TommyB Napisano 19 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Witam, właściwie wypadałoby się przedstawić na wstępie, mam na imię Tomek i do wczoraj jeździłem sobie takim rowerkiem jak w nazwie i załączniku, niestety w nocy z 18 na 19 lipca 2011 ktoś mi moj środek lokomocji podpier..., może komuś z was rzuci się w oczy, ma w sumie jeden znak szczególny, który widać z daleka, otóż poprzedni właściciel malował coś i przypadkiem psiknął tylną felgę zielonym spray'em. Reszta to standard: Rama: aluminiowa, Pro Spec, Biaxial, Sport Geometry, rozmiar 19'' (48 cm), koła 26'' Amortyzator: RST Capa Przerzutka tylna: Shimano Alivio Przerzutka przednia: Shimano Acera Korba: Shimano Alivio Manetki: Shimano 8 Speed (3/8, 24 przełożenia) Klamki: Shimano STX RC Hamulce: v-brakee Piasty: Shimano Alivio Obręcze: aluminiowe Opony: Cheng Shin Tire (tylna dość mocno zużyta, wlaściwie miałem wymieniać wczoraj ale dobrze że tego nie zrobiłem) Siodełko: Scott Mostek: Scott Rower skradziono we Wrocławiu na ulicy Mikołaja Reja 83. Zabezpieczeniem była 20mm stalowa linka ale jak widać niewystarczyła. Za pomoc w znalezieniu roweru przewiduję nagrodę pieniężną, bardziej niż o wartość materialną chodzi mi o to że przyzwyczaiłem się do tego roweru i generalnie to spoko sprawa była z omijaniem korków, do wczoraj... No nic, koniec gorzkich żali, jakby ktoś widział to proszę o kontakt: +48 662255674 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoshimitsu9 Napisano 19 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 W Twoim przypadku to super że ktoś właśnie tak a nie inaczej "oznakował" może i omyłkowo rower. To jest znak szczególny.. nawet jeżeli ktoś weźmie rame, koło czy cokolwiek innego wydaje mi się że nie będzie problemu ze znalezieniem zwłaszcza że takich ram nie ma wiele w takim zestawie z siodełkiem i kołem "zielonym". Swoją drogą to przechodzi ludzkie pojęcie codziennie ktoś nowy inny użytkownik pisze posta że rower mu skradziono... Szkoda gadać co się dzieje w tym kraju do tego trzeba wziąć Użytkowników rowerowych którzy nie mają pojęcia o forum.. i których również okradają.. Brak mi słów. Liczę z całego serca że rower się znajdzie.. Trzymam kciuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TommyB Napisano 20 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Najgorsze jest to, że ja tak właściwie nie pochodzę z Wrocławia i specjalnie gorszy rower zostawiłem w domu a lepszy wziąłem do Wrocławia bo tutaj jeżdżę dużo więcej (dojazd do pracy i rekreacyjnie), skończy się tak, że do Wro wezmę teraz ten gorszy z domu a jak kupię nowy to nie zostawię go nigdy w żadnym miejscu poza garażem... Ale to jest żenujące, nikomu nie wadzisz, uczciwie pracujesz, kupisz coś fajnego (wiem, że nie kosztował niewiadomo ile ale dla mnie był ok) to Ci ukradną 1m od drzwi wejściowych... Z tego co widzę, to Wrocław ostatnio w czołówce kradzieży niestety... Ciekawą informację dostałem na policji po zgłoszeniu: "niech pan obserwuje sąsiadów". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malaiwa Napisano 20 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Mi na policji powiedzieli, ze we Wroclawiu dzialaja grupy, ktore tylko gorskie rowery kradna... jestesmy tu swietnym przykladem.. Czekaja na napis Scott, Trek czy jaka tam jeszcze kojarza i tyle. Ja bylam na gieldzie szukac swojego, ani sladu. Mozliwe, ze poszedl do innego miasta. Kamien w wode. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amarok2 Napisano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Ponoć rowery skradzione we wrocławiu są sprzedawane na giełdzie w lubinie, ok 80 km od wrocka. Taką plotkę przekazał mi znajomy z policji. Możesz jeszcze też poszukać roweru na tzw. "Młynie" czyli targowisku odbywającym się w niedzielę, za młynem koło wrocławskiego C.H Korona. Tam sporo części jest kradzione (oczywiście nie wszystkie), bo jakim cudem wytłumaczysz to: opony Schwalbe, niewiele zużyte w cenie 10 zł jedna?. To by były jedne z pierwszych miejsc gdzie bym zajrzał. A żeby nie robić off topu dodam iż sam się za tym rowerkiem rozejrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi