcie. Też mam dokładnie tyle i miałem dylemat.

Gość TheMan
Napisano (edytowane)

Proszę o podpięcie do pierwszego postu. Są to opinie użytkowników wraz z ich wymiarami jakie podali.

DjcpQ7m.png

mYSpRlC.jpg

Edytowane przez TheMan
Napisano

Nie wiem czy źle szukam czy go po prostu nie ma w sprzedaży?Oczywiście integrala.A może już wszystkie sprzedane.?

Napisano

kurde ta tabela jest troche bez sensu..

ja wg mojego wzrostu powinienem wziac 19" i pisze ze luz podczasgdy dlugosc nogi calkowicie ten rozmiar dla mnie dyskwalifikuje...

Napisano
  W dniu 9.05.2013 o 14:43, WhiteMamba napisał:

180 cm rama 21 cali i luz w kroku??? To ma być kpina? Nogi do pach? :D

Może jeździ w butach na koturnach, albo... jak stoi, to przekłada jajka na jedną stronę ramy i wtedy ma trochę luzu :laugh:

A tak serio, to dobór ramy jest sprawą bardzo indywidualną. To, że ktoś ma tyle samo wzrostu, to nie znaczy, że będzie miał tyle samo "w kroku". Podobnie z krokiem: jeden mierzy do jajek, inny aż do kości miednicznej.

No i mierzenie "na sucho" w domu też nie jest miarodajne... Trzeba pamiętać, że zeskakując z roweru, lądujemy na lekko ugiętych nogach, żeby zamortyzować upadek, więc trzeba by odjąć te 3-4cm.

Najlepiej zamówić rower wg tabelki zamieszczonej na stronie "O mnie" Sprzedawcy, a później po przymierzeniu ewentualnie wymienić (myślę, że Sprzedający nie będzie robił problemu, o ile oczywiście będzie miał jeszcze rower w odpowiednim rozmiarze).

I oczywiście należy pamiętać o tym, że mniejsza rama to inna pozycja na rowerze, a nie tylko "większy luz" w miejscu wiadomym ;)  ale to juz było powiedziane wiele razy.

Napisano

Ta tabela totalnie sensu nie ma, to raczej prywatne odczucia niż jakaś pomoc w doborze ramy. .

Ja np lubię za duże ramy mieć, ale chce dobrać tak abym miał tam z parę cm luzu.

Napisano

hmm no wlasnie kurde dyskusja sie tutaj skoncentrowala wokol obijania jajek a jednak nie jest to jedyna kwestia ktora powinno sie brac pod uwage przy wyborze rozmiaru

Napisano (edytowane)

Komuś  udał się dziś skontaktować z tym sprzedawcą?

Ja cały dzień starałem się dzwonić i nic nie wyszło (he autokorekta :D:( Na maila też nie odpisał.

Zaczynam się zastanawiać czy warto ryzykować jakikolwiek zakup u niego.

Edytowane przez tihomax
Napisano
  W dniu 9.05.2013 o 17:00, tihomax napisał:

Komuś  udał się dziś skontaktować z tym sprzedawcą?

Ja cały dzień starałem się dzwonić i nic nie wyszło (he autokorekta :D:( Na maila też nie odpisał.

Zaczynam się zastanawiać czy warto ryzykować jakikolwiek zakup u niego.

Nie wiem jak jest teraz, ale jak kupowałem miesiąc temu to na wszystkie pytania mailem dostawałem natychmiastowe odpowiedzi, info telefoniczne też było bez zarzutu

Napisano
  W dniu 9.05.2013 o 17:16, WhiteMamba napisał:

Nie wiem jak jest teraz, ale jak kupowałem miesiąc temu to na wszystkie pytania mailem dostawałem natychmiastowe odpowiedzi, info telefoniczne też było bez zarzutu

Jak dwa dni temu dzwoniłem i pisałem też nie było problemu. Teraz maile wiszą, a jak dzwonie to jest zajęte a jak dostane smsa ze numer już wolny to od razu oddzwaniam ale znowu nikt nie odbiera. Więc pewno nie odbierają nieznanych numerów bo nie wiedzą co ludziom mówić a wcześniej tylko ściemniali. Ciekaw jestem jak wygląda wysyłka już zamówionych rowerów. Zaczynam szukać alternatywy dla integry i maestro.

Napisano

Przecież napisem że dostalem odpowiedź na e-mail że będą wystawione dzisiaj o 22 !!

To zapewne to porządkują czy coś tam :)

Napisano

Pewnie sprzedający miał już dość ciągłych telefonów z pytaniem "Mam 80cm do jajek, jaką ramę mam wybrać?" więc postanowił nie odbierać :icon_wink:

Być może nie ma czasu na telefony i maile, bo przyszła nowa dostawa rowerów i trzeba sprawdzic wszystko, poukładać w magazynie, wprowadzić faktury do bazy. Być może w celu ograniczenia kosztów zamawia rowery rozebrane na częsci pierwsze, a sam (w sensie, że razem ze wspólpracownikami) to później skręca i reguluje, i pakuje w pudła. Być może siedzi i pije kawę i ma w d... telefony i maile, bo wie, że nawet bez jego zaangażowania rowery sprzedadzą się raz-dwa :icon_lol:

Wszystko jest możliwe i nikt nie ma pewności, a niektórzy tu już snują teorie spiskowe :icon_wink:

Napisano

W dniu 9.05.2013 o 17:26, mateusur napisał:

Przecież napisem że dostalem odpowiedź na e-mail że będą wystawione dzisiaj o 22 !!

Moja wypowiedź nie była do Ciebie :)

Ludzie ogarnijcie się, uzbrójcie w cierpliwość bo to naprawdę zacna cnota!

Trochę więcej empatii i zrozumienia. Widać, że Ci najbardziej narzekający chyba nigdy nie prowadzili i nie prowadzą swojego małego interesu, łapy opadają :/ 

Napisano
  W dniu 9.05.2013 o 17:22, Piehursson napisał:

A Ty znowu swoje! Weź może w końcu pod uwagę, że ludzie zamiast siedzieć przy telefonie to teraz pewnie zapieprzają i tyle! Ludzie? Skąd wyście się ulęgli?

Skoro podali numer telefonu od 8 do 22 to można dzwonić.

A ty idź wylewać żale gdzie indziej bo co post się do kogoś przypieprzasz, jakiś adwokat ich jesteś czy co?

W dniu 9.05.2013 o 17:09, mateusur napisał:

Mi się udało

Dostałem informacje że lazaro będzie wystawiony dzisiaj o 22

Nie odświeżyłem i nie widziałem twego posta.

Dzięki

Napisano (edytowane)
  W dniu 9.05.2013 o 17:49, tihomax napisał:

A ty idź wylewać żale gdzie indziej bo co post się do kogoś przypieprzasz, jakiś adwokat ich jesteś czy co?

Primo - żale to jak na razie masz tylko Ty, tak naprawdę nie wiadomo o co.

Secundo - muszę zdementować - z tego co zauważyłem to - jak Ty to ślicznie nazwałeś - przypieprzam się tylko do Ciebie  :yes:

Tertio - tak potwierdzam, zostałem wynajęty przez firmę bf_bike za grubą kasę abym bronił ich dobrego imienia przed wszystkimi roszczeniowcami  :yes:

Ukonentowany?  :thumbsup:

EOT

Edytowane przez Piehursson
Napisano
  W dniu 9.05.2013 o 17:49, tihomax napisał:

Skoro podali numer telefonu od 8 do 22 to można dzwonić.

Można dzwonić, ale nikt nie obiecuje, że odbiorą. A twierdzenie, że:

Cytat

Więc pewno nie odbierają nieznanych numerów bo nie wiedzą co ludziom mówić a wcześniej tylko ściemniali.

to już jakieś chore insynuacje na poziomie gimnazjum... niestety.

A swoją drogą temat ten ładnie ewoluuje. Zaczęło sie od roweru, pózniej były dylematy wzrostowo-jajeczne, a teraz rozmowa o bf-bike czy jak mu tam.

Napisano

Jeśli chcecie porozmawiać lub macie problem piszcie do mnie na PW.

A nie zachowujcie się jak matoły. Nie zaśmiecajmy tym tematu.

W dniu 9.05.2013 o 18:17, QkamCoSieDzieje napisał:

A swoją drogą temat ten ładnie ewoluuje. Zaczęło sie od roweru, pózniej były dylematy wzrostowo-jajeczne, a teraz rozmowa o bf-bike czy jak mu tam.

Część z nas czeka na wystawienie roweru więc pisze się po prostu z nudów. Jak będę miał rower to napisze coś o rowerze, obiecuje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.