Skocz do zawartości

[hamulce] Avid Juicy 7

mikolajpod

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Planuję zakup hamulców tarczowych do mojego Gianta Terrago 3. Do tej pory korzystałem z v-brake'ów. Czy 370zł za Juicy 7 komplet na 2 koła(bez tarcz)używane 2 sezony to dobra cena? Jaki rozmiar tarcz wybrać? Mam amortyzator Rock Shox Dart 2 z 2009r. Jaki maksymalny rozmiar tarczy mogę założyć?

Napisano

Radził bym do tego doliczyć wymianę uszczelek i tłoczków zalewanie olejem i odpowietrzanie, nie wiadomo czy przewody hamulcowe będą pasowały na długość.

Piasty masz przystosowane do hamulców tarczowych ?

Maksymalna średnica tarczy w Dart to 160 mm - na płaskim wystarczy ...

Napisano

Ta wymiana uszczelek i tłoczków jest konieczna? Piasty mam przystosowane. Przewody są chyba trochę za długie ale myślę, że nie będzie to przeszkadzać.

Napisano

Czy jeśli założę na Darta 2 tarczę 180mm, a według producenta jest max. 160mm to może się coś uszkodzić? W zestawie z Elixir R są tylko 180mm na przód. Przepraszam, że tyle pytam, ale jestem całkiem zielony i to będą moje pierwsze tarcze.

Napisano

obstawiam ze wideł przy tarczy 180 skapituluje niedługo soczyste juz na tarczy 160 sa wystarczajaco mocne do xc

kiedys tata miał połaczenie dart + nadworne hamulce jajanta (mph) i wtedy odczywałem chowanie sie widła pod rame a dodam ze wazyłem w tamtych czasach niecałe 70 a tamte heble nie sa potwornie mocne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...