Skocz do zawartości

[rama] Radon - pęknięty wahacz

quezak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wczoraj ni z tego, ni z owego, przy normalnej jeździe ulicą na garbie zwalniającym pękł mi dolny wahacz, tuż przy tym poprzecznym łączniku od strony zębatki :(

kckWPy.jpg _ kcpvBU.jpg

Główne moje pytanie - próbować to spawać czy szukać zamienników?

Jak spawać, to gdzie w trójmieście? (np. stocznię mam "za rogiem")

A jak kupować, to skąd, i czy musi być dokładnie taki sam?

Rama to Radon Comp QLT, 21 cali, identyczna jak ten Cube (w końcu to ta sama fabryka)

Napisano

Jak kupować to musi być taki sam, wystarczy że będzie miał o kilka mm więcej/mniej czy o kilka mm dłuższy/krótszy hak koła a kółko będzie szło bokiem ;)

Spawanie w takim miejscu to chyba nie jest dobry pomysł( dobrze by było dospawać jakieś wzmocnienie - nakładkę), rama nie jest warta zbytniego inwestowania, jeśli nikt nie będzie chciał tego pospawać w rozsądnej cenie (a nawet jeśli będzie chciał) radzę zacząć szukać nowej.

Napisano

Po pierwsze aluminium Ci nie pospawa pierwszy lepszy Czesiek elektrodą ani migiem... ;) Po tym jeszcze by się to przydało odprężyć itp, bo zaraz pęknie obok, więc koszt może przerosnąć nowy wahacz, który jest pewnie dostępny u dystrybutora.

Nie pytałeś w jakich cenach?

Napisano

który jest pewnie dostępny u dystrybutora.

Nie udało mi się wyszukać kto jest polskim dystrybutorem radona/cube, ani jak ten wahacz nazywa się po angielsku. Ma ktoś takie dane?

Napisano

Oficjalnego dystrybutora nie ma, w dodatku jest to staroć, obstawiam 99,99% że u nas nie dostaniesz , a i w Niemczech na 99% nie ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...