Humanista Napisano 19 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Witam, Niedawno nabyłem kask, w którym dobrze mi się jeździ, lecz rowerowanie jest aktywnością powodującą wzmożoną aktywność gruczołów potowych, co prowokuje pewne pytania. W jaki sposób czyścicie kask? Mam na myśli głównie elementy stykające się bezpośrednio ze skórą, czyli materiał na wewnętrznej opasce oraz paski. Generalnie kilka-kilkanaście przejazdów sprawia, iż złapią one trochę potu, a chciałbym uniknąć jazdy w przepoconym kasku, gdyż ani to higieniczne ani przyjemne. Macie jakieś patenty na czyszczenie tego? Jeszcze nie sprawdzałem możliwości demontażu tych elementów, ale co dalej? Wrzucić do pralki? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal93 Napisano 19 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 u mnie te gąbeczki wszystkie się ściągają - więc do miedniczki i po kłopocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 20 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 U mnie to samo. Ściągam i myju, myju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeti1232 Napisano 20 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 nie polecam do pralki bo te gąbeczki wejdą w tę uszczelkę pod szkłem i tylko jeszcze syfu nałapią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal93 Napisano 20 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Dlatego rękawiczki i gąbki z kasku piorę ręcznie w miedniczce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KenjiX1G Napisano 20 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Jeszcze dodam, że w niektórych kaskach paski są możliwe do wyjęcia, dzięki czemu łatwiej jest je umyć. Jeżeli nie masz takiej możliwości, to tak jak koledzy wyżej radzą, mydełko i jazda, kask przy myciu się nie popsuje, przynajmniej nie wiem jak to uczynić ;-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 20 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 ja kiedyś piwem oblałem kask, caly miał chmielowy aromat, goraca woda, mydlo i szczotka, gąbką, "elementy stykowe można odczepić i dac do gorącej wody np z proszkiem do prania zeby sie troche pomoczyly, cały zapach i bród zniknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosma Napisano 20 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 myj recznie.splukanie woda, troche mydla i po klopocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 21 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 ja kiedyś piwem oblałem kask, caly miał chmielowy aromat I zrezygnowałeś z tego aromatu tylko po to, żeby kask był czysty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal93 Napisano 21 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Może nie mógł treningu skończyć bo aromat go ściągał na piwko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.