Skocz do zawartości

[rower]Merida Matts sport 300 disc

qla

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A wiec..dzis odebrałem rowerek ze skelpu :)

To pierwszy mój PRAWDZIWY rower i musze powiedziec,ze wporówaniu z makrokeszem toz to niebo :D

Wyglada super...duzo duzo lepiej niz na zdjęciach!

Sklep sie troche nie spisal i nie do konca sa wyregulowane przerzutki;/ nie moge wbic na pierwszy tryb(najwiekszy) no i gdy cofam pedalami to lancuch opada na rame(nie spada lecz tzre po ramie).

i w sumie to jedyna Wada (sklepu bo rower raczje jest sprawny..ot regulacja;]- poczekam miesiac i zawioze na bezpłatny przegląd, bo sam nie bede lepiej tykac..bo w ogole zepsuje ;D)

KOla troche hałasuja, ale sa przyczepne i fajnie sie na nich jedzie :)

siodełko waskie ale nawet wygodne :)

Hamulce hamuja dobrze, przedni troszke slabo..ale nieznacznie ..pewnie musi sie dotzrec:)

Przejechalem dzis tylko 3 km wiec wiecej nie potrafie powiedziec...ale w miare jeźdzenia bede opisywał wszystko! Fotki moze jutro zapodam :P

Napisano
bo sam nie bede lepiej tykac..bo w ogole zepsuje

Z takim podejściem nic nie zdziałasz, trzeba się brać za rower i majstrować przy nim to wtedy się nauczysz więcej.

KOla troche hałasuja, ale sa przyczepne i fajnie sie na nich jedzie

Pewnie kwestia opon, a nie calych kół :>

Napisano

Jeśli przerzutki są źle wyregulowane, a sam nie chcesz się bawić regulacją - pojedź do sklepu od razu. Po co się męczyć przez cały miesiąc?

Regulacja przerzutek to zresztą nie taka trudna sprawa - zalecam lekturę poradnika na xc-zone :) ... Nie ma tu właściwie czego popsuć - co najwyżej można rozregulować bardziej. W najgorszym razie... i tak pojedziesz do serwisu :P .

Pozdrówko experymentatorom :) .

Napisano

Z takim podejściem nic nie zdziałasz, trzeba się brać za rower i majstrować przy nim to wtedy się nauczysz więcej.

Pewnie kwestia opon, a nie calych kół :>

Mozliwe...musze cos znaleźc o regulacji to moz esie pobawie: )

a co do kól..to oczywisce chodizło mi o opony :)

Bo Koła jako takie nie maja prawa hałąsowac w nowym rowerze:)

aa no i zapomniałem napsiac o Amortyzatorze....wszyscy pisza,ze kiepski i w ogole...ale..odbylem dzis jazde po parku i musz epowiedziec,ze do taiej jazdy(a skoków nie ebde robic :033: ) dziala elegancko :)(w porównaniu z tym co miałem w Victusie to niebo normalnie :) )

Ogóleni mówia..jestem baaaaaaaaaaaaaaaaardzo zadowolony z zakupu :) Warto bylo wydac ta kase:)

Napisano

nio to gratuluje zakupu pierwszego pradziwego rowerku zycze milej eksploatacji i zapraszam do klubu uzytkownikow meridy no i mozesz sobie juz edytowac pod avatarem sprzet: MMS300disc :)

Napisano

nio to gratuluje zakupu pierwszego pradziwego rowerku zycze milej eksploatacji i zapraszam do klubu uzytkownikow meridy no i mozesz sobie juz edytowac pod avatarem sprzet: MMS300disc :)

Dzieki a z zaproszenia skorzystam :033: Podpis juz mizenilem :) juz nie moge sie doczekac jutzrejszego dnia...mam nadzieje ze bedzie nadawal sie do jazdy(dzien :)) :)

Napisano

Ona sie nie wydaje duza...tylko ona taka jest :D znacyz..nie dla mnie :) w koncu mam 2 metry wzrostu;P a ramka jest 24 cale:)

A co do odblaskow..zajme sie tym dzisiaj :D zreszta...o co chodiz z tymi odblaskaim,ze nikt ich nie chce?

Chyba,ze to ma utrudnic kierowcom trafienie w rowerzystów( bo jak odblask odbija, to kierowca wie gdzie jestt cel :P )

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ona sie nie wydaje duza...tylko ona taka jest ;) znacyz..nie dla mnie :) w koncu mam 2 metry wzrostu;P a ramka jest 24 cale:)

A co do odblaskow..zajme sie tym dzisiaj :D zreszta...o co chodiz z tymi odblaskaim,ze nikt ich nie chce?

Chyba,ze to ma utrudnic kierowcom trafienie w rowerzystów( bo jak odblask odbija, to kierowca wie gdzie jestt cel :P )

Chodzi oto ze nie wyglada to zbyt fajnie :/ Twoj rower rob co chcesz taka jest moja opinia.

Napisano

Rowerek jest jzu bez odblasków przednia przerzutke wyreguowałem sam, teraz niestey musze wyregulowac tylna, bo sie ciut rozlazla :) ale póki co jest za imno i ja tez nie jestem w stanie wyruszyc na rowerek :) (chory jestem <apsik >:D )

Opony Maxxisa :

OPONA PRZÓD: MAXXIS IGNITOR 26"x2.10

OPONA TYŁ: MAXXIS DY-NO-MITE 26"x2.10

Na śniegu sprawuja sie dobrze B) wgryzaja sie przy ostrym haowaniu nawet w ubity snieg, lecz na maziowatym sniegu czułem sie troche niepewnie :)

Napisano

No Bravo :P

Oczywiscie wyregulwoalem Dzieki Fazi'emu :) CZłowiek Cierpliwy jak diabli :P jescz emsuze go pomeczyc o tylna :) niech no tylk owyzdrowieje.. :025:

• Mod Team
Napisano
Rowerek jest jzu bez odblasków...

Tylko nie mów że zdjąłeś wszystkie odblaski. Po pierwsze tu chodzi o Twoje bezpieczeństwo i widoczność na drodze, po drugie przepisy.

Napisano

gratuluje wyboru(sam mam matts sporta 300 tyle ze na Vki :033: i mam czarne klamki :P czyli ładnijesze hiehie ) Zauwazylem tez ze masz inne oponki - i bardzo dobrze bo maxxisy harddrive ktore posiadam są gorsze od dębic tigerów ktore mialem wczesniej na makro ;/

Napisano
Tylko nie mów że zdjąłeś wszystkie odblaski. Po pierwsze tu chodzi o Twoje bezpieczeństwo i widoczność na drodze, po drugie przepisy.

Mój rower nawet nie miał odblasków jak go kupiłem, nawet nie wyobrażam sobie roweru do xc z odblaskami które co chwile gdzies odpadają w lesie. Lepiej zastapic je lampką diodową.

Napisano

Mój rower nawet nie miał odblasków jak go kupiłem, nawet nie wyobrażam sobie roweru do xc z odblaskami które co chwile gdzies odpadają w lesie. Lepiej zastapic je lampką diodową.

No pewnie odblaski hehe czyżby nie kojażyło się to wam z makrokeszem :P ja w tyle na sztycy mam zamontowaną lampkę 3 opcje migania :033: i jest cool :P ściągnij te odblaski i kup jaką tylnią lampkę te odblaski więcej waż niż jedna lampka na tył :unsure:

• Mod Team
Napisano

Dużo jeżdżę w lesie i to ostro i jakoś nigdy mi żaden odblask nie odpadł. Jeżeli używasz roweru w celach czysto sportowych i jeździsz tylko w terenie to rzeczywiście odblaski są zbędne, ale jeżeli choć trochę jeździsz po mieście to wypada je mieć, a qla chyba śmiga bardziej lajtowo. Fazi tutaj mam zupełnie przeciwne zdanie, lampki lampkami, ale odblask musi być. W lampce baterie mogą wysiąść, a odblask będzie widoczny zawsze i to z bardzo daleka. Dlatego myślę, że chociaż ten tylny odblask warto mieć i na bokach przynajmniej jakieś małe naklejki odblaskowe.

• Mod Team
Napisano

Hehe no to wcale nie jesteś takim przeciwnikiem odblasków jak myślałem ;) Na kołach to ja wiem, że to paskudnie wygląda, jednak rower powinien być wyposażony w odblaski boczne. I dlatego mam zamiar jakieś naklejeczki odblaskowe sobie walnąć.

• Mod Team
Napisano

Dokładnie tak. Co do odblasków to rower musi mieć tylny (o kształcie innym niż trójkąt) i boczne, przedni nie jest obowiązkowy.

Napisano

usunąlem tylk oodbalski z kól...rower lepiej wyglada, przedni i tylny odblask zosatwilem, w najbliżsyzm casie wymienie je na lampki (przód pewnie ta co wygrała test w Bikeboardzie) ...o odlaskach na bok cos pomysle...cos co ladnie wyglada i nie szpeci roweru...

a coi do prawa i odbalksów...kogos polcija scigałą za to ze niema odblaksów z boku?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...