Konrax Napisano 19 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Witam. A więc chciałbym się dowiedzieć kilka rzeczy o rowerze Kross Hexagon v6 2011 (http://kross.pl/rower/88-HEXAGON_V6.html). Chciałbym przeczytać opinie o nim najlepiej osób które już nim jeździły inne też z resztą mile widziane. Mam 13 lat wzrost ponad 172cm 51kg wagi. Czy ten rower będzie pasował do moich parametrów? Mieszkam na wsi i chciałbym rower który będzie miał dobre amortyzatory( na Polskie dziury w drogach ;] i również las pagórki, łąki itp.) Przydałby by się dobre przerzutki , hamulce i wygoda jazdy - czy ten rower będzie to spełniał? I jeszcze czy byłby jakiś problem z zainstalowaniem dodatkowych elementów jak światła błotniki itp.? Będę bardzo wdzięczny za opinie najlepiej pozytywne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luigi Napisano 19 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Cześć. Też mam Hexagona V6, tylko wersje 2010. Powiem Ci, że rower ten spełnia moje oczekiwania w 100% Sam mieszkam w niewielkiej mieścinie, która znajduje się przy dużym lesie. A jak las to dużo dołków, górek, korzeni. Rower ten został przeze mnie sprawdzony w tych warunkach i spisał się doskonale. Mogę Ci go szczerze polecić, bo jest to właśnie rower dla początkujących bikerów, takich jak Ty i ja. Nie waży dużo, jest wytrzymały. Polecam Ci do niego także na początek kupić do niego jakieś opony np. Race Kingi Continentala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RybekZKlanu Napisano 19 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 A ja Ci polecam Kross'a Level A2. http://allegro.pl/rower-kross-level-a2-17-alivo-kurier-gratis-i1725822276.html Cena mniejsza niż na stronie Kross'a, a ma m.in. lepsze przerzutki, lepszy amortyzator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrax Napisano 19 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Hmm średnio mi się A2 podoba... A na Allegro jest tańszy niż na stronie Krossa http://allegro.pl/kross-hexagon-v6-model-2011-rama-21-okazja-i1720882334.html . A duża jest różnica między tarczówkami a innymi hamulcami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luigi Napisano 19 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Wydaje mi się, że tarcze są skuteczniejsze od Vki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrax Napisano 19 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 A jeśli chodzi o jakiś osprzęt to nie będzie problemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luigi Napisano 19 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Co masz na myśli mówiąc osprzęt? Rower mam już ok. rok i nic mi się nie zepsuło. Jedynie, co to ostatnio mi się tylna przerzutka troszkę rozregulowała, ale już to zrobiłem. Jeśli będziesz dbać o rower, to będzie Ci on służyć bardzo długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RybekZKlanu Napisano 19 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Hexagon wymięka osprzętowo przy Level'u A2. Do tego te v-brake w levelu są lepsze niż w Hexagonie te tarcze. P.S. Ta rama 21' bedzie na Ciebie za duża. Do Twojego wzrostu to 17'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrax Napisano 19 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Level odpada. Kolega ma taki sam a więc nie będę ściągał;] I niezbyt mi się podoba. Bardziej by mi się przydały takie informacje jak dał luigi(dzięki ;]). Chodzi mi o ludzi którzy wybrali ten rower i co o nim można powiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luigi Napisano 19 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Jak Ci pomogłem to daj plusa Także więc, jeśli naprawdę będziesz chciał Hexagona, to go kup. Polecam Ci go z całego serca. Na pewno Cie nie zawiedzie, jeśli będziesz go kochał i dbał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dywyn Napisano 19 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 A ja Hexagona V6 z 2011 nie polecam. Wygląda ładnie ale jest ciężki, a tarczowe hamulce nie działają lepiej niż V w moim starym Authorze. Zrobiłem na nim około 300 km i musiałem kupić nowy rower bo byłem niezadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RybekZKlanu Napisano 19 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Polecam Ci tego levela, ze względu iż go sam posiadam i spełnia wszelakie warunki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wonsky Napisano 20 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Jeżeli sięgać po KROSSy to najlepiej rocznik 08/09 które od czasu do czasu można spotkać na allegro za około 1500zł (lvle A2/A4). Tu przykład: http://allegro.pl/kross-level-a2-17-deore-xt-kask-gratis-sprawdz-i1713695785.html To propozycja jeżeli wybierasz rower ze względu na wygode, jeżeli ze względu na wygląd to ja Ci niestety nie pomoge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrax Napisano 21 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Ależ oczywiście nie wybieram romeru ze względu na wygląd Tylko level'e jak na mnie troszkę za drogie. A A2 jak mówiłem ma kolega i ja nim już jeździłem, wszystko ładnie tylko że chciałbym coś innego bo ten typ jak mówiłem odpada , najlepiej żeby był to hexagon a jeśli nie to polećcie coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elton29 Napisano 21 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Najlepiej będzie jak sam sobie porównasz,pośmigasz i poczujesz ten rower,ja wybrałem Levela A2 był tylko o 100zł droższy od hexagona a ma z tyłu x7 i manetki x5 a także hebelki tarczowe i co prawda jest ciężki ale za taką cenę naprawdę trudno znalezć coś lepszego i dodam jeszcze bo to raczej ważne że musi Ci odpowiadać geometria ramy,mi 19" w hexagonie w ogóle nie podchodzi za to ten sam rozmiar w a2 jest z goła odmienny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrax Napisano 21 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 No to za jakiś tydzień może wcześniej zrobię testa i wam napiszę co lepsze ;] I tak dzięki za wszystkie pomocne posty A jeszcze mam pytanie.Chciałbym jeżelibym już kupił hexagona czy byłby jakiś problem z zainstalowaniem błotników? Intersuje mnie też czy nie będzie jakiegoś problemu z założeniem podnóżki czy jak kto woli stopki? A według was który rocznik jest lepszy jakościowo, czy nie ma różnicy? http://kross.pl/rower/88-HEXAGON_V6.html vs. http://allegro.pl/kross-hexagon-v6-shimano-tarcze-wyprzedaz-hit-i1721301650.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudlatty Napisano 21 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 ma z tyłu x7 i manetki x5 Na Sramach jest tylko wersja nieoryginalna tylko składana i sprzedawana na Allegro Wracając do tematu ten Hexagon ma lepszy osprzęt, ale ten ma lepszą ramę A jeszcze mam pytanie.Chciałbym jeżelibym już kupił hexagona czy byłby jakiś problem z zainstalowaniem błotników? Intersuje mnie też czy nie będzie jakiegoś problemu z założeniem podnóżki czy jak kto woli stopki? Nie będzie żadnego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrax Napisano 21 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 A ty który byś wybrał, na co byś postawił. Mi chyba bardziej lepsza rama się przyda no ale jeszcze nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudlatty Napisano 22 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Ja wybrałbym model 2011 ze względu na lepszą ramę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrax Napisano 22 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Może kupię hexagona v6 2011 ale pewności jeszcze nie mam. Pojadę na giełdę samochodową może tam coś będzie w tym rodzaju ale tańsze. Zobaczy się;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrax Napisano 24 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 http://allegro.pl/kross-hexagon-v6-model-2011-rama-19-okazja-i1720882348.html Czy jest tu ktoś kto kupował u tego sprzedawcy jakieś produkty. Przydałaby mi się jakaś opinia na ten temat. I jeszcze troszkę zapytam ;] Czy warto byłoby zamienić(gdybym w ogóle już kupił rower)tylne przerzutki na Alivio lub Sramy jakieś? Czy wtedy trzeba tez wymieniać kasetę? Czy jest ktoś kto będzie mógł odpowiedzieć na te pytania? Jestem zielony w tym wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 O sprzedawcę bym się nie martwił to pierwsza sprawa druga to wymiana tej tylnej przerzutki tylko rodzi się pytanie w jakim celu na 8 rz. napęd jak różnicy nie odczujesz?? Ale jeśli już byś się uparł to celuj powyżej Alivio np. Deore i nie trzeba wymieniać kasety o ile ją do niej dopasujesz czyli system współdziała z przełożeniami 11-34T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrax Napisano 25 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Aha dzięki za odpowiedź, no zobaczymy ale chyba już dzisiaj zamówię.Niestety chyba.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudlatty Napisano 25 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Gdybyś chciał zmienić tylną przerzutkę na Srama to musisz wymienić manetki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrax Napisano 25 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 A tak w ogóle to ile by to kosztowało? A moglibyście dać jakieś inne firmy z podobnym osprzętem i ceną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.