morfish Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Pamiętaj o jeszcze jednej rzeczy - rozmiarówka: Bell Delirium jest w rozmiarze uniwersalnym, czyli można go dopasowywać praktycznie do każdej głowy. Scott Groove, cytuję za Żuchlińskim, S ( 51-55 cm), M ( 55-59 cm), L ( 59-61 cm). Nie wiem jaki rozmiar Ty mierzyłeś. Głowa raczej Ci nie urośnie ale warto mieć trochę zapasu. Aha, i nie wierz do końca w rowerowe promocje w szczycie sezonu w Polsce, to iluzja, spójrz np tu: http://tiny.pl/h5glj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciulekk Napisano 28 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Przymierzałem M. Mierzyłem w domu rozmiar swojej bańki i wyszło 57cm, jak wyczytałem powinno się mierzyć 2cm nad brwiami i tak też zrobiłem, także ten rozmiar powinien być dobry, bo i zapas 2cm jest. Wolę jednak kupić kask w sklepie i mieć 100% pewność, że to jest ten i że dostanę taki rozmiar jak chcę. Jutro albo pojutrze będę musiał śmigać kupić, bo jeszcze mi wykupią. Z tego co ten facet mi mówił i z tego co widzę to idą jak świeże bułeczki. Pozdrawiam, a jak kupię to dam znać i może jakieś zdjęcia wrzucę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciulekk Napisano 2 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Kask kupiłem w czwartek, ale jako że nie miałem zbytnio czasu na pisanie postów i chciałem jeszcze wpierw go przetestować, to dopiero teraz piszę. Dzisiaj przejechałem tylko w nim 23km, także nie dużo, ale już mogę powiedzieć, że wentylacja jest - oczywiście moim zdaniem - dobra. W czasie jazdy nic mnie szczególnie nie uwierało, choć będę musiał jeszcze wyregulować tasiemki do zapinania, ponieważ pod uszami trochę mnie obcierają, a już przed wyjściem męczyłem się z nimi 15-20min. Fotki - Galeria Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfish Napisano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Kolorystycznie bardzo fajny. Ostatecznie - ile kosztował u Żuchlińskiego? Dopóki ostro przypieka, możesz testować przewiewność która i tak za duża w kasku nie bywa. Zauważyłem, że największym 'wynalazkiem' w kaskach rowerowych jest daszek. Ocienia w spiekotę, nie kapie bezpośrednio na oczy w czasie deszczu, osłania przed gałęziami w terenie i wypina się przy upadku na twarz, czego zaznałem, i nie życzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciulekk Napisano 6 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Kolorystycznie także bardzo mi się podoba. Już pojeździłem w kasku jakiś tydzień czy trochę więcej, nie chce mi się liczyć. I powiem, że wszystko mi pasuje, tzn. paski już wyregulowałem prawie idealnie, nigdzie mnie nie uwiera w środku, ewentualnie mógłby mieć trochę mniejszą skorupę, ale nigdy jeszcze nie jeździłem w innym kasku także nie mam porównania do innych, ale i tak się bardzo cieszę z zakupu. Co do wentylacji, to jak wieje mocniejszy wiatr w twarz, to fajnie chłodzi spoconą głowę, ale głowa i tak mocno się nie poci Jeśli chodzi o daszek to faktycznie, trochę osłania przed promieniami słońca. W czasie deszczu, kontaktu z gałęziami i upadkiem (oby nie ) , to jeszcze nie testowałem, także się nie wypowiem. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.