Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeśli chodzi o rozmiar ramy dla użytkownika mojego wzrostu (176/177cm, noga 79/80cm) sprzedawca przed chwilą odpowiedział, że najlepszym wyborem będzie rama 17". Poczekam jednak na kolegę, który będzie mógł organoleptycznie porównać ramę 17" i 19".

Napisano

Dzwoniłem do pani Ani pod nr podany w aukcji (bardzo miła rozmowa), wymieniłem jeszcze błotniki z tych sportowych na pełne takie jak w rowerze na aukcji z rowerem tourney.

zadzwoniłem i zapytałem o dostępność rozmiaru i koloru który mnie interesuje i jeszcze pogadałem i błotnichachi zapytałem o możliwość wymiany amortyzatora.

jutro powinieniem mieć 17"

Napisano

@@szurek

możesz podać link do aukcji gdzie można obejrzeć te błotniki bo nie mogę się doszukać.

czekam na relację z porównania jak tylko dostaniesz rower :) i wrzuć foty jeśli możesz

Napisano

Dla mnie amortyzator to duży plus i nie zamierzam go blokować więc nie zamawiałem tego z blokadą.

To, że amortyzator ma blokadę to oznacza, można jeździć normalnie z amorem albo, na szosie, zablokować go. Jedno nie wyklucza drugiego.

Napisano

Witam. Czy zna ktoś jakiś dobry sklep internetowy z piastami, które będą pasowały do tegorocznego modelu lazaro, ale nie będa na szybkościsk?

Napisano

pryk piszesz rzeczy oczywiste. Nie wiem jak u Was ale w moim mieście ścieżki rowerowe są przecinane drogami ze sporymi krawężnikami (coś około 5cm). Poza tym dużo jeżdżę po drogach z płyt betonowych i "kocich łbów". Dlatego nawet jakbym miał blokadę amorka to bym jej nie używał. Ale to przecież każdy wie co mu potrzeba, dla mnie blokada jest zbędna :P

Piehursson ja mam błotniki z chromoplastu firmy Orion. Podobno włoskie :) Chlapacze oczywiście są zdejmowane. Są leciutkie i nic nie stukają nawet na nierównościach. Tak więc polecam.

Pytanie do użytkowników Integrala: też tak macie że wszystkich rowerzystów wyprzedzacie? Jakoś wolno wszyscy jeżdżą   :icon_lol:  :002:  :icon_lol:

Napisano

Chyba zatem też wezmę pełne błotniki :)

Mam jeszcze pytanie, ma ktoś białą wersję V3? Zastanawiam się nad kolorem.

Poprosiłem sprzedawcę o przesłanie jakichś "surowych" zdjęć ale odpisał, że dysponuje tylko tymi z allegro. Niestety zdjęcia studyjne nie oddają kolorów. Czarny wygląda tak samo jak grafitowy a biały wygląda na kremowy.

Gdyby ktoś miał zdjęcia w świetle dziennym to mam prośbę o umieszczenie :) Czarny, grafit, biały - każdy :)

Napisano

@@krism4a1,

Tak, Twój egzemplarz już dawno oglądałem :) Mi chodzi, tak jak wyżej napisałem o wersję V3 czyli w aktualnym malowaniu :)

Zrobiłbym fotkę ale dopiero jutro będę miał okazję. Kupiłem grafitowy, a kolor naprawdę odpowiada temu na fotce. I fajnie wygląda z zielonymi akcentami :)

Napisano

będzie się zapewne różnić ceną +100pln. Może ktoś wstawić fotkę grafitowego Lazzaro najlepiej przy świetle dziennym? dzięki.

Napisano

będzie się zapewne różnić ceną +100pln. Może ktoś wstawić fotkę grafitowego Lazzaro najlepiej przy świetle dziennym? dzięki.

Tak. Ma podobno kosztować ~1200 zł i w tej cenie ma być amortyzator z blokadą. Jedyna różnica względem Lazaro oprócz chyba innej ramy (przynajmniej poprzedni Maestro miał troszkę inną ramę niż Lazaro).

Napisano

Mam mały problem bo kupiłem licznik Sigma BC 8,12 i nie bardzo wiem jaki mam wpisać obwód koła. Jaki macie Wy wpisany obwód (pytam oczywiście posiadaczy Lazaro Integral). Tam przy liczniku są różne metody pomiaru ale wyniki mi wychodzą różne :( Mam opony 42-622 (700x40C) i zgodnie z tabelą powinienem wpisać 2230mm, siedząc na siodełku wyszło mi 2145mm (bez obciążenia 2165mm) a trzecim sposobem wykorzystując wysokość koła wyszło mi 2198mm :icon_confused: Proszę o pomoc.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...