Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Trzeba cofnąć się o kilka stron, już to raz gdzieś pisaliśmy. Najlepiej zadzwoń do sprzedawcy, oni ci doradzą najlepiej. Mój jest na ramie 21" - 186cm, ale przecieżważna jest długość nogi.

Napisano

Nedved ja mam 180 cm i dł. nogi 84-85 cm i zamówiłem 19 cali. Pomierzyłem mój stary rower i ma mniejsze wymiary niż ta 19-tka a jeździło mi się dobrze. Rower już wysłany to jutro się okaże jak to wygląda.

Napisano

Jak pisałem jutro zamawiam integrala 19". Skontaktowałem się z firmą i biorę go z amortyzatorem SF11-NVX MLO 700C za dopłatą 40 zł.

Dzięki za wszystkie posty, bardzo mi pomogły. Oczywiście nie znikam z tego tematu.

Napisano (edytowane)

Działa tylko popraw spacje na końcu lub wpisze recznie.

Edytowane przez feru
Napisano

No i pojawił się jednak dylemat. Dzwoniłem do gościa z tej firmy zajmującego się sprawami technicznymi. Pytałem o rozmiar ramy do mojego wzrostu. Jestem na pograniczu 17" / 19" w ich tabelkach. Zmierzyłem jeszcze raz wysokość do krocza i rama 19" (80 cm wg. tabelki) jest na styk. Nie chce sobie poobijać czegoś tam więc skłaniam się do rozmiaru 17".

Teraz pytanie do was. Czy ktoś ma 175/177 cm wzrostu i posiada ten rower, aby mógł z własnego doświadczenia powiedzieć na który rozmiar się zdecydować.

Napisano

właśnie czekam na kuriera z dostawą, już widziałem rower rano na bazie opeka ale za duży karton i nie zmieścił mi się do samochodu wiec poprosiłem aby mi przywiózł,

mam 176 cm i zamówiłem 19", wieczorem poskładam i dam Ci znać.

Napisano

Będę wdzięczny za info.

Czy przed zakupem mierzyłeś sobie wysokość do krocza? Ja w lekkim rozkroku (jak na rowerze) miałem 80 cm, więc teoretycznie rama 19" jest na styk, a według opini powinienem mieć trochę luzu.

Czekam na info od Ciebie. Z góry dzięki.

Napisano

nie zapominaj, ze to rower niegorski. nawet minimalny przeswit, kilka cm, spokojnie starcza. poza tym na duzej ramie wygodniej sie jezdzi. jedynie, gdy w teren wjedziesz, taki z nierownym podlozem, to w sytuacji, (gdy musisz zeskoczyc z siodelka a kola opieraja sie , na jakis nierownosciach typu kamienie, korzenie) to wiekszy przeswit miedzy kroczem a rama jest wskazany. wiesz, kola stoja wyzej niz na plaskim terenie(typu asfalt, droga szutrowa) a stopami musisz dotknac gleby. ja mam za duza rame, 21 cali, ale rower uzytkuje tylko w miescie, szutry. i ten przeswit, ktory na nim mam w niczym mi nie przeszkadza. na ,,trudniejszy'' teren mam northteca cayon 2 na kolach 29 cali i ramie 19-tce. i ta 19-tka daje mi konfort w momentach nieoczekiwanego zeskakiwania z siodelka. 

pozdrawiam. ps. mam nadzieje, ze moja wypowiedz jest zrozumiala. 

Napisano

Ponawiam swoją prośbę, czy nie znalazłaby się taka miła osoba i nie pokazała mi tego roweru ? :( mam 2 metry wzrostu...  Obawiam się tez zakupu przez internet. Mógłbym dojechać gdzieś na terenie prawie całego Mazowsza. :) Pozdrawiam !

Napisano

Zadzwoń lub napisz do producenta to powinien ci podać kto sprzedaje w warszawie ( jakoś mi się nie wydaje ze nikt :)  ja tak złapałem info w katowicach.

Napisano

Ja napisałem żebyś zadzwonił do producenta a nie dystrybutora. A stronę chyba nie mają aktualnej skoro są nowe modele.

Napisano (edytowane)

Firma trans Power produkuje tez rowery Lazaro, lecz jest to produkcja wyłącznie dla tego sprzedawcy z Allegro i nie ma możliwości kupna prosto z fabryki, jedynym dystrybutorem na terenie Polski jest firma bf_bike.

Edytowane przez krabski
Napisano

Ponawiam swoją prośbę, czy nie znalazłaby się taka miła osoba i nie pokazała mi tego roweru ? mam 2 metry wzrostu...  Obawiam się tez zakupu przez internet. Mógłbym dojechać gdzieś na terenie prawie całego Mazowsza. Pozdrawiam !

Ja mam 186 cm i ramę 21", a musiałem kupić dłuższą sztycę (co wyszlo na + bo kupiłem sobie świetną Accenta) - 450 mm - na ciebie ten rower bedzie za mały.

Napisano

Ok mam już Integrala w domu :) Jestem bardzo zadowolony. Jakość przerosła moje oczekiwania. Częściowo pewnie dlatego że przesiadłem się z dwudziestoletniego "górala". A więc odnośnie wielkości ramy 19 calowej to jest bardzo duża i dobrze że nie wziąłem 21 cali. Niby wysokość do klejnotów to 80 cm ale tak naprawdę zsiada się dalej tak w okolicach pierwszej litery nazwy która jest na ramie a tam już jest 83 cm. Jak wsiadłem pierwszy raz na bosaka w domu to miałem z 1-2 cm luzu a mam 180 cm wzrostu i 84-85 dł nogi. Maksymalnie siodło można ustawić na wysokości ok. 106 cm od ziemi, jak dla mnie to bardzo duży zapas.Rower kupiłem razem z solidnym bagażnikiem z mocowaniami pod sakwy i błotnikami Orion (jednak u faceta udało mi się zamówić czarne, kobieta wcześniej mówiła mi że zostały tylko srebrne). Elementy te były już zamontowane na rower więc wystarczyło zamontować przednie koło, kierownicę i pedały. Przerzutki i hamulce są już wyregulowane i wszystko chodzi naprawdę cudownie. Ktoś tam pisał wcześniej że nie czuje różnicy regulując amortyzator. Ja widzę różnicę i to sporą podczas regulacji w twardości amortyzatora. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...