Skocz do zawartości

[Drogi]Ach te polskie drogi

roweras

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na pewno każdy z Was jest rozczarowany z powodu fatalnej jakości naszych dróg.Np.jest fajna górka,ale droga na niej jest dziurawa,i nawet nie można się porządnie rozpędzić,bo istnieje ryzyko lotu przez kierownicę i gleby.W sobotę podczas zjazdu z za######iaszczej górki jechałem bardzo szybko,ale niestety,droga była kompletnie dziurawa,tylko nieliczne dziury były poplackowane.Na takich górkach jest naprawdę niebezpiecznie.Szkoda właśnie,kiedy na za######iaszczej górce jest fatalna droga.Na takich drogach istnieje też ryzyko scentrowania koła.Czy ktoś z Was przeżył przygody,związane z jakością naszych ,,pięknych'' dróg? :)

• Mod Team
Napisano

W terenie na zjazdach też nie jest równo i gładko, a nie przeszkadza mi to pędzić na złamanie karku ;) Ogólnie lubię wariować i nie ma dziury, która mogłaby mnie zniechęcić :D No chyba że mam akurat szosowe, wąskie opony to inna sprawa. Wtedy trzeba zdecydowanie bardziej uważać. Więcej nic nie mówię na temat naszych dróg bo nie zamierzam się denerwować.

Napisano

Fajna górka jest tu: http://tiny.pl/hf3sq

Jakieś 10 lat temu sunąłem z niej około 65-70km/h po dziurach jak się patrzy. Na szczęście w żadną nie wpadłem, bo te 65 km/h bym leciał w powietrzu... Nie wiem jak jest teraz... Może wreszcie naprawili - aczkolwiek nie mam złudzeń :confused:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...