tomekr89 Napisano 19 Lipca 2011 Napisano 19 Lipca 2011 Prawa korba to jeden element razem z osią (rurką) suportu. Są połączone na stałe. Niestety pojawił się luz na łączeniu osi z korbą. W jaki sposób to jest połączone? Chyba to nie jest spaw / klej, bo wtedy zerwałoby się całkiem, a nie złapało luz. Pytanie - czy to lada moment może się zerwać i korba spadnie z rurki? Boję się jechać w dalsze trasy. Jak to jest połączone? Pomóżcie chłopaki
ProjeC19 Napisano 19 Lipca 2011 Napisano 19 Lipca 2011 Trochę dziwne szczerze mówiąc:) może jakieś zdjecia ??
marky5 Napisano 19 Lipca 2011 Napisano 19 Lipca 2011 Oj pierwsze słyszę o takim przypadku aby w tym miejscu powstał luz.Korba musiała chyba być deko felerna od początku i z upływem czasu następowało powiększenie poluzowania.Nie wiem może się mylę,ale wydaje mi się,że to już raczej po korbie.
tomekr89 Napisano 19 Lipca 2011 Autor Napisano 19 Lipca 2011 Zdjęcia nie pomogą, ewentualnie filmik. Korby wytrzymały 4000km, w tym z 1000 to było katowanie. Po prostu luz
Mod Team Puklus Napisano 20 Lipca 2011 Mod Team Napisano 20 Lipca 2011 Połaczenie jest prasowane najprawdopodobniej oś sie mrozi korbe grzeje i wciska jak temp. sie zrównają jest trwałe połączenie. Niestety Firexy tak maja ze pojawia se tam luz nie jestes pierwszy W shimano problemu nie było powino to dać do myślenia A co z tym zrobić? jak już ci oś wypadnie nałożyć żywicy epoksydowej i wbić będzie sie trzymać jakiś czas. Oczywiście w miare oczyścić przez zabiegiem
tomekr89 Napisano 20 Lipca 2011 Autor Napisano 20 Lipca 2011 Chodzi mi tylko o to, czy to może się nagle całkiem odspoić? Po prostu, będzie trach i nie jadę dalej?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.