Skocz do zawartości

[Kask] Pomoc w wyborze

Ciulekk

Rekomendowane odpowiedzi

Pamiętaj o jeszcze jednej rzeczy - rozmiarówka:

Bell Delirium jest w rozmiarze uniwersalnym, czyli można go dopasowywać praktycznie do każdej głowy.

Scott Groove, cytuję za Żuchlińskim, S ( 51-55 cm), M ( 55-59 cm), L ( 59-61 cm). Nie wiem jaki rozmiar Ty mierzyłeś.

Głowa raczej Ci nie urośnie :icon_wink: ale warto mieć trochę zapasu.

Aha, i nie wierz do końca w rowerowe promocje w szczycie sezonu w Polsce, to iluzja, spójrz np tu:

http://tiny.pl/h5glj

Przymierzałem M. Mierzyłem w domu rozmiar swojej bańki i wyszło 57cm, jak wyczytałem powinno się mierzyć 2cm nad brwiami i tak też zrobiłem, także ten rozmiar powinien być dobry, bo i zapas 2cm jest. :)

Wolę jednak kupić kask w sklepie i mieć 100% pewność, że to jest ten i że dostanę taki rozmiar jak chcę. :)

Jutro albo pojutrze będę musiał śmigać kupić, bo jeszcze mi wykupią. :teehee: Z tego co ten facet mi mówił i z tego co widzę to idą jak świeże bułeczki. :icon_mrgreen:

Pozdrawiam, a jak kupię to dam znać i może jakieś zdjęcia wrzucę. :icon_wink:

Kask kupiłem w czwartek, ale jako że nie miałem zbytnio czasu na pisanie postów i chciałem jeszcze wpierw go przetestować, to dopiero teraz piszę. :icon_lol:

Dzisiaj przejechałem tylko w nim 23km, także nie dużo, ale już mogę powiedzieć, że wentylacja jest - oczywiście moim zdaniem - dobra. :) W czasie jazdy nic mnie szczególnie nie uwierało, choć będę musiał jeszcze wyregulować tasiemki do zapinania, ponieważ pod uszami trochę mnie obcierają, a już przed wyjściem męczyłem się z nimi 15-20min. :teehee:

Fotki - Galeria

Pozdrawiam !

Kolorystycznie bardzo fajny. Ostatecznie - ile kosztował u Żuchlińskiego?

Dopóki ostro przypieka, możesz testować przewiewność :icon_wink: która i tak za duża w kasku nie bywa.

Zauważyłem, że największym 'wynalazkiem' w kaskach rowerowych jest daszek.

Ocienia w spiekotę, nie kapie bezpośrednio na oczy w czasie deszczu, osłania przed gałęziami w terenie i wypina się przy upadku na twarz, czego zaznałem, i nie życzę.

Kolorystycznie także bardzo mi się podoba. :)

Już pojeździłem w kasku jakiś tydzień czy trochę więcej, nie chce mi się liczyć. :icon_lol: I powiem, że wszystko mi pasuje, tzn. paski już wyregulowałem prawie idealnie, nigdzie mnie nie uwiera w środku, ewentualnie mógłby mieć trochę mniejszą skorupę, ale nigdy jeszcze nie jeździłem w innym kasku także nie mam porównania do innych, ale i tak się bardzo cieszę z zakupu.

Co do wentylacji, to jak wieje mocniejszy wiatr w twarz, to fajnie chłodzi spoconą głowę, :icon_mrgreen: ale głowa i tak mocno się nie poci :)

Jeśli chodzi o daszek to faktycznie, trochę osłania przed promieniami słońca. :) W czasie deszczu, kontaktu z gałęziami i upadkiem (oby nie :icon_mrgreen: ) , to jeszcze nie testowałem, także się nie wypowiem.

Pozdrawiam !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...