ppompka Napisano 19 Lipca 2011 Napisano 19 Lipca 2011 Chciałbym wymienić opony na jakieś slicki, a właściwie to na kenda kwest które mają szerokość 1,5", czy będą one pasować do zwykłych obręczy? Na jednej jest napisane 2,1-1,75 jakieś swift arriv, a z przodu nie mam nic napisanego. Opony mam o szerokości 1,95" ale są dla mnie za szerokie, w tym są już trochę zużyte, nie jeżdżę po terenie, ew, jakaś gruntowa utwardzona droga, ale to też bardzo rzadko, a na podejrzewam że na takich slickach będzie sporo lżej i ciszej na asfalcie. Jeszcze jedno, czy do tych opon dętki będą pasowały z tych opon które mam? Bardzo proszę o szybką odpowiedź A na dodatek w starej oponie mam sznurki ze zbrojenia przy obręczy na wierzchu. Chyba powinienem zmienić już te opony. Więc trzeba byłoby porozglądać się już za czymś nowym, no a że 99% mojej jazdy to szosa i miasto, ale nie same centrum.
Mod Team Puklus Napisano 19 Lipca 2011 Mod Team Napisano 19 Lipca 2011 Zwykłe znaczy jakie ? Jak masz obręcze szerokości 19-20mm to spokojnie mozesz sobie 1.5" załozyć.
Mod Team Pixon Napisano 19 Lipca 2011 Mod Team Napisano 19 Lipca 2011 Będą pasować te opony 1,5. Dętek nie musisz wymieniać, ponieważ upchniesz je do tych nowych opon. Następnym razem po prostu kup odpowiedni rozmiar, żeby się nie męczyć z wystającą gdzieś dętką.
ppompka Napisano 21 Lipca 2011 Autor Napisano 21 Lipca 2011 No, więc z waszymi zapewnieniami zamówiłem te oponki. Mam nadzieję że będę z nich zadowolony. Zamówiłem jeszcze sztycę zoom 400mm, i teraz będę miał "prawie" szosówkę
dovectra Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 daj znaś jak się jeździ, też takie oponki dla żony zamówiłem, na miasto powinny wystarczy c pozdro
ppompka Napisano 22 Lipca 2011 Autor Napisano 22 Lipca 2011 Założyłem, i wróciłem już z pierwszej jazdy. Powiem że do opon 1,95" cala z grubym bieżnikiem, to nie ma porównania, cichutkie, szybkie, lżej się jeździ. Warto wydać te ~50zł n a komplet tych opon. Czekam jeszcze na sztycę i jadę w jakąś dłuższą trasę. Musze sobie jeszcze dokupić licznik nowy, bo padła mi podstawka od sigmy (nowa kosztuje z przesyłką około 38-40zł, a nowy licznik około 50zł), na starych kendach pojadę max 41-42km/h na płaskim i ani 0,5km szybciej, zobaczę ile dam radę pojechać na tych oponkach i pewnie dam znać jaki wynik testów.
ppompka Napisano 26 Lipca 2011 Autor Napisano 26 Lipca 2011 Mam już licznik. Na płaskim doszedłem do 44,8km/h, a na bardzo łagodnym zjeździe 48,8km/h. Nie dałem rady szybciej bo było strasznie niewygodnie na za niskim siodełku, może na wyższym siodełku uda mi się dojść do 50km/h
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.