niezniszczalny Napisano 19 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 witam postanowiłem kupić coś mocniejszego na przód od moich v-ek tektro szukam hamulca hydraulicznego do ok 300zł jak na razie znalazłem to SHIMANO BR-M595 SHIMANO BR-M665 AVID JUICY 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal93 Napisano 19 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Juicy nie warto za tą cenę. Za 400 masz komplet na 2 koła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 19 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Niezniszczalny a masz mocowanie na tarcze w kołach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niezniszczalny Napisano 20 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 za kogo mnie uważasz piasty mam już przewidziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 20 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Ja bym brał 665kę. W przyszłości wymienisz klocki na metaliczne i masz bardzo dobry hamulec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal93 Napisano 20 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Myślę że slx będzie ok, tylko że sam hamulec kosztuje 297 + przesyłka + jeszcze tarcze musisz dokupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niezniszczalny Napisano 20 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 tarcza będzie używana przesyłka to mały pikuś ale teraz chyba nagnę budżet bo zobaczyłem TO w TAKIEJ CENIE http://allegro.pl/shimano-slx-bl-m666-nowosc-2012-ham-przedni-i1726260663.html niedawno widziałem że była o tym mowa że to super hebel edit ps. możecie mi wyjaśnić o co chodzi z tymi radiatorami? rozpraszają ciepło - wiem ale jak się klocki zużyją to muszę radiatory wyrzucić czy zostają a wymieniam same klocki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niezniszczalny Napisano 21 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 może jedna mała pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 21 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 jeżeli to są klocki z radiatorami to są połączone na stałe i przez to pewnie cena klocków będzie wyższa czyli rosną koszty eksploatacyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamsal37 Napisano 21 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Szukaj shimano xt m765, klocki metaliczne i jak dla mnie super siła hamowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igorch Napisano 23 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Witam Ja także stałem przed wyborem hamulców na allegro można kupić nowe(kpl.) za ok.400zł - i takie chciałem kupić, ale jakoś zauważyłem aukcje z xt br-m765 i kupiłem. Jeszcze nie dostałem paczki do rąk, ale hamulce wyglądają na zdjęciach jak nowe(tylko klocki do wymiany), zapłaciłem za nie 340zł z tarczami deore, kupiłem kpl. klocków xtr metal i wyszło ok.450zł o ile nie będe musiał jeszcze kupić płynu, bo stare klocki zjechane do końca prawie i nie wiem czy włoże teraz te nowe? Jak założę do roweru to napisze jak się sprawują, opłacało się za używane z nowymi klockami dać 450zł?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz30 Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Witam Ja także stałem przed wyborem hamulców na allegro można kupić nowe(kpl.) za ok.400zł - i takie chciałem kupić, ale jakoś zauważyłem aukcje z xt br-m765 i kupiłem. Jeszcze nie dostałem paczki do rąk, ale hamulce wyglądają na zdjęciach jak nowe(tylko klocki do wymiany), zapłaciłem za nie 340zł z tarczami deore, kupiłem kpl. klocków xtr metal i wyszło ok.450zł o ile nie będe musiał jeszcze kupić płynu, bo stare klocki zjechane do końca prawie i nie wiem czy włoże teraz te nowe? Jak założę do roweru to napisze jak się sprawują, opłacało się za używane z nowymi klockami dać 450zł?? jeżeli przód i tył to tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Immortal Napisano 25 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 hfx 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gomez Napisano 26 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 i jak xt sie sprawują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igorch Napisano 26 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Jeszcze ich nie mam(wysłał dopiero dzisiaj)ehh.. ale jak założe to napisze jak hamują. Miałem okazje przejechać się rowerem "Hill 800" taki marketowy, ale hydrauliki miał, chyba to były "promax" więc będę już miał jakieś porównanie, ale ogólnie nie były zbyt dobre(nie jeżdziłem wcześniej na hydraulikach, ale takie mam odczucie), jednym palcem na koło nie dało rady postawić i dwoma też cięzko, no ale od moich v'brake i tak były lepsze. Kolega nie bardzo się zna na rowerach i jak próbowałem na koło przednie to prawie koło wyrwało z widelca przy mocnym hamowaniu - zacisk był słabo dokrecony. A takie pytanie: "Modulacja" to chodzi o precyzję hamowania? czy np: nie jest tak że hamulec nie hamuje, a nagle zatrzymuje koło, płynność?? O to chodzi z tą modulacją hamulców? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal93 Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Dokładnie o to Jest to możliwość dozowania siły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igorch Napisano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Już mam założone i wszystko jest cacy:) No więc tak: Hamulce przyszły z klockami oryginalnymi(były tak wyjechane że została sama blach i to już mocno zdarta prawie na wylot), ale hample w bardzo ładnym stanie(można rzec że jak nowe), wymieniłem stare klocki na nowe xtr M06metal stare były M07resin, tłoczki wcisnołem i weszły normalnie z powrotem na miejsce i nowe klocki wlazły. Założyłem i początkowo hamowały słabo, ale chywila jazdy i się poprawiło, zrobiłem 15km i już hamują dosyć dobrze, przód jednym palcem da rade na koło postawić, ale przy małej predkości ciężko, a z rozpedu jednym palcem idzie w górę. Słyszałem że niby klocki metaliczne piszczą, ale jak na razie nie piszczą, choć w kałuży się zmoczyły to piszczały, ale przytrzymałem chwilę na hamulcu i przestało(woda odparowała). I tylny jest zapowietrzony trochę czuć, bo jak nacisnę klamkę to kocki zacisną się na tarczy, a mimo to można jeszcze trochę sprężać klamką. Pytania moje w związku z hamulcami: Tarcze mam deore i jest na nich napis "Only Resin" czyli niby nie pod klocki metalowe, co się z nimi stanie? wytrą się szybko? Mam jeszcze do tych tarcz takie podkładki(3szt-pod 2śruby naraz) - one muszą być założone czy są tylko na wszelki wypadek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.