WhiteMamba Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Ma ktoś doświadczenie jak się jeździ takim rowerem po lesie? Jak nie będziesz śmigał po piasku i dużych korzeniach to lasek jest twój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akenazy Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 eee no klasa rowerki, jutro zamawiam i po niedzieli śmigam mam nadzieję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 @@krabski, pierwsza fotka coś nie bardzo chce się wyświetlić no ale rowerek niczego sobie... grafit? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prykpryk Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 @@krabski, pierwsza fotka coś nie bardzo chce się wyświetlić Trzeba kliknąć na Continue to media. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Trzeba kliknąć na Continue to media. Widzisz... człek się całe życie uczy Dzięki No to dodam, że na tej pierwszej fotce prezentuje się przepysznie Mniemam, że rama 19"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krabski Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Nie, 21 cali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keler Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Witam Poszukuję roweru na szosę 95% reszta lekki las. Mam 183 wzrostu i jakieś 130 kg wagi Boję sie że ten amortyzator z lazaro nie wytrzyma co byście polecili ? Ktoś założył do niego SPD ? Rama 19" ? Dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 19 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Boję sie że ten amortyzator z lazaro nie wytrzyma co byście polecili ? Ktoś założył do niego SPD ? Rama 19" ? Dzięki i pozdrawiam Niestety, ale musisz przebrnąć przez cały temat, choć o SPD było w pierwszym poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cisu Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Dużo osób pisze/pyta o Kands Maestro na http://www.transrower.pl znalazłem takie informacje : MODEL 2013 KANDS MAESTRO MENRAMA KANDS ALU HYDROFORMING TUBE 19" 21"WIDELEC SR-SUNTOUR NVX REGULACJA / BLOKADAHAMULCE SACCON V-brake ALUMINIOWEKORBY SHIMANO FC-M311 48/38/28 L175SUPORT NECO MASZYNOWYKLAMKOMANETKI SHIMANO ALIVIO ST-M410PRZERZUTKA T. SHIMANO ALIVIO RD-M430PRZERZUTKA P. SHIMANO ALIVIO FD-M412KASETA SHIMANO HG-41 8 RZĘDOWAKOŁA 28" KANDS MAXX P/SHIMANO KASETAOPONY CST 700x38CSZTYCA ZOOM ALUMINIOWAMOSTEK ZOOM ALUMINIOWY AHEAD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteMamba Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Ale pedały w tym Integralu na bank nie są aluminiowe, a na pewno już nie w całości. Są po porstu ciężkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 20 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 A jak sobie wyobrażasz łożyska, oś z aluminium? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz91 Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Witam, jako że to jedyny tak popularny temat o Lazaro i Maestro pozwolę podepnąć się z moim problemem. Rok temu zakupiłem Maestro, wszystko ok. Rowerek jak najbardziej na plus. Fakt faktem trochę już w niego zainwestowałem ale czego nie robi się dla swojego jednoślada Do rzeczy: Mam 183 cm wzrostu, rower w rozmiarze 21cali, i tu pojawia się problem. Jak dla mnie pozycja jest za bardzo pochylona. Po dłuższej jeździe bolą mnie ręce i plecy. Zastanawiam się nad wymianą ramy na mniejszą, przede wszystkim chciałbym bardziej turystyczną pozycję (bardziej wyprostowana). Tu liczę na waszą pomoc. -Jaką ramę byście polecali tak do 300-350 zł ? -Fajnie gdybym mógł przełożyć cały osprzęt z roweru do nowej ramy. Dziękuje z góry za pomoc i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makog Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 A moze wymienic mostek na taki z regulacja i pochylic nieci kierownice w strone siodelka ?? bo przy twoim wzroscie to rama jak najbardziej oki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 21 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Witam, jako że to jedyny tak popularny temat o Lazaro i Maestro pozwolę podepnąć się z moim problemem. O wypraszam sobie, zakładając temat pisałem tylko o mooim Lazaro Mam 183 cm wzrostu, rower w rozmiarze 21cali, Być może troche za duża, ja mam 21" przy wzroście 186, ale to nie tylko wpływ ma wzrost. Fajnie gdybym mógł przełożyć cały osprzęt z roweru do nowej ramy. W zasadzie tylko pozostaje patrzeć na stery, pozostałe części są zunifikowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nopel Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam mam 168cm wzrostu 56kg, od ziemi do krocza 80cm jaki rozmiar byłby dla mnie odpowiedni?Doświadczenie mam.Na pozycji mi nie zależy, bardziej na "lekkości" jazdy i prędkości. Ale że czasem w teren wjechać trzeba (las, żadne skoki itp.) to wolę coś z amortyzatorem.Tata ma wspaniały rower, zwie się to Hooger Booger Shikra czy jakoś tak, waży tyle co nic, i jak na swoim genesis grab gs po przejechaniu kilku km z prędkością 20kmh ledwo oddycham ze zmęczenia, tak na tym hooger booger jadę kilka km, prędkość 35-40kmh (szosa) i jestem leciutko zmęczony.I właśnie tego oczekuję. Tej lekkości. Tego aby rowerem dało się jechać, a nie się męczyć.Chcę kupić to lazaro http://allegro.pl/lazaro-evolution-v3-full-alivio-amor-z-blokada-m-i3168432607.html poniewaz ma blokade amortyzatora ktora jak zapewne wiecie jest bardzo potrzebna przy jeździe po asfalcie.Koła 26, chociaż widziałem tez lazaro z 28'', ale nie wyobrażam sobie jakoś tego 28.. tj nie czuję tego że tak to powiem.Aaa, miałem się sptyac:Ile waży to lazaro?? Edytowane 21 Kwietnia 2013 przez nopel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteMamba Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Jesli ten Maestro ma taka rame jak Integral, to uważam że 21 calowa jest za duża. Ja mam 180 cm i ramę 19 i nawet parę cm więcej idealnie wpasowało by się w ten wzrost. Wg mnie 21 cali na wzrost min. 190 cm. Witam mam 168cm wzrostu 56kg, od ziemi do krocza 80cm jaki rozmiar byłby dla mnie odpowiedni? Doświadczenie mam. Na pozycji mi nie zależy, bardziej na "lekkości" jazdy i prędkości. Ale że czasem w teren wjechać trzeba (las, żadne skoki itp.) to wolę coś z amortyzatorem. Tata ma wspaniały rower, zwie się to Hooger Booger Shikra czy jakoś tak, waży tyle co nic, i jak na swoim genesis grab gs po przejechaniu kilku km z prędkością 20kmh ledwo oddycham ze zmęczenia, tak na tym hooger booger jadę kilka km, prędkość 35-40kmh (szosa) i jestem leciutko zmęczony. I właśnie tego oczekuję. Tej lekkości. Tego aby rowerem dało się jechać, a nie się męczyć. Chcę kupić to lazaro http://allegro.pl/lazaro-evolution-v3-full-alivio-amor-z-blokada-m-i3168432607.html poniewaz ma blokade amortyzatora ktora jak zapewne wiecie jest bardzo potrzebna przy jeździe po asfalcie. Koła 26, chociaż widziałem tez lazaro z 28'', ale nie wyobrażam sobie jakoś tego 28.. tj nie czuję tego że tak to powiem. Aaa, miałem się sptyac: Ile waży to lazaro?? Jak chcesz śmigać na szosie 40 km/h to tylko cross, po co się męczyć na tym evolution? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz91 Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Ja szczerze powiedziawszy nie znam się na mostkach. Jaki mostek byś proponował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nopel Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 No tak, na szosie, ale jak pisałem też las: 80% szosa 20% las. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 21 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 I właśnie tego oczekuję. Tej lekkości. Tego aby rowerem dało się jechać, a nie się męczyć. Do ceny Lazaro Evolution nalezy dopłacić jeszcze jakieś 3000 PLN, zmienić podejście do tematu "szosa" i powinno być oki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nopel Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Heh, optymistycznie.A lepiej kupić lazaro, czy kellys coach helix?Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adien Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Witam wszystkich. Jestem tu nowy :-). Dolaczam sie do pytania o wage :-) @szurek: jak ta "17 ??? Bo jestem dokladnie w tej samej samej sytuacji wymiarowej i nie moge sie zdecydowac :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Speedlatin Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 13,7kg Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nopel Napisano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Ok, to ponawiam pytanie, jaki rozmiar ramy byłby dla mnie najlepszy, mam 168cm.Wydaje mi się że 17''. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Speedlatin Napisano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 17" bezapelacyjnie:) Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szurek Napisano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 @Adien napiszę jutro, ostateczny termin kiedy mam otrzymać rower, jak widzisz minął tydzień a jeszcze roweru nie otrzymałem (17") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi