kubala93 Napisano 19 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Już któryś raz z kolei podczas wskakiwania na murek dowaliłem oponę do obręczy i przebiłem dętkę... wszystkim pewnie znany problem. Ale jakie powinno być ciśnienie aby opona pozostawała miękka do lepszej równowagi ale też żeby nie zdarzały się takie sytuacje? Tutaj koleś ma bardzo miękkie opony i na wielu innych filmikach jak oglądam tak dostaje przy skokach ta opona i jakoś nie pęka... pomocy Ha Ha ;DD Mam NS Holy 1 2011 z oponami Kenda K-Rad 24”: 2.125 tył / 2.3 przód ale podawane optymalne ciśnienie na oponie to jest na kamień ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiK Napisano 19 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Uprawiasz trial na ns holy?? ;| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubala93 Napisano 19 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Typowego trialu nie, street/trial, ale dopiero sie uczę. Wykorzystuje niektóre elementy, np. jak side hop żeby dostać sie na jakiś murek i wiele innych. Ale mniejsza z tym, co z tym ciśnieniem? ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiK Napisano 20 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Napompuj tak aby ci nie dobijała opona do obreczy. Ilosc cisnienia zalezy od tego ile ty wazysz. Ja np do streetu pompuje po 4bary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubala93 Napisano 20 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 No tak, do wagi ;] Będę musiał chwile sobie to dopasować, ale i tak przy mocniejszym uderzeniu sie przebije, teraz miałem dosyć mocno napompowane a uderzenie nie było Aż tak duże... Nie wiem czy te trialówki mają jakieś specjalne PANCERNE opony i dętki że tak skaczą, tyle razy dobijają i nic... A taka jeszcze jedna rzecz z ciekawości. Właśnie kupiłem i wymieniłem dętkę ale miałem założoną o szer, 1,5 - 1,9 (kiedyś w mieście przebiłem i podjechałem do rowerowego żeby zmienili bo nie miałem narzędzi i nawet nie wiedziałem co zakładają) a oponę mam 2,125. Czy to mogło wpłynąć na to że sie tak szybko przebiła? Teraz kupiłem Kende od 2,125 do 2,35 i powinno być dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djwiocha Napisano 20 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Mogło bo wtedy dętka się rozciąga i ma cieńsza ściankę. Trialowcy jeżdżą pewnie na bezdętkowych Ja na jeżdżę na Double Trackach, nie w steecie ale jak wczoraj przydzwoniłem tylnym kołem w chody z dobiciem no do dziś nic nie uciekło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.